banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 04:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
XIX century je napisao:
Vjeruj mi, ima ljudi, ja ih poznajem, u dugim brakovima, koji nista od gore pomenutog nikad ne spomenu, kad pricaju o situaciji u svom braku. Sta ti mislis zasto?

Mozda zato sto te osobe mozda i nemaju TAKVIH problema?! :oops:
Kao sto si rekla, to su ljudi koje ti poznajes, sto ne mora opet znaciti da oni ljudi koje ti licno ne poznajes nemaju idealan brak/vezu.

XIX century je napisao:
E zato sto misle da ce izgledati savrseni ako to precute. I kad oni to precute, ti povjerujes da oni imaju idealan brak.

To sto oni cute ne mora da znaci nista. Cute i oni kojima je dobro. :)
Eto, uzmimo za primjer da nekome ide sve kako treba, ima divan i harmonican brak/vezu, nema nikakvih financijskih problema, ima dobru familiju, rodbinu, ne svadja se nisakim, nema ama bas nikakvih 'ozbiljnijih' "poremecaja", smetnji u vezi/braku (sem recimo nesuglasice kad se treba uzeti novi tepih ili nove zavjese u kuci i ostale sitnice :D :) ) itd...
Iz kog razloga bi te osobe, kojima sve dobro ide pricale nekome kako mu/joj dobro ide? Zar nebi to zvucalo malo... egoisticno?! Vecina bi rekla: "Vid ovog/ove sto se hvali", ili ljudi bi pomislili odma suprotno, rekli bi "Ali ovaj/ova ima mastu. Sigurno je nesretan/na pa malo fantazira"... ljudi jednostavno nebi povjerovali da tako nesto postoji. Jer, kome danas sve ide savrseno. :roll:
Niko nije do temelja savrsen, i to stoji... ali neke stvari mogu biti 'savrsene'. Sve zavisi kako ih ko gleda. Iz kojeg ugla. Nesto je mozda meni savrseno a tebi nije, jer ti mozda nisi upoznala jos tu 'savrsenost' koju ja jesam, i obrnuto.

Ja se iskreno nadam da ces i ti jednog dana sresti ljude, osobe kojima sve ide savrseno. Koji nece morati pricati o svojoj savrsenosti, da bi je drugi vidjeli, nego da ces i sama osjetiti tu njihovu 'savrsenost'. (Ma sta god ova rijec 'savrsenost" znacila.) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Leona je napisao:
XIX century je napisao:
Vjeruj mi, ima ljudi, ja ih poznajem, u dugim brakovima, koji nista od gore pomenutog nikad ne spomenu, kad pricaju o situaciji u svom braku. Sta ti mislis zasto?

Mozda zato sto te osobe mozda i nemaju TAKVIH problema?! :oops:
Kao sto si rekla, to su ljudi koje ti poznajes, sto ne mora opet znaciti da oni ljudi koje ti licno ne poznajes nemaju idealan brak/vezu.

XIX century je napisao:
E zato sto misle da ce izgledati savrseni ako to precute. I kad oni to precute, ti povjerujes da oni imaju idealan brak.

To sto oni cute ne mora da znaci nista. Cute i oni kojima je dobro. :)
Eto, uzmimo za primjer da nekome ide sve kako treba, ima divan i harmonican brak/vezu, nema nikakvih financijskih problema, ima dobru familiju, rodbinu, ne svadja se nisakim, nema ama bas nikakvih 'ozbiljnijih' "poremecaja", smetnji u vezi/braku (sem recimo nesuglasice kad se treba uzeti novi tepih ili nove zavjese u kuci i ostale sitnice :D :) ) itd...
Iz kog razloga bi te osobe, kojima sve dobro ide pricale nekome kako mu/joj dobro ide? Zar nebi to zvucalo malo... egoisticno?! Vecina bi rekla: "Vid ovog/ove sto se hvali", ili ljudi bi pomislili odma suprotno, rekli bi "Ali ovaj/ova ima mastu. Sigurno je nesretan/na pa malo fantazira"... ljudi jednostavno nebi povjerovali da tako nesto postoji. Jer, kome danas sve ide savrseno. :roll:
Niko nije do temelja savrsen, i to stoji... ali neke stvari mogu biti 'savrsene'. Sve zavisi kako ih ko gleda. Iz kojeg ugla. Nesto je mozda meni savrseno a tebi nije, jer ti mozda nisi upoznala jos tu 'savrsenost' koju ja jesam, i obrnuto.

