bd2308 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Koliko se ja razumijem, DVB-T digitalni zemaljski prenos zahtijeva i odredjeni digitalni prijemnik, a opet koliko znam tako ne radi ni jedna televizija u okruzenju.
DVB-T je skracenica od Digital Video Broadcasting - Terrestrial.
Btw. perok interesuje me jedan tvoj sistem, javi cijenu na pp. Hvala!
.
radi htv

I ne samo HTV. Hrvatska je prije pet godina (2002) krenula sa testiranjem DVB-T i danas je prva u jugoistočnoj Evropi (pa i šire) u razvoju digitalnog zemaljskog signala. Danas se preko DVB-T u Hrvatskoj može gledat HRT1, HRT2, HRT Plus, HRT HD, RTL Televizija, Nova TV, NIT, STV i Discovery HD. Do ljeta se očekuje start i NOVA TV HD programa, a do kraja godine će biti pokriveno 95% Hrvatske sa DVB-T signalom. Slika je prelijepa, a na nekim kanalima (od Croatela) ide čak i EPG, elektronski programski vodič. Analogija se u Hrvatskoj gasi do 2012. i sve televizije trebaju do tada preći na DVB-T. Iduće godine se raspisuje natječaj za nove DVB-T frekvencije u Hrvatskoj, a postojeći zemaljski kanali sa nacionalnom koncesijom bi trebali dobiti još jedan kanal. Tako bi trebao krenuti RTL 2, NOVA TV 2, a HRT bi imao pravo na vlasititi mux od 5 programa (pretpostavlja se HRT SPORT i još neki tematski HRT programi kao HRT Dokumentarni .. itd.). Za ostala mjesta će se raspisati javni natječaj. Mjesta ima oko 30tak tako da definitivno neće svi biti popunjeni ... pa bi mogli dobiti hrvatski FOX, TV2, Viasat ili tko se već javi na natječaj, pitanje je...
A evo i screenshot kako izgleda HRT HD. Od iduće godine na njemu će se prenositi EP u fudbalu, Olimpijske igre 2008. (Peking), ...