banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
blue je napisao:
Citiraj:
Prenos 3 je medvedja usluga, sledecu godinu cec obnoviti vrlo vjerovatno, a to nikome nije u cilju.

Istina da ce neko sa tri prenesena ispiti obnoviti sledecu godinu ali sta je alternativa? Ta tri ispita ce biti polozena za godinu dana, i onda ce student besposlen da sjedi oko pola godine dok ne mogne polagati ispiti sa iduce godine. Ovako ce obnoviti godinu ali ce poloziti dva-tri ispita sa iduce godine i tako imati bolje sanse da dogodine upise sledecu godinu. Dakle, ide brze nego da obnavlja godinu sa tri nepolozena ispita.

iz ove perpektive ima logike u tome. No 'mededja usluga su i 2 prenijeta ispita, jer tece ti nova godinu, koju trebas da slusah, vjezbas, polazes kolokvvije, radis radove a ti si okupiran zaostacima.
Smatram da se treba omoguciti prelazak u anrednu godinu, tek sa svim polozenim ispitima, ali ne u ovim okolnostima (to je sada nemoguce u 80 % slucajeva), ali sa reformom, novim zakonom u visokom obrazovanju, bice izvidljivije. Gdje ces iamti neposrediji rad studenata sa nastavnim osobljem, vise kolokvija, testova, parcijalnih polaganja, usmeni kao zavrsno upisivanje ocjene, fini razgovor vec apsolviranog gradiva a ne nocna mora koja traje 5-6 sati...
Studenti se moraju aktivirati da rade seminarske raove, naucna istrazivanja, da se zainteresuju za svaki predmet a ne samo koja pitanja budu na usmenom i kako da provalim semu da sto manje naucim a bolje prodjem.
Sa takvom svijescu tek se moze ocekivati napredak o ovim vaznim sferama zivota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 09:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
enterprise ne brini ti za masinski, tamo mozes i u aprilu upisati godinu
malo nas je pa nam zbog toga daju svakakve pogodnosti :)
a i sa 13 ispita po godini a samo 5 rokova zna se da nema nista od uslova :)

revan eh inostranstvo, tamo bi profesor kod kojeg niko nije polozio isao pred komisiju da se utvrdi jel` podoban za drzanje katedre
samo kod nas je izgleda pravilo da je dobar profesor samo onaj kod kojeg je prolaznost izrazena u nekoliko promila

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Члан 39 закона о високом образовању гласи:
Испитни рокови су: јануарско-фебруарски, априлски, јунско-јулски и септембарско-октобарски.
Испитни рокови се одржавају у два термина.
Изузетно, студент коме је преостао један неположени испит из студијског програма уписане године, односно семестра може тај испит полагати на накнадном испитном року у складу са статутом високошколске установе.

Септембарско-октобарски рок као и сваки други има два термина. "Септембарско-октобарски" не значи да постоје два термина за септембар и два за октобар.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2006, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
medi je napisao:
Члан 39 закона о високом образовању гласи:
Испитни рокови су: јануарско-фебруарски, априлски, јунско-јулски и септембарско-октобарски.
Испитни рокови се одржавају у два термина.
Изузетно, студент коме је преостао један неположени испит из студијског програма уписане године, односно семестра може тај испит полагати на накнадном испитном року у складу са статутом високошколске установе.

Септембарско-октобарски рок као и сваки други има два термина. "Септембарско-октобарски" не значи да постоје два термина за септембар и два за октобар.

Samo se cesto zna desiti da je jedan ispit dat u dva roka, a oba su u septembru. Kod nas je takva situacija sa pedagogijom (da, to je onaj ispit na filozofiji na koji se isfurava vecina studenata), a rokovi su 11 i 28.9...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Dobro je bar koji fakultet dozvoli da se izađe u oba termina. Mislim da na Ekonomiji može tako, pa izađu po 2 ili 3 puta u jednom mjesecu, a meni treba godina dana ako na neki ispit moram izaći 4-5 puta, pošto ima ispita iz dva dijela pa to traje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 11:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Na pravu oktobarski rok postoji iako jos nije upisan na oglasnu plocu, ali sam ga ja iscackao na internetu.