Ja se iskreno nadam da ces i ti jednog dana sresti ljude, osobe kojima sve ide savrseno. Koji nece morati pricati o svojoj savrsenosti, da bi je drugi vidjeli, nego da ces i sama osjetiti tu njihovu 'savrsenost'. (Ma sta god ova rijec 'savrsenost" znacila.) :wink:

Dobro, postoje ljudi koji nemaju bas nikakvih problema,kako ti rece, i kojima je sve potaman. Ali gdje postoje? Gdje mi naucimo da oni postoje : u sapunicama, mit americkog super-heroja, jeftini kichavi romani sa kioska sa happy end- om ili sta vec?

Svako ima svoju percepciju stvarnosti. I nemoj se ti nadati da cu ja sresti nekog kome ide sve savrseno. Ja to i ne zelim. Nisam u nekim mladalackim, zanesenim godinama. Svijet gledam sada drugacije. Necu reci "realnije" jer ce to tebi, opet, zvucati pretenciozno.
Samo znam da sam shvatila da nema savrsenstva. Postoje dobre i lose faze, izvan nas i u nama. I otuda ne moze sve uvijek ici glat. Po meni, s covjekom kojemu nista ne fali nesto nije u redu. Covjek je nedovrseno bice.

Et, sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 15:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Čovjek koji je zadovoljan nečim može reći da je to savršeno. Ne u smislu apsolutnog savršenstva, već relativnog savršenstva. Hoću reći, u poređenju sa drugim sličnim pojavama, nešto može da izgleda savršeno.

Poenta ovog iznenadnog i ničim izazvanog kvazi-filozofiranja je sledeća: ako je Mrvenzi zaljubljena i zadovoljna, ona može mirne duše reći da je njoj sve savršeno. To može da bude sasvim realna ocjena.

Što se tiče teme: kod nas ljudi nemaju motiva za brak, da nije djece vjerovatno da bi bilo veoma malo brakova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
"To je ludost!
Da, ali i hrabrost"
Puno srece mrvenzi i sve najbolje.Sto se tice faxa, probaj se koji ispit provuci na konto bebe i nadaj se da Kalus vise ne ispituje(ako vec nije krepao).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 16:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
laoce je napisao:
"To je ludost!
Da, ali i hrabrost"
Puno srece mrvenzi i sve najbolje.Sto se tice faxa, probaj se koji ispit provuci na konto bebe i nadaj se da Kalus vise ne ispituje(ako vec nije krepao).

Ispituje uveliko.... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
blue je napisao:
Čovjek koji je zadovoljan nečim može reći da je to savršeno. Ne u smislu apsolutnog savršenstva, već relativnog savršenstva. Hoću reći, u poređenju sa drugim sličnim pojavama, nešto može da izgleda savršeno.

Potpuno se slažem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da zakljucim sa jednim pitanjem: Naime, koji covjek nema nikakvih problema, bas nikakvih?

Pokojnik.

Đeco, problemi su sastavni dio zivota i oni nas cine ovakvim kakvim jesmo, debelim, ali veselim :D

Sala naravno, a sto se tice savrsene veze/braka/sexa...Ha, sve je to subjektivno shvacanje situacije. Sto je nekima savrseno, drugima je odvratno. I ukrug.

Mada ima dosta sminke u hvalisanju ili pretjerivanja u crnjenju odredjene veze/braka.

