banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
ma treba mi samo jedan delic .. ne bi menjao ovaj floyd .. sasvim je dobar .. ali jedan deo sto dezi rucicu je pukao .. pa mi to treba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Koji deo sto drzi rucicu? Jel rucica sa navojem ili nije? Jel schaller sistem ili je FloydRose? Ili je ona Ibanezova TRS izmisljotina? Jel rucica ima "steznik" na maticu ili imbus stegu? Obican Floyd kad se potpuno rastavi ima oko 45 delova tako da...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
kad smo vec kod ibaneza i floyda

Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ignjholio je napisao:
kad smo vec kod ibaneza i floyda

odlicno .. imam original floyd rose, bas ovakav .. rucica nema navoje :lol: .. rucica je sa zlebom koji fino ulegne u rupu i nigde ne mogu naci tu "rupu" .. nasao sam onu sa navojem ali to mi ne treba, posto mi je gitara iz japana mislim da bi najbolje bilo da iz japana narucim deo .. samo ne znam gde :lol: .. videcu nesto u bg, mozda oni mogu naruciti .. ako ne uvek postoji tokar :lol:

mislio sam ako ima neko slicnu neispravnu gitaru koju ne misli popravljati pa da uzmem mu taj delic za 50 km

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ustvari moj floyd je gore gde su serafi za dostimavanje malo siri jer ima natpis licensed under floyd rose patents ali sve ostalo je original kao na slici, cak sam i ja poravnao sve one drzace zica .. od kad sam to uradio ni jednom mi dole nije pukla zica .. a sve vreme dok je bilo namesteno fabricki u fazonu prva i treca najizbacenije, zice su mi pucale i to dole svake 3 do 4 nedelje, sad kad je sve u ravni bes ni jednom nije evo ima pola godine .. tacnije ni jedna mi nije pukla od tad jer uglavnom ih menjam kompletno svake cetvrte ili pete nedelje, jeste samo jedna dok sam menjao zice :lol: imala je neku gresku verovatno, i onda srecom keva je lik, da ne kupujem novi paket dao mi prvu iz nekog kompleta koji ima po dve prve a te je iskoristio da zameni na nekoj gitari :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ignjholio ... mozes li i jednu temu da ne upropastavas svojim glupostima?

@tadic ... poravnao drzace zica? O majko... :roll: ... dobro ti gitara ikako kotira... saddles se ne diraju osim ako dobro ne znas sta radis... :roll:

Kod tebe je verovatno onda Edge tremolo prve generacije (mislim da samo PRO II verzija ima Ibanez natpis na sebi) - ako ga uslikas znacemo tacno koji je... mozda bolje da promenis kompletno taj deo i stavis nesto sa navojem, jer se taj nosac moze odsarafiti (skine se tremolo, pa se sa dodnje strane odvrne saraf koji drzi tu nosac-tubu). Ako sam dobro shvatio sta ti nedostaje... mada mi nije bas jasno koji deo u stvari tebi fali?

Poslednji put menjao Warlock dana 28 Jan 2007, 16:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
aleksandartadic je napisao:
...cak sam i ja poravnao sve one drzace zica .. od kad sam to uradio ni jednom mi dole nije pukla zica .. a sve vreme dok je bilo namesteno fabricki u fazonu prva i treca najizbacenije...

Pa što to uradi jadan ne bio???

Nije to slučajno tako namješteno. Na gitari sa flojdom se pomjeranjem tih ''držača'' naprijed-nazad podešavaju oktave na gitari. Sad mi je jasno zašto ti je E žica zvučala onako raštimano kad je sviraš iznad 12. praga!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TSM ... nas dvojica kao da se dogovaramo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
Warlock je napisao:
@ignjholio ... mozes li i jednu temu da ne upropastavas svojim glupostima?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa ne sasvim mi je stim ok .. na 24-om pragu ju takodje ton e kad su nove zice, a i kod ostalih je 24 prag ok .. posle desetak dana pojave se minimalna odstupanja .. nisam time zajebao nista .. samo mi ne picaju zici ..

a ovaj floyd ne bi menjao .. odlicno radi ... a taj deo se i vadi sa zadnje strane .. on trpi sav napon kad se floyd koristi .. razumno je da ponekad pukne .. smo ne shvatam sto nigde nema delova :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://kytary.muzikant.cz/popis/img/floyd.jpg

original je takav samo crn

Poslednji put menjao aleksandartadic dana 28 Jan 2007, 17:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesi zajebo sto si dirao sedla, al' nema veze... nisi... dobro... idemo dalje...

Nije bas normalno da bilo sta na floydu pukne... osim zice na floydu ne bi smelo nista da pukne... pogotovo ne taj deo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 18:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@tadic

Otiđi u Artist i traži Dadu. Skoro je on pisao narudžbu za sve te sitne dijelove oko flojda i top loka, trebalo bi da ima i to što tebi treba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 22:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dado je na odmoru .. kad se vrati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Jesi zajebo sto si dirao sedla, al' nema veze... nisi... dobro... idemo dalje...

Nije bas normalno da bilo sta na floydu pukne... osim zice na floydu ne bi smelo nista da pukne... pogotovo ne taj deo...

mozda sam zajebao sto sam pomerao sedla pa vise zice nisu snosile toliki pritisak .. mozda to objasnjava sto nisu pucala .. a taj deo naboja se manifestova na ono delu jer on je most izmedju rucice i tela floyda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pozicija nosača žica nema nikakve veze sa pritiskom odnosno naponom žica. Ti ćeš uvijek nategnuti žice do iste jačine, u suprotnom ne bi bile u štimu. Žice su ti prestale pucati iz nekog drugog razloga, možda si počeo mekše svirati ili promijenio proizvođača, kako god.

Dado se vratio sa odmora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2007, 01:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
Pozicija nosača žica nema nikakve veze sa pritiskom odnosno naponom žica. Ti ćeš uvijek nategnuti žice do iste jačine, u suprotnom ne bi bile u štimu. Žice su ti prestale pucati iz nekog drugog razloga, možda si počeo mekše svirati ili promijenio proizvođača, kako god.

Dado se vratio sa odmora.

da ali cuj kod takvih stvari ako je jedno sedlo blize a jedno dalje .. onda ono sto je dalje vise zateze zicu pri savijanju .... i to objasnjava zasto su mi uvek pucale druga cetvrta ili peta .. prva nikad zbog floyda nije pukla .. zbog normalnog benda da .. ali ovako ne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2007, 01:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nemam nista protiv raznih oblika gitara ali ovo prevazilazi sve granice :lol:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2007, 01:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ovo mi je ok samo nikad ne bih svirao to :lol:

Slika

ne znam kako vama ali meni gitare bez maske deluju falicno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2007, 03:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
Imam jedno pitanjce!
Da li je dobro rjesenje uzeti aktivnu miksetu (rjec je o mikseti omnitronic LS-822A 2x200W) i u nju direktno pokopcati 2 gitare,bas i 2 mikrofona!
Posto mislim da bi nas puno izaslo da kupujemo veca gitarska pojacala od ovih koje sad imamo 2 od po 15W koje koristimo samo za vjezbanje!
Potrebno mi je da mi neko pojasni moze li se umjesto gitarskih pojacala koristiti samo aktivna mikseta, normalno sa 2 zvucnika?
Usput mikseta kosta 545KM!

Unaprijed zahvalan!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]