Pilar je napisao:
Not now, John! je napisao:
Ne znam da li negdje u Bibliji piše nešto o transfuziji, ali Isus na posljednjoj večeri naziva hljeb svojim tijelom, i vino svojom krvi, tj. "jedite moje tijelo i pijte moju krv". (Ili JS nisu hrišćani?)
Nije valjda da je Isus mislio da doslovno jedemo njegovu krv i njegovo tijelo.Biblija govori da se moramo uzdržavati krvi ,što znači da je ne smijemo ni na koji način unositi u tijelo. Trebamo poštovati krv jer ona znači život .
Isus je često govorio u prenesenom značenju i na kraju dodavao ''Ko ima uši neka čuje'' (baš tako piše na više mjesta u SP).
Pilar je napisao:
Talija je napisao:
Iz tog razloga oni moraju po kućama da propovjedaju određen broj sati i da utrpavaju te časopise. A propovjedaju u paru, tako da ''žrtvi'' ne daju da otvori usta, gdje jedan stane drugi nastavi.
Kakva je to religija koja nekoga prisiljava (na njihovo vjerovanje ili da kupuje časopise) i dolazi mu na vrata?
Draga Talija! Osim što je došao na Zemlju da otkupi naše grijehe,Isus je došao i da propovijeda RADOSNU VIJEST O VJEČNOM ŽIVOTU.On je propovijedao radosnu vijest svim ljudima,a njegovi učenici su kao pravi kršćani nastavili da propovijedaju tu dobru vijest. Jahovini svjedoci kao pravi kršćani kakvi su i bili Isusovi apostoli nastavljaju da rade ono što im je Isus rekao.Jer Jehova voli svakoga čovjeka i On voli da se svaki čovijek spasi te da upozna PRAVU ISTINU koja vodi do VJEČNOG ŽIVOTA.
Biblija govori da će se radosna vijest propovijedati po cijeloj nastanjenoj Zemlji i tada će doći kraj.Jehova nij e spor s obzirom na svoje obećanje da će uništiti sve zle ljude,nego je strpljiv sa ljudima i voli da se svaki čovjek spasi ..(2.Petrova 3:9)
Tu ''radosnu vijest'' je skoro čitavo čovječanstvo saznalo i prije nego su se pojavili Jehovini svjedoci, zašto ponavljati?
spaceedge je napisao:
i jos nesto, eto vidm da nek i kaz u da ih otjeraju cim ih vide. Jehovin i svjedoci ne tjeraju nikog, pa ni onda kada ta osoba ne prihvati njihova uvjerenja vec ostane pri svojima. jer jehovini svjedoci su boziji svjedoci. svjedoce o istini tj o ljubavi. jehovini svjedoci vole bez razlike i predrasuda. vole i prijatelje i neprijatelje. vole boga i sve oko sebe. vole i one koji zlo postupaju samo ne vole njohve postupke. oni se mole za takve i u srcu im je zao jer zele da i svi osjete ljubav koja je od boga data. otjraces covjeka koji rijec ljubavi govori ali neces otjerati ljubav. ljubav ce ostati a zl o ce samo sebe unistiti. jer ljubav je od boga a zlo nije. a jeli tjeranje nekoga a d a ga i ne saslusas ljubav ?
Kako će Jehovini svjedoci nekoga tjerati kad ONI dolaze na tuđa vrata? Njima NIKO ne dolazi na vrata.
Svjedoče o kojoj istini? Koliko to ima istina? Sa članovima JS sam imala dovoljno iskustva da osjetim njihovu netolerantnost, grubost i nipodaštavanje svega što nije JS.
spavac je napisao:
takodje na jednom mjestu u Bibliji pise da nema Boga, da mozda i to ne bi trebali bukvalno shvatati ili preskakati.
ili mozda u vezi Lazara. rece li Isus "duso Lazareva sidji odozgo".
Na kom mjestu piše u SP da nema Boga? I u kome to Svetom Pismu piše ''dušo Lazareva siđi ODOZGO''? Ne piše NIŠTA SLIČNO tome.
(imam kući Sveto Pismo, a imam ga i na kompjuteru, pretraživač u roku par sekundi nađe svaki citat).