monstrum je napisao:
Pa doduse, ima istine u rijecima Tajnice (ili je Tanjica, kako vec)... Sad vrtim film, i skuzim da nisam prisao djevojci, uh, pa sigurno u zadnje 3-4 god. Mislim, nije da mi se nije svidjala ni jedna, nije da se nisam ja svidjao ni jednoj, al eto :) Jednostavno, to je nesto sto NE MORAS, pa samim tim gubis i motivaciju :) A isto znam maaaasu ljudi koji su skroz ok, a sami su. Ebiga, sami kroje svoju sudbu, ako im je stalo da nadju nekoga, naci ce, ma sta im se isprjecilo na putu.
Mada, iskreno, sad kad malo razmislim, kad bih ostao danas single, misa mu, stvarno nikako ne bih imao volje da prilazim nekoj djevojci, da je nasmijavam, da sam sav neki happy, da izlazimo na kavu, slusam neke njenje price koje mi se ne slusaju, ona slusa moje, pa kad se skontamo, prvih mjesec dana upoznavanje, ona tebi prepricava iz zivota, ti njoj... Ma nema boga!
Hahah, gledam ovo i kao da citam sebe...
"Grijesis, ovaj, mnogo grijesis sine" (c) by Sofronije... (ispravljeno zahvaljujuci >Ljudni< )
Tako sam i ja kontao ali definitivno nece biti tako... Ti si samo 2-3 godine u vezi a ja sam skoro izasao iz veze duge 7 godina i 2 dana [ :) ] pa sam na identican razmisljao (i prije izlaska iz veze ali i neposredno nakon)... To sto trenutno nemam volje da ganjam nekoga ne znaci da se ne mogu ponovo davati ali znam da sljedece upoznavanje nece biti problem ako osjetim da je to osoba koja tako nesto zasluzuje. Zato sam se i zakacio za tvoju poruku posto mi se ucinilo da doslovno citam neki svoj stari post :) Bitna je samo volja i odlucnost, plus da ostavis stvari iza sebe i razumno rascistis dvojbe i nedoumice :>
Back to topic:
Ma nema se tu sta mnogo naglabati.
Generalizovanje je klopka, a postavljati pitanja u tom smislu i pri tom misliti na neku ciljnu grupu kao cjelinu nije ispravno.
Da li su svi muskarci svinje: DA i NE u isto vrijeme. Isto vazi i za zene :> Sve zavisi iz kojeg ugla gledas :)
Ako razmisljas zdravo onda ti se takvo pitanje nece ni pojaviti u glavi jer ne postoje krajnje granice, nije sve crno i bijelo pa tako nisu svi gadovi ali nisu ni svi romantici i dobre duse :) To je normalno i tako treba biti.
Mozda da promijenis mjesta gdje izlazis, mozda da promijenis ponasanje (cesto je problem u nama a mi ga ne vidimo i krivimo sve oko sebe) ili jednostavno pustis "stvari" da idu svojim tokom i to je to.
Toliko od mene ... :)