banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 23:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Evo jos slicica za razgledanje. Nije cemu, ali ipak bolje nego gledati slicice nasih politicara.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sc ... 31D7241B.2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo ga konačno. Tekst je izašao u junskom broju "Sveta kompjutera" ali je tek naknadno objavljen kompletan na njihovom sajtu. Predlažem da pročitate ovaj tekst pod nazivom "Zloupotrebe photoshopa"

http://www.sk.co.yu/2006/06/skpr01.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Bila je dobra emisija na ovu temu, pokazali su slike Džejmi Li Kertis, K. Vinslet, Nikol Kidman, montiranje lica nekog od poznatih glumica na tuđe tijelo. Vidi se da su i one "obične" žene, da poneka ima celulit ili malo širi struk, i nisu onakve kao na filmu. Ali džabe je to ljudima govoriti, opet hoće na operacije. Čak i da mogu postići takav izgled (a ne mogu) ne razmišljaju šta je s njihovom individualnošću.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jao, moja baba gleda neku seriju na tv-u i neka riba je išla na liposukciju i sad je kao svi hvale kako je "uspjela"... A koji užas, zar i u mexičkim serijama moraju reklamirati liposukciju?!?! No comment... :roll: Da su rekli da je kile skinula aerobikom, onda bih nešto i rekla... Al et...
Mene u principu najviše nerviraju slike za preparate za lice i kosu... Niko, pa čak ni dijete prije puberteta nema onako prečisto lice kao na reklamama, a farbana kosa nikako ne može biti onako zdrava i sjajna... :roll: :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ma ne može ni jedna kosa biti onako sjajna, ono je animacija i smiješno je. Baš su pretjerali. A lica su toliko obrađena na razne načine da nemaju ni jednu crtu i nikakav izražaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lica su plastična. Jebote, znam ljude koji imaju stvarno lijepu kožu lica, al ipak imaju bar neu packicu, da se vidi da je to živo lice... A isto tako rade i sa kožom tijela... Jebote, kad vidim slike nečijih nogu kako su savršene, bez ijedne najmanje dlačice (i one najsitnije koja se može iščupati samo pincetom), sjajne, divne, nema popucalih kapilara nigdje, ni benova, a boja taman onakva kakva treba - polubakarna... Mislim... Al opet bar je lijepo za gledati, zato i jeste u magazinu... Nekidan sam listala neke novine i vidjela reklamu za neku kremu za celulit, čini mi se. Uglavnom 3-4 buce su na reklami. I njihova koža je zategnuta i divna, al bar su malo deblje, odnosno bliže ljudskoj populaciji. To je bio prvi put da vidim "žive osobe" u novinama. Gomila je takvih kao što su one i crkavaju čitajući novine i gledajući slike mršavica. Eto, i na tv-u je bila da na nedelji mode u Španiji ne daju da manekenke budu anoreksične. Napokon su se sjetili, bukvalno su kosturi hodali pistama... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 08:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Nije ni Photoshop za svakoga. Gledam neki dan reklamu za neki solarijum tamo na onim stanicama kod Boske. Hajd' sto je zenska pocrnila, ali sto su joj pocrnili i kostim i kosa... :D

Inace, industrija ljepote i nema izbora. Samo nedostizan ideal ljepote moze beskonacno pogoniti potrosace.

A da sve to lako moze postati ludo, moze, pogotovo kad se gleda sa odredjene distance... Poodavno sam gledao emisiju o tome kako su nacisti trazili dokaze postojanja Atlantide i svoje krvne povezanosti s atlantidjanima. (nisam odlutao, polako :) ) Elem, kod Inka, ili Maja, su nasli neke lobanje veoma neobicnog oblika koje su smatrali dokazima svojih teza. (???) A radilo se o sledecem: ideal ljepote kod tih Inka, ili Maja :), je bila uska i izduzena lobanja, zbog cega su bebama stavljali glave u nekakve drvene stege koje bi onda uticale na formiranje lobanje.