U sustini, lijepo je kad se ljudi slazu i razumiju zbog sebe samih, a ne zbog komsija ili zbog uze i sire familije. Pa kako grah padne :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Tamo gdje problema nikad nema :D :D :D

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=28244

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 13:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Maj 2007, 15:08
šta da vam kažem?ja se udajem za dve nedelje, a stomak mi nije do zuba. bili smo u bg-u, javila se neka šansa za posao ovde i mi zapalili. da budem iskrena, nije baš samo zbog posla, nego je nekako ekstra trip. nemamo ovde ništa, ni stan, ni prijatelje, srećom ni roditelji nam nisu u bl. izazov je! zapalite negde zajedno, pa probate sami! krećete bez ičega, ali zajedno! i super nam je! ne živimo luksuzno, ali živimo kako mi hoćemo. i svadbu ćemo praviti! pozvali smo sve ljude koje volimo i očekujemo super zezu! svi su nekako srećni zbog nas i planiraju da dođu. i stvarno je super kad vidiš da se ljudi raduju tvojoj sreći i da žele da budu uz tebe. ne govorim o licemerju, već o iskrenim ljudima koji te vole i koje ti voliš. a zašto brak? najviše zato što je sve lepše kad imaš Božji blagoslov. tradicionalno, zastarelo, konzervativno, rećiće neko. pa neka kaže... nama je super, a biće još bolje. :sunny:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ima li seksa prije braka? Pa ko još kupuje robu na neviđeno? :lol:

A to što se udaju trbušaste - to je stvar neupućenosti i zaostalosti. Danas ima toliko mnogo kontraceptivnih metoda i pomagala.

P.S. Brankilice ništa lično, tek sada vidim tvoj post iznad moga posta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 22:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci talija po tebi je svaka zena roba. :wink: eh kad zensko ima takvo misljenje o svom spolu pitam se da li treba onoga koji siluje djevojku zatvoriti. mozda je i on zelio isprobati robu.

ta "roba" se gleda po srcu i karakteru, ne po sisama i da li joj je vagina duboka, siroka, uska i koliki je klitoris. toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 08:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To ti kaskaš za mnom po forumu i sve bukvalno čitaš i komentarišeš kao po običaju?
A sada ćeš da napišeš da ''kaskati'' znači da ja tebe smatram konjem?

I nisam pod ''robom'' smatrala ženu nego muškarca posmatrano iz ugla žene. Prije nego što ''kupiš'' valjda provjeriš šta uzimaš.
Metafora, roba je metafora. Kupovanje je metafora, kaskanje je metafora. Kapiraš? Ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 11:14 
Ajde dobro je sada...valja se malo po*ebat' prije braka i to je to...

U pravu su i talija i helena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 13:25 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
isto mu to dodje, bila roba musko ili zensko, gledano iz ugla muskarca ili zene.

znaci iz tvog ugla kada posmatras muskarca kao robu kojeg treba isprobati mislis na duzinu, sirinu i visinu. dal se grebe, vristi i td. sve se to promjeni u braku osim njegove duzine ako ne uradi plasticnu operaciju.

bas mi se dopada kad svetice kupuju robu. :wink:

i ne kaskam za tobom, komentar me je prosto zaustavio. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2007, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
isto mu to dodje, bila roba musko ili zensko, gledano iz ugla muskarca ili zene.

znaci iz tvog ugla kada posmatras muskarca kao robu kojeg treba isprobati mislis na duzinu, sirinu i visinu. dal se grebe, vristi i td. sve se to promjeni u braku osim njegove duzine ako ne uradi plasticnu operaciju.

bas mi se dopada kad svetice kupuju robu. :wink:

i ne kaskam za tobom, komentar me je prosto zaustavio. 8)

E ljubi ga ja! :D Ma, kupiću te sa sve PDV-om, robo moja nekalirana! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Kada je pravo vrijeme za dijete

Roditi u dvadesetima i biti mlada mama, koja će jednog dana biti super prijateljica svojoj djeci, ili pričekati dok ne napravite poslovnu karijeru pa se onda posvetiti odgoju djece – zadnjih je dvadesetak godina dilema svih žena...

