banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća

Da li koristite duvanske proizvode?
Da 38%  38%  [ 84 ]
Ne 62%  62%  [ 137 ]
Ukupno glasova : 221
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 11:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Brdo pepela
U ovom stoljeću milijardu ljudi će umrijeti od pušenja
U 21. stoljeću će od pušenja umrijeti milijardu ljudi, ako se nastavi tendencija pušenja, procijenilo je Američko društvo za rak (Press release). U prošlom stoljeću od pušenja je umrlo 100 milijuna ljudi (Drugi svjetski rat odnio je upola manje života!?), dok danas puši čak milijardu muškaraca i 250 milijuna žena. Kažu Amerikanci kako je duhah jedini proizvod koji ubija više od polovice svoji potrošača, ali i da bi u idućih 50 godina 300 milijuna moglo izbjeći preranu smrt, ako se pušenje smanji za pola. Broj pušača i broj osoba koje su umrle od posljedica pušenja i dalje raste u svijetu, posebice u zemljama u razvoju. CBS, Detroit Free Press, CTV...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2006, 22:17 
Veteran
Veteran

07.08.2006 13:10

Pušači mogu dobiti crn i dlakav jezik

NEU-ISENBURG - Crn jezik možda i jest bezopasan, ali grozno izgleda, a muškarcima pušačima stvarna je opasnost.

Pojava znana kao crn i dlakav jezik (lingua villosa nigra) događa se kada papile na jeziku, obično dugačke jedan milimetar, narastu do centimetra i pol i postanu crne ili smeđe, objašnjava Joachim Dissemond sa sveučilišta u Essenu.

Pojava je najčešća u muškaraca koji puše.

To stanje mogu izazvati poremećaji u imunološkom sustavu koji omogućuju bakterijama da se rašire na jeziku. Pušenje, osobito u kombinaciji sa slabom higijenom usne šupljine, neki lijekovi i nedostatak vitamina, sve su to mogući uzroci crnoga jezika, kažu znanstvenici.

Oni koji pate od toga problema moraju unaprijediti oralnu higijenu i prestati pušiti, te nekoliko puta na dan četkati jezik mekanom četkicom.

Nažalost, teško je predvidjeti koliko će liječenje trajati. Katkad počne djelovati tek nakon nekoliko godina, a katkad problem nestane spontano, preko noći.

(Hina)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2006, 19:24 
Veteran
Veteran

Koliko košta pušenje?

By: Dave Sabat

What would you and your partner do with £407,887.50? Spend it on cigarettes perhaps? Well, if you and your partner both smoke 60 cigarettes a day between you, and you both smoke for another 50 years, this is exactly how much it will cost you.

Maybe you’re thinking that you don’t smoke that much. Ok then, a smoker who smokes 20 cigarettes a day for just 10 years will spend £19,892.50.

A smoker who plans to smoke 30 a day for 30 years will waste £105,941.25.

These figures are based on a packet of cigarettes costing £5 for the first year and then increasing by 10 pence per pack per year thereafter, and this is not unreasonable to assume.

As well as the health dangers, perhaps any smoker should be asking themselves if they can afford to smoke. Over four hundred thousand pounds would pay off more than the average mortgage and buy a few nice cars but because the money spent on cigarettes is passed over the counter daily without any fuss, its absence is not really noticed.

Imagine holding a box containing £105,941.50 in cash and being told that you can have it back in 30 years if you don’t smoke, or smoke 30 a day for 30 years and never see the money again. Incredibly, most smokers would probably choose the 2nd option and then spend a few days or weeks chasing a tenth of a percent on a mortgage deal! These are the smokers that are not ready to stop smoking.

This illogical reasoning is caused by our rational thinking which has to come up with reasons why we do the things we do. The only problem is that sometimes if it can’t find a reason it will come up with an excuse such as “I won’t notice the daily fiver”.

Anyone wishing to give-up smoking and who passes the box test, who is willing to throw their cigarettes in the bin and look forward to getting their hands on the cash in 30 years, need only to put the money that they would have spent on cigarettes in a savings account! Don’t forget that this figure will be even greater because of the interest it earns.

