banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2007, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Upravo sam gledao dvojicu lipara u Ulici Mise Stupara(ulica se proteze od kafica AB do Kneza(Mali Borac)kako zaustavljaju ljude koji idu iz pravca AB-a.Ulica je od juce jednosmjerna tako da treba uhvatiti svaki momenat da se uzme koja kinta dok se narod ne navikne na izmijenjeni rezim saobracaja u navedenej ulici.Ono sto je mene zaintrigiralo je to da policajcheki ne ispunjavaju formular o kazni za sta su obavezni po novom zakonu nego ljude vacare pisuci podatke u neki notes ne bi li se ovi prepali pa ponudili mito.Isto se dogodilo i meni prije koji dan kada je policajac pisao podatke u notes te kad sam ja upitao za formular poceo je da prijeti kako sam se sad izvukao ali slijedeci put ce da mi zapapri kaznu itd.I kao po pravilu,kod ovih sitnih prevara policajci nikada ne nose kartice sa imenom na sta su obavezni.Ako ste imali kakva chudna iskustva sa navedenim kreaturama podijelite to sa nama ovdje na forumu da znamo kakve sve prevare mozemo da ocekujemo kada je narodna milicija u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 06:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a da to im je specijalnost, zavuci se novopecenu jednosmjernu isti dan cim se znakovi privrnu i kandzijati, meni se to desilo u onoj iza stare autobuske kod Vb banke, prosao sam oko 8 ujutro nije ga bilo, u 10 opet naidjem, nisam znak vidio u onom simsiru a oni dole kod banke indijanci, kad se pobili nismo......kakvi majzeci....

A sjebase i tu ulicu od AB-a do skole gore skroz, na kraj groblja, sve zbog one akvane smecarske......a begovicu dobro dodje smecaru za gostionu da ima super ......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 21:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
he he. najbolje je bilo kad su proširivali jovana dučića, ulica proširena, znakovi zabrane skinuti, a oni se takođe zavukli i kažnjavli jer je to još uvijek jednosmjerna ulica. mamu im, jesu se tada nakrali to je bruka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nisu fore i fazoni, al gdje stoje najcesce, uglavnom u kasne vecernje sate, vikend pogotovo.

1.zapadni tranzit, kod cajevca
2.zapadni tranzit, malo ispod kafica marakana, sakriju se iza kamiona slep sluzbe ( i 1 i 2 stoje sa 'donje' strane tranzita)
3.kod trznice, preko puta kastela, na onom malenom parkingu
4.kod semafora u budzaku, hvataju ove sto se dole vracaju kuci
5.2gi semafor poslije gradskog, pa kad se skrece lijevo, zavuku se onde :S
6. bude ih dole na autoputu, par komada
7.ponekad na raskrsnici kod medicinske
8....

ne mogu se sad sjetit vise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
a kod Tropica u Boriku? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
u boriku ulicica i ulicica, samo se tuda zavuces, slab je promet tuda za njih da se zavlace :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nema veze na kojem formularu popunjavali, uvijek imaju duplicate. popunio on na starom nekom notesu ili novom formularu, sve je isto.

to jedino kod nas prolazi, sto rece splendid za tu jovana ducicu ulicu. ni po kojem zakon nema pravo da te kazni ako ne postoji znak zabrane. tako je na zapadu. moze pajkan da pjeva borbene ,a ti mu lijepo mases. i kod nas to moze proci ako imas petlju da mu u tom momentu kazes necu da plati pa izvoli salji sudsku prijavu. na sudu fino kazes da znaka nije bilo i mirna Bosna. al kad se sudstvo malo podigne na veci nivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Dva puta.

Jednom, parkirao sam se u onoj ulici između nekadašnje Ferhadije i ET fakulteta ispred samog znaka ''zabranjeno parkiranje i zaustavljanje'' otišao da obavim nešto, i vraćam se kad ispred auta stoji pandur. Ja ladno u auto, kad on iskoči: '' molim Vas dokumente'' i ostala spika. I kao ''vidite li vi znak'' - rekoh vidim, pa kazna ovo, reko nema problema samo ti piši mandatsku (bilo prije ovog novog zakona) kaže nema onog bloka mandatskih. Rekoh pa šta onda tražiš. Pa kao ''napravio si prekršaj'' rekoh, '' stari ti si obično obezbjeđenje lica i objekata, čuvaš tu džamiju, da se mi ne bi dalje raspravljali, ti svojim putem ja svojim. I tako i bi.

Drugi put, zaustavlja me na tranzitu prije nego je otvoren. Ono pisalo ograničenje 40 na sat, ja vozio ladno oko 70-80. i zaustavlja on.