Slučaj Rumunjke koja je nedavno rodila blizance u 67. godini života i time postala najstarija rodilja na svijetu, pomalo je bizaran dokaz kako danas ne postoji granica do kada žene mogu rađati. Ili, gledano s moralne i zdravstvene strane, ona ipak postoji?

Roditi u dvadesetima i biti mlada mama ili pričekati zbog karijere dilema je velikog broja žena.

Ako u tu dilemu uključimo poraznu činjenicu da je sve manje rođenih u Hrvatskoj, da je sve teže stvoriti normalan život i pronaći dobar (da ne govorimo siguran) posao, a povrh svega da plodnost žena opada s godinama, žene su pritisnute sa svih strana. Kako zadovoljiti sve strane, ali prije svega samu sebe? Teško, a pravila o tome kada je dobro roditi nema.

Trend sve kasnijeg rađanja

Ako bismo promatrali količinu pažnje koja se u medijima poklanja ženama koje su rodile, primijetili bismo kako se većinom piše o ženama koje iza sebe imaju karijeru, a rodile su nakon 35. godine. Taj svojevrsni trend zahvatio je i mnoge slavne, svjetski poznate osobe, a gotovo status ikona stvorile su one koje su rodile nakon 40. godine, poput, primjerice, Madonne, Cherie Blair ili Jerry Hall. Osim što su te žene planetarno poznate, zajedničko im je što su prvo stvorile zavidnu karijeru, a potom se odlučile na materinstvo.
Svojevrsni trend sve kasnijeg materinstva u svijetu posljedica je (ako se može smatrati posljedicom) činjenice da sve više žena u svijetu prvo studira i odlučuje pronaći posao, a tek se potom odlučuje srediti i privatni život. Naime, suočene sa sve težim životnim standardom i neizvjesnošću koja vlada na tržištu rada, žene su primorane prvo srediti poslovni život, da bi u miru i što bezbrižnije mogle uživati u odgoju djece.

Za razliku od naših baka, pa čak i majki, koje su se morale odreći vlastitih karijera, kako bi podržavale mušku glavu obitelji (iako su u njihovoj sjeni odigravale kudikamo značajnije uloge u obitelji) te preuzele brigu o podizanju djece, danas su žene emancipiranije i samosvjesnije i teško pristaju biti 'rob' kuće. One, prije svega žele preispitati svoje snage na tržištu, uspjeti u poslu koji su odabrale, steći materijalnu (a time i duhovnu) sigurnost, a tek se potom posvetiti majčinstvu.

Prednosti i mane rađanja u 30-ima

Ako je suditi prema nedavnim istraživanjima, danas je prosječna dob žena koje rađaju oko 28 godina, dok je, primjerice, 1970. godine, ta dob bila 24 godine. Sve je više žena koje rađaju između 35. i 39. godine života, a smanjuje se broj mladih mama, između 20. i 24. godine.

Mnogi kao prednost rađanja iza 30. godine ističu činjenicu da je žena samosvjesnija, sigurnija u sebe, zadovoljnija jer radi i stječe vlastita primanja te ima više živaca podizati dijete. Naime, jednom kada steknu određena (vrlo dobra) primanja, žene lakše prihvaćaju manji osobni dohodak za vrijeme porodiljskog, ali se i lakše vraćaju na posao nego mlade mame.

Osim toga, žene nakon 30 godine, pomnije biraju životnog partnera, nemaju iluzija da je sve u životu ružičasto i svjesne su da je život jedan veliki kompromis u kojem moraju odgajati i vlastito dijete.
Stoga ne čudi da je danas sve više žena u tridesetim godinama koje su vrlo uspješne u svojim karijerama, ali zato neudane i bez djece. Ili se, što je još jedan trend, odlučuju na samohrano majčinstvo. Naime, nakon što izgrade karijeru, a potom rode djecu, žene su puno zadovoljnije jer se osjećaju ispunjene na oba životna polja. One su učvrstile svoju položaj na poslu, imaju dovoljno novca da djeci omoguće što im je potrebno, a s rođenjem djeteta dobivaju i novi životni polet i motiv za nove uspjehe.