So, how do you stop smoking? Most smokers know that smoking is expensive, both financially and in terms of health, but the fear of stopping seems even worse. Many people think that they will be ratty, not be able to concentrate, need new wallpaper as they will be climbing the walls and generally unable to cope with the imagined withdrawal symptoms and cravings. This fear of stopping is greater than the fear of smoking. Again, our rational thinking sometimes works against us.

If you could stop smoking virtually instantly, feel good, not experience any withdrawal symptoms or cravings and know that this change was for life and costs a fraction of the money that you would have spent if you were to carry on smoking, would you stop smoking now?

The aim of smoking cessation with good, professional hypnotherapy is to help you become a happy non-smoker virtually instantly.

What would you rather do, possibly spend hundreds of thousands of pounds feeding a habit that has not got one single benefit to it or stop smoking easily, quickly, naturally and safely?

Imagine someone offered you a box containing £105,941.50……..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2006, 21:23
nezdravo, ovisnost kao i svaka druga, ne privlachi me, toliko od mene :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 15:52 
Veteran
Veteran

Nerado priznajem da su Amerikanci u nekim stvarima ipak ispred nas. :)

Kalifornija zabranila pušenje u autu dok je dijete prisutno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 19:48 
Veteran
Veteran

Ovakve stropove treba i kod nas raditi :)
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
odlicno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 22:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Danas sam procitao da po jednom novom istrazivanju sprovedenom u Britaniji, pusenje direktno utice na povecanu mogucnost sljepila. Od cigareta je duplo povecana mogucnost osljepljenja, kako kod aktivnih, tako i kod pasivnih pusaca. Istrazivanje je toliko potaklo javnost, da su trazili da se na paklice cigareta, pored upozorenja o stetnosti po pluca, stavi i upozorenje o stetnosti za vid. O tome inace odlucuje Evropska komisija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2006, 17:40 
Veteran
Veteran

Srce lakše diše
Drastičan pad broja srčanih udara nakon zabrane pušenja
U 18 mjeseci nakon što je 2003. u gradu Pueblu u američkoj saveznoj državi Colorado zabranjeno pušenje na radnim mjestima i u svim javnim zgradama poput restorana i barova, zabilježeno je 27%-tno smanjenje broja osoba koje su primljene u bolnicu zbog infarkta. U okolnim gradovima koji nisu zabranili pušenje na javnim mjestima nije zabilježeno takvo smanjenje broja osoba pogođenih srčanim udarom. Stručnjaci ovaj trend povezuju s pasivnim pušenjem. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 10:55 
Veteran
Veteran

Europa najavila totalni rat pušenju
Znanstvenici su zaključili da znatan pad izlaganja pasivnom pušenju pokazuje pozitivan razvitak, koji će, vjeruje se, pomoći u smanjenju smrtnosti od srčanih bolesti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ewo ja sam odlucio, ponovo. Prestajem pusiti. Barem prestajem ovako kako sam do sada. Svakodnevno bez ikakve potrebe.
U zadnje vrijeme mi bude vise lose od cigara kad zapalim nego sto mi godi. Vise nemam ugodjaj "da zapalim poslije jela" i to odavno ga nemam. 2/3 cigareta ugasim kad izgore do pola sa mislju, "koji sam kurac uopste zapalio"!
Eto, preporucam svima da cigare bace, a da pojacaju sex.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
AntiDope je napisao:
Ewo ja sam odlucio, ponovo. Prestajem pusiti. Barem prestajem ovako kako sam do sada. Svakodnevno bez ikakve potrebe.
U zadnje vrijeme mi bude vise lose od cigara kad zapalim nego sto mi godi. Vise nemam ugodjaj "da zapalim poslije jela" i to odavno ga nemam. 2/3 cigareta ugasim kad izgore do pola sa mislju, "koji sam kurac uopste zapalio"!
Eto, preporucam svima da cigare bace, a da pojacaju sex.

Skoro mi drugarica objasnjava kakav je uzitak cigara poslije jela, ili poslije sexa... Kao moram poceti ili jedno ili drugo...
Mislim da cu ipak cigare, lakse je do njih doci... Pa da osjetim makar dio... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 21:19 
Veteran
Veteran

AntiDope je napisao:
Ewo ja sam odlucio, ponovo. Prestajem pusiti.

