Hehe, vidim nema teme, pa da pokusamo recenzirati eurokreme koji se nalaze na nasem trzistu.
Nutella - oko 12-13 KM kilogram, ali je raj
Eko Krem (Aleksandrija) - ocekivao sam mnogo od ovog proizvoda, ali se na kraju svelo na to da je tek jestiv

Oko 5 km/kg
Eurokrem (Takovo) - iako ga mnogi slave, ima sam 3-4 komada koji su bili totalni promasaj, pa sam ga prestao kupovati, jer sam od njega, kao najskupljeg poslije Nutelle, ocekivao bezkompromisan kvalitet. Jednom se stvrdnu i postao sav zilav nakon 2 dana od otvaranja, drugi put je imao neki ukus cimeta, treci put je imao ukus limontusa... Izgleda da se prave kopije u blizoj nam okolini, pa ga izbjegavam. 7.5 KM/kg
Veki krem (valjda Vekic trejd, nisam siguran) - Ovaj eurokrem je pokazao prilicno dobre performanse u svojoj klasi, fin balans cokoladnog i mlijecnog dijela. Cijena je oko 5.5 KM/kg
Niki krem (cini mi se takodje Vekic trejd) - ovaj sam eurokrem otkrio tek prosle godine, i daje najbolji odnos cijena/kvalitete. Uvijek ostaje u "tecnom" stanju, mlijecni dio nije presladak, cokoladni ima dovoljno "tezine". 3.80 KM/900g.
Nussa (Cebe, Njemacka) - jedini potpuno cokoladni krem koji mi odgovara! Svi ostali imaju prejaku aromu ljesnjaka, preslab cokoladni dio, dok je ovde odnos kakao/ljesnjak 9,5:1. Ima tezinu udarca koju daje Nutella, cak joj se i po ukusu priblizio, on me i ponukao za otvaranje teme, jer je sasvim dobra zamjena za nutelu, s obzirom da je duplo jeftiniji od iste. 5.15 KM/750g
Nisam probao lino ladu, te jos neke domace eurokreme, koji su me samim dizajnom odvratili od sebe
Vasa iskustva!
(P.S. najtoplije preporucujem da probatu Nussu, postoje i pakovanja od 400 g, ziva nutela za radnicku klasu