velcro je napisao:
F.I. je napisao:
Ne znam... meni kao muzičaru je to pomalo banalizovanje muzike... i umjetnosti... i ja bih mogla slagati različite sličice i sastaviti ih u jednu i postati neki umjetnik, a da ne znam ništa o slikarstvu...
Neću da omalovažavam.... svako svome poslu...
nemamo svi isti pristup umjetnosti... i ne oduševljavaju nas iste stvari...
Lijepo receno...
Medjutim, taj "posao" ima vise veze sa manipulacijom masom (u pozitivnom smislu), nego sa manipulacijom zvuka. U sustini, sve se svodi na socioloski aspekt i talenat DJ-a da opipa i prepozna puls publike. Hocu da kazem da zaista svako moze da slozi semplove... ali samo nekolicina njih mogu da postanu dobri DJ-evi. Umjetnost ili nesto drugo?... I vrhunski kovach kvalitetno odradi svoj posao, a nije zbog toga klasifikovan kao umjetnik.
Sviđa mi se ovo viđenje...
Masi koja je polu pijana, na LSD, nije mnogo bitno šta svira već kako....
ja kada odem na DJ stage (iako nisam ni na čemu

!), hoću da čujem, tj. osjetim bassove koji mi bubrege otkidaju i u tom momentu mi mozak obično "prestane sa radom", jer se u tom trenutku vodim instiktima, da me se ne razumije pogrešno

... kao što rekoše, sve se svodi na socioloski aspekt i talenat DJ-a da opipa i prepozna puls publike i manipulira masom.
@Block out
Nisam aludirala da je umjetnost ono što ja smatram umjetnošću... mada moja gledišta umjetnosti su svakako prihvatljiva, kada je prava umjetnost u pitanju... na kraju krajeva recimo da se time i bavim...
pa mi možda svako banalizovanje muzike malo zasmeta i to što se umjetnikom danas naziva svako...
Samo sam htjela reći da se možeš baviti DJing - om a ništa ne znati o muzici... možda griješim...
Ne generalizujem...