Kažem ja njemu zašto ste vi mene zaustavili? Kaže on pa ograničenje je 40 a ti voziš preko 70 (nije imao ni radara, već je to izmjerio odokativnom metodom). Samo sam mu rekao: ti piši prijavu a ja odoh. Nemaš pravo da me zaustavljaš na gradilištu. I ništa, skontao da sam u pravu i pusti me.

Al ko ne zna, uzme mu par maraka i et dobre dnevnice.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pazi ovo: pre 10-ak idem od semafora kod nove zgrade hypo prema semaforu kod aqua parka. ispred mene neki bjeli kadett suza vuče se jedva 30-ak km/h. ja ga ladno zaobiđem brzinom od oko 55-60 km/h. hop cup nakon 50 metara iskoči cajac, zaustavi me i krene: ugrožavali ste bezbednost, ''naglo preticanje'', niste vezani. bla bla. ok, nema problema, nisam vezan. koliko sam dužan? on meni: šta ćemo prvo za ovo preticanje? ja njemu: nisam prekoračio ograničenje i nije bila puna linija. kad on krenu: kakvo je to ponašanje, kakve ti veze imaš, ko tebe štiti. ej, skontaj pitanja? vozim auto staro 21 godinu, skoro 22 a on meni ko da sam neki krimos pa vozim merca od pola milje. vidim ja da on traži pare. tako se mi natežemo oko 5 minuta, kad će on na kraju: evo ti saobraćajna, stavi u nju bar 10-ak KM i vrati je meni nazad da ne bude sumnjivo. koja budala! okolo žive duše nema, a on se boji kao da će njega neko da skonta. ja mu stavim cenera i odem dalje, ali se pre toga zavežem. jebiga, ne isplati se voziti bez pojasa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 10:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

najgotivnije mi je bilo zimus. na malti, zaustave nekog čiču sa traktorom i počnu mu objašnjavati kako traktorom nemože kroz grad jer nema ispravnu signalizaciju i tako to. on pazi sad ovo: čiča nije imao pare pa im je ponudio vreću krompira i svježa domaća jaja. mi smo se valjali od smjeha.
svašta ljudima padne na pamet. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nema veze na kojem formularu popunjavali, uvijek imaju duplicate. popunio on na starom nekom notesu ili novom formularu, sve je isto.

to jedino kod nas prolazi, sto rece splendid za tu jovana ducicu ulicu. ni po kojem zakon nema pravo da te kazni ako ne postoji znak zabrane. tako je na zapadu. moze pajkan da pjeva borbene ,a ti mu lijepo mases. i kod nas to moze proci ako imas petlju da mu u tom momentu kazes necu da plati pa izvoli salji sudsku prijavu. na sudu fino kazes da znaka nije bilo i mirna Bosna. al kad se sudstvo malo podigne na veci nivo.

to za sud, ne jebu te ni 2 posto. znaš kako je: tvoja riječ protiv zakona. jebote, ja sam prošle godine čekao punih 14 mjeseci da dobijem potvrdu da nisam kriv za ono što me šleper pokupio. na kraju sam morao da izvodim svjedoke. tek onda mi prihvatili žalbu na prvostepenu odluku i ponovo razmotrili slučaj. sranje. čak sam morao da platim 42,00 KM (troškovi suda, obrada podataka, 101 taksa...). prvo jedva izvukao živu glavu pa se onda mrcvario od sobe do sobe i na kraju - izvolite uplatnicu, na šalteru od pošte uplatite i priložite primjerak uplatnice. koja drskost!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 11:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja uvijek pokušam kulturno sa njima, u većini slučajeva se isplati, a ako i tad stoje uz "svoju priču" onda kažem piši prijavu, ionako mi je stari sudija uložiću žalbu pa ćemo se malo ganjati po sudu! Inače, stari mi se samo zove i preziva isto kao neki poznati sudija! :D E sad zbog ovog novog zakona, ne znam hoće li to piti vode, al ionako u većini slučajeva poštujem ograničenja, vežem pojas,... pa i nemam problema s njima, al mogu oni uvijek nešto izmisliti kao ona komisija na polaganju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja sam cuo (od policajca) da patrola koju cine dva policajca nema pravo zaustaviti dva vozila istovremeno, sto se kod nas masovno radi. Znaci tek kad ode ono vozilo koje su legitimisali onda imaju pravo zaustaviti drugo.
Pa eto ako se neko od vas zadesi u takvoj situaciji, probajte na tu pricu da vidim kakve ce biti reakcije.