http://www.pravoedu.org/index.php?firma ... lanakid=38

Sumnjam u tu pricu o ispunjavanju uslova za izlazak na oktobarski rok.. to nema smisla omoguciti studentima koji su dali uslov, da budu jos bolji, a ovima koji nisu uskratiti tu sansu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 13:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2006, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Kingica je napisao:
. Ali ipak morate priznati da su ove godine rekli dva mnogo ranije, jos u avgustu. Tako da se nemate sta buniti.
.

da oko 20-og avgusta jako jako rano ... kingica si nema sta kapa dole ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni su danas na faxu rekli da će biti oktobarski rok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i na arhitekturu je stigao dopis da se odobri oktobarski ispitni rok ...
politika qrva stara pa jos kad je laktaski seljaci sprovode pod lupom ostalih politichkih seljachina ... ostane samo brljotina od sex-a ... upppsss pa to je nasa drzava i nas standard ...
p.s. izvinjavam se ako se neko osjetio prozvanim ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 08:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Istina je da na ovim "bolonjskim" fakultetima nema oktobarskog roka, ali zato u septembru imate dva datuma i na oba mozete izaci.. dakle 2 roka u septembru i nijedan u oktobru..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam nekidan bila sa studentima arhitekture i oni su ubijeđeni da prenose 4 kao i dosad... A kao rade po Bologni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Ja sam nekidan bila sa studentima arhitekture i oni su ubijeđeni da prenose 4 kao i dosad... A kao rade po Bologni.

jedni rade po bolonji drugi idu po starom sistemu ... zvanicno i za jedne i za druge prenos je dva ... bar su tako dobili dopis u studentsku ... e kad bi nas pustili sa tri i ove godine ... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Schwabo je napisao:
Sumnjam u tu pricu o ispunjavanju uslova za izlazak na oktobarski rok.. to nema smisla omoguciti studentima koji su dali uslov, da budu jos bolji, a ovima koji nisu uskratiti tu sansu..

Pitala sam jednu prof. hoće li trebati regulisan status za oktobarski rok, ona je rekla da po sadašnjim pravilima treba, osim ako se nešto ne promijeni na sjednici vijeća. Znači, ko ima uslov upiše godinu i polaže ispite, a onaj ko nema, upisuje obnovu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

jedni rade po bolonji drugi idu po starom sistemu ... zvanicno i za jedne i za druge prenos je dva ... bar su tako dobili dopis u studentsku ... e kad bi nas pustili sa tri i ove godine ... :D

Ja govorim o svojoj generaciji, tj. o onima koji sad upisuju 3. god. A to je kenjkanje... Eto meni u studentskoj i prošle god govorili da je prenos 2, al biće 3 i neće niko ništa pitati.... Šta pilaju, nek puste ta 3 ispita i gotovo... :roll: :roll: :roll: :roll: Otkad znam za sebe prenosi se 3.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dok mi ovdje laprdamo i ne ucimo obistinice se naslov ove teme.. ostace jos samo jedan rok.. al onaj oktobarski.. :P :)

Ajd' zdravo! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 00:32 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kingica je napisao:
Izvini vidim da nisi upucen. Jesu ranije objavili. Koliko se sjecam prije nisu tako zvanicno ni objavljivali nego ono standardno se zna dva prenosa i to nekad u septembru, okotobru bude receno. Pa se studenti pobune.
Uostalom uvijek treba racunati da je prenos dva. I zivjeti po principu nista nas ne smije iznenaditi. Ali eto neki povjerljivi izvori govore da ce ipak prenos biti tri.

kakva si ti komunjara pa to je strasno ... tesko je drustveno naslijedje zbilja je prevelik teret za nositi ... da visio sam svaki dan na faxu a tu je negdje i oglasna tabla, pa tek vidjeh oko 20og avgusta obavjest o prenosu dva ispita u narednu skolsku godinu ... do tad smo svi se tempirali na prenos tri (kao sto je i bilo zadnjih god)... kingica si definitvno... e daje lenjin znao za tebe ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mah sta se sikirate
opet ce biti rok i u novembru i u decembru kao i proteklih godina

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 19:05 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]