banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Хм, мени адвентисти никад нису дјеловали као агресивци?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 17:03 
Na finjaka navlache....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
psyborg je napisao:
Da odmah kazem da je bilo i pucnjave...i ishlo se na sud(pogodi ko je dobio parnicu :wink: )....sve zbog adventista i njihovog navlachenja maloljetnih osoba na njihovu religiju....

Veoma sam iznenadjena ovim sto si napisao. Prvenstveno jer poznajem njihov stav i znam da se usko drze jedne od zapovjesti - Ne ubij. Tako da mi je zaista nevjerovatno povjerovati da neko od njih posjeduje vatreno oruzje i da istim barata :o Citava ova tvoja prica mi je zaista nevjerovatna.

Pucanje... sudjenje.... navlacenje ....

Izvini ako grijesim ali cini mi se da mnogo izmisljas i da iz tebi licnih razloga izmisljas raznorazne price.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ma istina je sve... sigurno.
A gledate stvar s pogrešne strane... uf... neću više ništa pričat' 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Суботари се држе оне заповести која се односи на физико убијање. Али су зато итекакве убице људских душа. А то је она најгора врста... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 08:34 
ajkula je napisao:
psyborg je napisao:
Da odmah kazem da je bilo i pucnjave...i ishlo se na sud(pogodi ko je dobio parnicu :wink: )....sve zbog adventista i njihovog navlachenja maloljetnih osoba na njihovu religiju....

Veoma sam iznenadjena ovim sto si napisao. Prvenstveno jer poznajem njihov stav i znam da se usko drze jedne od zapovjesti - Ne ubij. Tako da mi je zaista nevjerovatno povjerovati da neko od njih posjeduje vatreno oruzje i da istim barata :o Citava ova tvoja prica mi je zaista nevjerovatna.

Pucanje... sudjenje.... navlacenje ....

Izvini ako grijesim ali cini mi se da mnogo izmisljas i da iz tebi licnih razloga izmisljas raznorazne price.

Ko tvrdi da su adventisti pucali????

Daleko od toga... :drinking:

Moja strana je potegnula za oruzjem, ali da ne trubim dalje...ako zelis poslacu ti na PM shta se tachno desilo i shta je bilo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да ли треба да се подсетимо како су у току 2. св. рата суботари били на страни нациста и како су имали своје људе у вискоим круговима Гестапоа, као и усташког доглавника Голубића... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:49 
Maran Ata je napisao:
Да ли треба да се подсетимо како су у току 2. св. рата суботари били на страни нациста и како су имали своје људе у вискоим круговима Гестапоа, као и усташког доглавника Голубића... :wink:

E to ne znam ni ja...odakle ti ta informacija??????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Maran Ata je napisao:

Mozes li dati izvor te informacije?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 19:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Zamolio bi Maran Atu posto je ekspert za razne pravce u Hriscanstvu da nam pomogne na ovom forumu da malo bolje upoznamo Boga,Vjerujem da si pun dogadjaja ili kako nas narod kaze ,iskustava koji su vezani za prakticno vjerovanje u BOGA,a vjerujem da sa strane humanosti djelujes punom snagom, te sigurno i tu imas vrlo lijepih svakodnevni dozivljeja,zato te molim nauci nas svojim iskustvom kako da i mi postanemo pravi Hriscani i Humanisti,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 12:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
Mislim da je jako lose kada se covjek dovede u stanje da gleda tudje slabosti ili greske a nevidi svoje.

Isus je rekao da najpre izvadimo brvno iz svoga oka pa da onda vadimo trunje iz svoji ociju.

Sto se tice ucesca adventista u drugom svetskom ratu evo jednog primjera:
Desmond T. Doss stariji, koji se hrabro drznuo DA bez oružja služi vojsku u Drugom svjetskom ratu u sanitetu Američke vojske, koji je u subotu, 5. maja 1945. godine izbavio 75 ranjenih vojnika i sam bio pogođen neprijateljskim metkom na ostrvu Okinawi, umro je 23. marta u svom stanu u Piedmontu, u američkoj državi Alabama. Doss, jedina osoba koja je na osnovu prigovora savjesti nenaoružana služila vojni rok u II svjetskom ratu a koja je primila Orden časti, umro je u 87 godini života.
(VISE)
Slika

Adventisti se drze biblijskog principa da su obavezni biti poslusni drzavnim vlastima sve dok se to ne kosi sa Bozijima zakonima. Znaci sluzili su vojsku u svim zemljama. To znaci izvrsiti sva naredjnja u granicama ljudski mogucnosti, medjutim ako bi se moralo krsiti Boziji zakon mnogi su bili spremni i zrtvovati svoj zivot.