Takodje nemaju te pravo zaustaviti preko pune linije. Ako ti ides jednom trakom, a oni cuce u drugoj, a izmedju je puna, nemaju pravo da predju punu i zaustave te.

Bilo bi dobro pronaci neki pravilnik/zakon o tim policijskim patrolama, jer vjerujem da krse puno pravila samo da zastrase ljude da im ponude mito.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
I kad traže da duvaš alko test, traži da promijene onaj čep na vrhu ili da ti ga daju nakon duvanja! Jednom su me zaustavili u Hrvatskoj, u Dalmaciji, a kod njih je duvanje kao kod nas pojas, i ja sve to odradim i on meni skide onaj čep i daje mi na kraju??? Ja onako zbunjen, ne kontam o čemu se radi, a on meni objasni da je duvati nakon nekoga isto kao koristiti istu injekciju na dva čovjeka! Kaže da je to obaveza svakog policajca i da oni svaki taj čep moraju opravdati, znači koliko su čepova potrošili toliko su ljudi testirali! E sad ovi naši ukoliko ne naduvaš "dovoljno", pozdrave te i sa tim istim čepom testiraju dok ne naiđe neki pozitivan jer nemaju pravo svakog testirati, samo one za koje smatraju da su pod dejstvom alkohola i svaki "promašaj" u procjeni moraju opravdati kod nadležnog! Skoro me zaustavi jedan, i ja počnem s pričom da zamijeni, a on kaže nov je sad stavljen. Ja reko daćeš ga meni nakon duvanja, a on kaže, aj priznaj koliko si popio? Ja kažem ništa, a on kao glumi neku facu i ono meni kao aj ovaj put ti opraštam, al čuvaj se! U fazonu on meni čini uslugu, stoka lopovska!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Odlicno Sondri.
Znao sam da ima neka caka da moraju opravdati svako testiranje i da su "u minusu" ako osoba koju su testirali nije prekoracila dozvoljenu kolicinu alkohola, samo nisam znao da je poenta u cepu.
Joj jedva cekam da me sad zaustave da duvam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
splendid je napisao:
spavac je napisao:

to za sud, ne jebu te ni 2 posto. znaš kako je: tvoja riječ protiv zakona. jebote, ja sam prošle godine čekao punih 14 mjeseci da dobijem potvrdu da nisam kriv za ono što me šleper pokupio. na kraju sam morao da izvodim svjedoke. tek onda mi prihvatili žalbu na prvostepenu odluku i ponovo razmotrili slučaj. sranje. čak sam morao da platim 42,00 KM (troškovi suda, obrada podataka, 101 taksa...). prvo jedva izvukao živu glavu pa se onda mrcvario od sobe do sobe i na kraju - izvolite uplatnicu, na šalteru od pošte uplatite i priložite primjerak uplatnice. koja drskost!!!

zato sto je kod nas teorija sumnjiv-kriv. dok god on ne moze dokazati, ti nisi kriv. tako je napolju. ili dok ti ne priznas. mozes se sa sudom natezati koliko oces, al ako nemaju dokaze cvrste i tvoje priznanje ti si slobodan. zato sam i naveo da sudstvo nije na nivou, valjda ce doci i to jednog dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dok oni dodju na nivo ostadoh ja bez para... jebes njihov nivo. treba samo kulturno i polako. mozda je bolje i njima dati cenera nego ovima iz suda 40 i više maraka. i jedni i drugi ništa ne rade. al sud uvijek ima para pa njima ne bi dao ništa. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
To za cep je ziva istina mene kad god zaustavi i trazi da duvam samo kazem molim vas novi cep da mi otvorite i stavite od 10 puta 8 necec duvati jos kad ga pitas za ime, prezime i br. znacke (sto je duzan da ti da) koda mu desnu ruku sjeces.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hehehe. steta sto nisam do sada imao takvu situaciju. al mislim da ovde niko ne pita za čep. ebvo na primer, ja sam za to prvi put čuo ovde na forumu. nisam znao ni da takvo nešto postoji (to da se čep mora predati vozaču nakon duvanja). mene uglavnom zbog pojasa zaustavljaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ista ona dva lipara od prije neko vece su se jutros "zavratili" na istu lokaciju da i u dnevnoj smjeni orobe par nesrecnika.Mora da su im protekla dva dana bila slobodna pa da ih zato nije bilo.Onaj vic o drotu privatniku koji je otvorio raskrsnicu pa naplacuje kazne uopste vise nije smijesan jer je takvih privatnika kod nas ko u prichi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]