Da se i ja pozalim.
Naime, vec oko 3 mjeseca me muci zulj na lijevoj nozi. Nalazi se na donjoj strani (tabanu), pri vrhu, blizu domalog prsta, nekih 1cm prema peti. Vjerovatno se pojavio od patika, mada mi na drugoj nozi nista ne smeta i nema. Interesuje me, kako da se toga rijesim? Vec skoro 3 mjeseca ne mogu normalno da hodam kada nisam u patikama ili drugoj obuci (posto mi je tad sve ok, nista ne osjetim). Pokusavao sam sa nekim flasterima sa melemom protiv kurjeg oka-zuljeva ("Rekord"), ali mi to nije nista pomoglo. Iskoristio sam vise od 10 flastera, mada je za lijecenje potreban jedan ili dva, ako ne uspije iz prve. Meni nije uspjelo ni nakon desetog puta. To bi trebalo valjda omeksati malo, potom, nakon sto se skine, drzati nogu 20-30 minuta u toploj vodi (da otpusti) i onda ga jednostavno ukloniti. To sam sve uradio, ali ga se na kraju nisam mogao rijesiti, pa sam, nakon par puta, pokusao ga sa pincetom vaditi (te mi sad viri neki dio odatle, kojeg kada povucem, kao da sam direktno zivac na nozi povukao, a to otezava uklanjanje i ostatka zulja; to nije onaj koji se samo "probode"). Sta mi savjetujete? Ikakva pomoc?
I sama promjenom obuce ne pomaze, jer je trenje i dalje prisutno, kako ta povrsina nije ravna. Unaprijed hvala na svakom savjetu.