The_new_Statesman je napisao:
AntiDope je napisao:
Toliko sam jaja pojeo u zivotu da ne smijem kokama u oci pogledati, sramota me!

Tu smo negdje, elem, jaja sa slaninom, sa prsutom, sa sirom, sa lukom, kajgana, kuvana i kao specijalitet na kraju:
Jaja isprzena na plati sporeta na drva preko koje je baceno tek par zrna soli...
Uf, to nisam jeo bar 15 godina...Sada mi voda na usta ide....

Jebem ti...sad je kasno, sutra ujutro odu dva nao oko, kajganu, kako god.
A moja omiljena su da na ulju u kojem sam prethodno preprzio slaninu koja je dodala ekstra smek masnoci isprzim dva na oko, ali tako da ih malo u toku pecenja zalijevam kasikom uljem odozgo, ali tek toliko da pobijeli zastitni omotac zumanjka da mogu da ga bocnem i umacem bahlje u njega bez ljugavih bjelanjskih dijelova. Uf, tajming je jako bitan, sve se odvija jako brzo. Senf obavezno preki hrskave slanine!
A drugi omiljeni nacin je da razmutim dva jaja za kaganju, so, biber il sta vec ko voli i tregnem to u vrucu tavu kao da cu napravit palacinjak al pred sami kraj pecenja jedne strane u sred svega stavim malo sira i vrhnja, sta god je pri ruci kremasto i sirasto i onda prebacim jednu stranu palacinjka (da ga tako nazovem) na drugu i stisnem malo rub da se zalijepi i zapece. Znaci opet tajming da gornja strana palacinjka ostane malo ljigava i kad ga prebacis jos 20 sec. i sve je spremno za tanjir, a moze i iz tave, al nevalja po teflonu nozem i viljuskom strugat. A kad bocnes onaj sir il sta vec krene vani da curka.... A joj, odoh spavat da se prije probudim i jedem.