Roditi u dvadesetim godinama

S druge strane, žene u dvadesetim godinama života, posebno ako ne mogu naći posao ili se ne odlučuju na daljnje školovanje, u udaji i rođenju djece vide svoju 'karijeru'. Osobe koje zagovaraju da se što ranije rodi, osim što se oslanjaju na medicinske dokaze kako su žene plodnije što su mlađe, ističu kako mlade mame imaju više energije posvetiti se djetetu koje će im kroz desetak i više godina postati pravi prijatelji.

No pitanje je koliko je to doista tako, jer smo nažalost svjedoci kako su mlade mame nezadovoljne jer se nisu izgradile na drugim planovima. Nezadovoljne su jer financijski ovise o životnom partneru pa im je često dijete 'krivo' jer nisu uspjele u životu. Jedino one majke koje fazu podizanja djeteta iskoriste da bi pronašle svoje prave afinitete i pri tome se doškolovavaju za budući posao, moći će lakše pronaći posao i biti zadovoljnije sobom. Naime, one se, nakon što podignu djecu, mogu slobodno okrenuti vlastitim željama i više posvetiti građenju naknadne poslovne karijere.

Jedinstvenog pravila o tome kada je najbolje roditi doista nema.O tome ovisi puno faktora, no jedno je sigurno: imati dijete je najbolje kada se VI osjećate spremni za majčinstvo, kada ste dovoljno zreli da znate kako u odgoju djece treba iznimno puno strpljenja i ljubavi i kada ste koliko-toliko financijski neovisni da im možete priuštiti najnužnije. No ni to uvijek nije pravilo, zar ne?

Možda je ipak dovoljno samo puno, puno ljubavi kojom ćete prevladati sve nedaće koje vas čekaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Definitivno prvo karijera, uživanje u životu, pa se tek kasnije skrasiti s porodicom.... Ne vidim se kao mladu majku, ne vidim se uopšte kao majku i dok se to mišljenje ne promijeni, odnosno dok se ne osjetim spremnom, nema šanse... Dijete želim jednog dana, al ko zna kad... 8)

Vrh

Tema posta: :O)
PostPoslato: 20 Jun 2007, 11:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Cao ljudi! :D Samo da vam se javim...Udala sam se,svadba je bila kao iz snova,puna lapsusa,gafova,provala... :lol: Ostale su nam slike,urnebesni amaterski snimak ceremonijala i divna uspomena... :D Mogu vam reci da je sada sve mnogo bolje! :angel:
Zao mi je samo sto sam izgubila bebu,20-og marta... :( Eto da je svadba bila zbog bebe,mogli smo deset puta da se predomislimo...Zivot uvijek daje najjace dokaze i primjere,nazalost... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 12:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Maj 2007, 15:08
mrvenzi, stvarno si kralj. mnogo mi je žao zbog bebe, ali šta možeš. ono što te ne ubije, ojača te. strava je što se volite, a što se tiče svadbe, potpuno delim tvoje oduševljenje, jer sam i ja prošla kroz slično pre desetak dana. savršeno nesavršenstvo!
držim fige da uskoro ponovo čekate bebu, a i mi! :D

Vrh

Tema posta: Re: :O)
PostPoslato: 20 Jun 2007, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Mrvenzi je napisao:
Cao ljudi! :D Samo da vam se javim...Udala sam se,svadba je bila kao iz snova,puna lapsusa,gafova,provala... :lol: Ostale su nam slike,urnebesni amaterski snimak ceremonijala i divna uspomena... :D Mogu vam reci da je sada sve mnogo bolje! :angel:
Zao mi je samo sto sam izgubila bebu,20-og marta... :( Eto da je svadba bila zbog bebe,mogli smo deset puta da se predomislimo...Zivot uvijek daje najjace dokaze i primjere,nazalost... :(

Не дај се Мрвензи!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]