Mozda je to neko vec rekao o modi i ljepoti: tijelo se tu posmatra na nehuman nacin. Ono je poput kamena kojeg oblikuje kipar, materijal kojeg treba uobliciti prema ideji koja sa samim kamenom nema nikakve veze.
To mi je sinulo dok sam gledao jednu fotografiju nekog starca iz Indije, ili tako nekog dalekog kraja. Sad, na slici je bilo neuljepsano lice, sa sve borama, mutnim ocima, prljavom kosom... Ali sam mogao da gledam dugo u tu sliku, nekako je to njegovo lice bilo interesantno, izrazajno i 'zivo'. Dok su na modnim slikama modeli 'nevidljivi', odnosno toliko su stavljeni u svrhu postizanja nekog efekta da se oni sami kao licnosti gube. Oni su samo jos jedno sredstvo, pored svjetlosti, odjece i kulisa, koje upotrebljava fotograf za neku svoju ideju. Photoshop mu dodje kao logican sledeci korak u stvaranju slike, trebalo ga je nazvati PhotoFinish. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nijedna svjetski poznata fotografija nije fotografija neke ljepotice koja je retuširana već baš upravo prirodni, živi izgled. Sad sam došla sa sajma knjiga i prelistala sam odličnu knjigu s najpoznatijim fotografijama XX vijeka. Ljudi... Kakve fotografije! A sve sama prirodna ljepota ili neke markatne ličnosti (ako su u pitanju osobe, a ne mrtva priroda). Žene da prirodnije ne mogu biti, ali prelijepe... I sve fotografije su crno-bijele. Ma, prelijepo!! Takođe ima i jedna poznata Dalijeva fotografija... Evo:
Slika
I ova:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
http://www.campaignforrealbeauty.com/ho ... ion_v2.swf

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
Lisa_Simpson je napisao:
E ljudi, meni je stvarno vishe muka!! Nosim faking 38-40 velichinu hlacha i zaboli me!! Juche sam u onom glupom Mangu probala 10-oro hlacha i jedva se odluchila za jedne u kojima mi je guzica (izvinite na izrazu) nevidljiva... Dodje mi da porazbijam sve.... Shta ja mogu shto mi je takva gradja i shto mi je dupe veliko?! Radim sve zivo i nece da spadne... Jedino da ga otkinem! Ako je takvo, takvo je i shta sad... Da crknem ili da se naviknem na njega?! Pa, radije cu se navici.... :D :D :D

ja nosim 42-44 zato sada sve sto si rekla pomnozi najmanje sa dva pa ces znati kako se ja osecam kada idem u kupovinu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
mozda su sve one djevojke po časopisima zapravo bakice u penziji :)

http://www.richgentlemenhide.com/articl ... -of-youth/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 12:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Skelet i prije smrti
Brazilska manekenka umrla od anoreksije
Brazilska manekenka Ana Carolina Reston (21) umrla u utorak od anoreksije u Sao Paolu, dan prije putovanja u Pariz gdje je trebala pozirati za modni magazin. Na svoja 172 centimentra visine ona je u posljednje vrijeme imala svega 40 kilograma, a hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mokraćnih puteva koja se pretvorila u bubrežnu insuficijenciju, a potom i u sepsu. Ana se manekenstvom počela baviti kada je imala 13 godina, a u zadnje je vrijeme jela isključivo jabuke i rajčice. EuroNews, News.com.au, NY Post...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
Not now, John! je napisao:
Skelet i prije smrti
Brazilska manekenka umrla od anoreksije
Brazilska manekenka Ana Carolina Reston (21) umrla u utorak od anoreksije u Sao Paolu, dan prije putovanja u Pariz gdje je trebala pozirati za modni magazin. Na svoja 172 centimentra visine ona je u posljednje vrijeme imala svega 40 kilograma, a hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mokraćnih puteva koja se pretvorila u bubrežnu insuficijenciju, a potom i u sepsu. Ana se manekenstvom počela baviti kada je imala 13 godina, a u zadnje je vrijeme jela isključivo jabuke i rajčice. EuroNews, News.com.au, NY Post...

Zalosno....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]