Citiraj:
Posljednja cigareta
Što se događa neposredno nakon prestanka pušenja
Napravljene su bezbrojne studije o tome kako cigarete utječu na zdravlje i koji su dobri učinci prestanka pušenja. Do poboljšanja općeg stanja organizma dolazi gotovo odmah nakon zadnje popušene cigarete. Za 20 minuta krvni tlak pada i vraća se u normalu, za 8 sati razine opasnog i toksičnog ugljičnog-monoksida u krvi opadaju za 50%, a razina kisika porasta do normalne. 48 sati kasnije sav nikotin nestaje iz organizma, osjećaji okusa i mirisa značajno se poboljšavaju. Dalje dolazi do povećanja energije, poboljšanja cirkulacije, smanjenja rizika raka pluća te srčanog i moždanog udara, a 3 do 9 mjeseci kasnije kapacitet pluća se poveća za barem deset posto. Iscrpnije...

Želim ti uspjeh, AntiDope. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Not now, John! je napisao:
Želim ti uspjeh, AntiDope. ;)

Danke. Ovo mi je stvarno trebalo. Ova podrska je super.

Ali zaista, znam iz prekse da dosta ljudi koji puse ustvari uopste ne uzivaju u duvanu vec puse na silu. Znate ono kad zapali pa dusu svoju iskaslje, ali kroz kasalj ponovo na silu povlaci dim duvana. Ili sta se meni desavalo, probada me kroz grudi, svrbi me grlo i na granici je bola i ja swe to iskuliram i zapalim cigaretu.
Malo je reci katastrofa.

Je se jedino raspomamim kad cugam. Onda je to ljudi moji kao djecija hrana, gutam cigarete. Zasto, nemam pojma. Zato cu morati da smanjim ili bolje prestati cugati, samo do kada.

U svakom slucaju mislim da je bolje nepusiti , a onda ako bas moras (a ne moras) ti zapali i tako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 15:33 
Veteran
Veteran

Engleska zabranjuje pušenje na zatvorenim javnim mjestima
Nakon što je potpuna zabrana pušenja uvedena u Irskoj, Škotskoj, a uskoro i Walesu, engleski parlament velikom je većinom prihvatio odredbu po kojoj će od 1. srpnja 2008. pušenje biti zabranjeno na svim zatvorenim javnim mjestima. Cijena provedbe zabrane pušenja koja uključuje urede, tvornice, pubove i barove procijenjena je na 50 milijuna funti. Tajnica zdravstva Patricia Hewitt izjavila je kako je zabrana "veliki korak naprijed" koji će spasiti tisuće ljudskih života i dodala: "Znanstvena i medicinska izvješća su jasna – pasivno pušenje ubija, uzrokujući niz ozbiljnih medicinskih stanja uključujući rak pluća, bolesti srca i sindrom iznenadne smrti u kolijevci." Večernji list, BBC News...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2006, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
prestala prije 15 dana :doubt:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Prestani pušiti da bi umro zdrav i čistih pluća! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Evo ljudi ja prestao da pusim... nemogu sam sebi da vjerujem. Isto kao kod antidopea, nije vise bio smek, gasio sam cijele cigare. Zgadi mi se kad je zapalim, ko odjednom da se ta promjena desila. I opet sam se kanio jedno mjesec dana da prestanem, ali evo sad sam uspio :D malo po malo i evo, ne traze mi se garaci vise. Jedino sto moram pusiti dok cugam, al to me ne zabrinjava toliko. Valjda ce ovo potrajati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ja prestao prije petnestak dana,povucem 5,6 dimova posle klope ili uz kafu.Do kada neznam.Ako bog da za stalno

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Stvarno je strasno kada vidis covjeka koji stalno drzi cigaru ustima, ne gasi...Jednom u busu do mene je sjeo covjek koji je jedva izdrzao sat vremena bez cigare, cijelo vrijeme je nervozno treskao nogama, i mirisao cigaretu, i na kraju je pitao vozaca da stane jer mora da zapali.
To je vec strasno. bolesna zavisnost od nikotina.

Biti umjeren u porocima je vrlina!!! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 638 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]