Citiraj:
Nisam ja rekao da je sramota, ali smatram da kad već budem živio s nekim da ću imati važnijeg posla od usisavanja, pranja veša, suđa i ostaloga. Moj stari radi 12h dnevno i još kad dođe kući treba da usisava??? Uvijek ću teži posao, u fizičkom smislu, preuzeti na sebe, ali ako neka od vas misli da će se udati i ostati u braku tražeći da joj mužpere veš, briše prašinu i sl., sretno vam!
A taj važniji posao je, pretpostavljam zaleći pred tv i gledati neku dobru tekmu? Ili otići na piće s rajom?
Moj dragi, hvala Bogu, ne razmišlja kao ti, i pomaže mi u svim poslovima, sem u pranju veša.Zabranila sam mu da prilazi mašini da mi ne bi upropastio veš, tj. pomiješao bijelo i šareno. Ali zato mi spremi da jedem, kad ja dan prije ne napravim neku čorbicu. I mislilm da je to sasvim ok, pošto on dolazi kući u 15h, a ja oko 17.30h. Zamisli da dođem kući, a on se zavalio u kauč i još da me pita šta će jesti
On meni recimo ne da da kosim travu, jer smatra da je kosilica teška za mene, pošto je travnjak na uzbrdici, ali ja i to volim raditi.
Tako da nema te tipične podjele poslova, i ne bi je nigdjke trebalo biti.Ne živimo više u vremenu kad su žene dočekivale svoje muževe kad dođu s posla, a one po cijeli dan bile u kući i brinule u svojoj djeci.
Danas žene rade isto radno vrijeme kao i muškarci, a pored toga, moraju da brinu o kući, o djeci...
Moja prijateljica se morala vratiti na posao samo 20 dana nakon porođaja, jer je bila primljena na određeno vrijeme, i izgubila bi posao da se nije vratila. Zamisli da ona u tom stanju, poslije neprospavane noći,nakon 8 sati rada i bebe koja je čeka kod kuće, nema pomoć svog muža u kućnim poslovima. Čak šta više, njen mužje uzeo porodiljsko odsustvo, pošto ga ona nije mogla koristiti. E zamisli tek tog "papučara"![/quote]