Poznajem jednog djeda koji je bio u partizanima. Jednom su ga ustase htele streljati, pa je cudom prezivio, a onda je otisao u partizane gdje je bio uzoran vojnik. Medjutim, dok je bio na mrtvoj strazi naisli su cetnici i umjesto da puca na njih pucao je u zrak. Oni su se razbjezali, ali on je morao na preki sud zato sto se oglusio o naredjenju, ali je opet izbjegao streljanje. Kasnije posle rata je isao nekoliko godina u redovnu vojsku, gdje je odbio zapovjed da radi subotom. Porucnik mu je drzao pistolj na glavi ali nije mogao da puca.
Stari Milos ima danas 85godina i jako je zivahan i veseo.

Ono sto zelim reci jeste da su adventisti isli u vojsku u svim zemljama ukljucujuci i njemacku vojsku. Ali nikada cjela crkva nije stala uz nacizam. To je stvarno zlonamjerna optuzba, koja nema ni malo istine. Isina je da je u Njemackoj adventisticka crkva uradila neke ustupke nacistickoj vladi. A najgora stvar je bila u tome sto su po naredbi SSS-a svim vjernicima Jevrejske nacionalnosti date ispisnice. Ja sam malo proucio cjelu stvar i dosao do nekih zanimljivih otkrica. U toku 2 svetskog rata Hitler je po nagovoru Vatikana ubacio svoje ljude na vodeca mjesta svih protestantskih zajednica u Njemackoj. Medjutim, ni jedan adventista nije radio u konc logoru, niti je neko od adventista progonijo jevreje. Osim toga njemci su zatvorili sve adventisticke crkve, mnoge odveli u logor i popalili svu literaturu. Jedan adventista je imao organizaciju koja je u toku rata spasila mnogo jevreja.
Ipak, Njemacka adventisticka se crkva javno izvinila za sve propuste.

I mislim da se na osnovu tog nemoze zakljuciti da je cjela crkva bila uz nacizam. Njemacka crkva cini samo jedan mali dio, a plus toga istina je da vecina vjernika nikada nije bila na strani SSS-a. Rec je o jednoj manjini. Mislim da je zaista ruzno zbog nekolicine onih koji nisu bili pravi adventisti optuziti cjelu crkvu.

Imam jednu knjigu koja se zove U DOLINI SMRTI u kojoj je opisano iskustvo jednog adventiste koji je bio vojnik u njemackoj armiji. Bio je mnogo puta u zivotnoj opasnosti, posto je bio dobar nisandzija bacio je svoj pistolj da nebi pao u iskusenje da se brani pistoljem i ubije nekog i tako prekrsi boziju zapovjest. Bio je na ruskom frontu i pomagao mnogim ratnim zarobljenicima. Na kraju je stekao povjerenje nadredjenih starjesina. Proucavajuci sa njim bibliju oni su poceli da se mjenjaju. Objasnio im je prorocanstvo iz Danila 2 glave u kome se jasno vidi da je Bog hiljadama godina prije prorekao da niko nece ujediniti evropu, pa ni sam Hitler. Posto su povjerovali u ovo biblijsko prorocanstvo naredjeno muje da odrzava jedan tenk pun goriva da se mog vratiti u Njemacku. Kada je sjeverni fron pukao od nekoliko hiljada vojnika iz toga okruzenja samo se 8 ljudi iz njegove jedinice uspelo domoci Njemacke i spasiti od sigurne smrti ili robstva u Sibiru.

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 16:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
veoma interesantno. takodje se ne smije zaboraviti da su mnogi pravoslavci radili na raskomadanju srbije pod americkom komandom i jos uvijek to rade. samo maran ata to ne vidi. :D slijepac ostaje slijepac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево вам за сада ово:

http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1058/is_19_122/ai_n15674715

А ускоро ћете добити детаљни извештај на српском језику. :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 11:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Maran Ata je napisao:
Ево вам за сада ово:

U svakom zitu ima i kukolja!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
sintorr je napisao:
Maran Ata je napisao:
Ево вам за сада ово:

U svakom zitu ima i kukolja!!!!

I suprotno 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
spavac je napisao:
veoma interesantno. takodje se ne smije zaboraviti da su mnogi pravoslavci radili na raskomadanju srbije pod americkom komandom i jos uvijek to rade. samo maran ata to ne vidi. :D slijepac ostaje slijepac.

Само ако сматраш православцем свакога ко је бар једном запалио свијећу у цркви :D

Један стари хришћански канон из 3. вијека каже да је онај ко се не појави на три службе за редом, а без неког озбиљног разлога, сам себе искључио из Цркве, па ти сад види :D

Наравно да је поређење ових примјера преувеличање,
али нисам издржао да супротставим прве хришћане, који ни у мучењима нису хтјели да се одрекну Христа, са овим данас што дођу у Цркву само кад су присутне камере
( заборавих крштење, вјенчање и схарану, значи три пута у животу засигурно) :D ,
а представљају се као "велики вјерници".

Такви су само срамота и свом народу и цркви, а обично немају никакве везе својим понашањем ни са културом тог народа ни са оним што та вјера проповједа...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]