O o ooooo, pozdrav ObGyn,
mogla sam i na dr.co.yu da pitam, al' rekoh 'aj ovde malo da pravim guzvu........
Budite ljubazni, recite mi
da li bih mogla da koristim kontraceptivne pilule (i KOJE???) zbog sporednih efekata, iz komformistickih pobuda, a iz sledecih razloga:
1.
relativno! kratki ciklusi, u nejednakim=nepredvidljivim intervalima, (na 25, 26 +/- 2 dana, sa tendencijom vise na "-" nego na "+"; krvarenje traje 5 dana)
2.
predmenstrualni spoting (oko godinu dana unazad, u trajanju od 3 dana...... taman da pocetak menstruacije nije bas sasvim nepredvidljiv, a da ovaj "bloodfree period" bude jos kraci)
3.
PMS...... razdrazljivost, nagle promene raspolozenja, bezvoljnost, etc...... (bez drugih, fizicki neugodnih/nesnosnih simptoma... bolova, npr)
- godina – 31
- BMI 22 (165cm, 60kg)
- trudnoca – Ø , (niti je planiram u neko dogledno vreme = dok ne pojedem bar 10kg soli sa potencijalno potencijalnim tatom

)
- prva menstrucija – u 10. god. (do pre 3 – 4 godine ciklusi na 27, 28 +/- 2 dana, krvarenje – 7 dana; sada na 25, 26 +/- 2, krvarenje – 5 dana)
- nisam imala nikakve STI, PID, niti bilo kakavih drugih zdravstvenih problema (ozbiljnijih od gripe),....... blazi potres mozga, u 8. godini, se valjda ne racuna (?!)
- nemam problema sa kozom (aknama), dlakama (maljavost/celavost)..... at all, niti sam ikad imala
- pusac sam, ~8 godina, (20 cigareta na dan)
- ni jedna od pomenutih apsolutnih i relativnih kontraindikacija nije moj slucaj, osim porodicne istorije infarkta (i smrti zbog istog: baba i deda, u svojim 70-im, brat od tetke, u 45. god,..... svi sa oceve strane)
Po onome sto sam procitala, a procitala sam sve-i-jedan Vas post, kao i schering-ov sajt, rekla bih da mogu da ih koristim zbog radi : ) regulisanja ciklusa prvenstveno.... (otkud pilula zna da li sam i koliko sexualno interaktivna

, da bi mi posluzila i za svoju primarnu namenu) i moje pitanje je vise
KOJE bih mogla, nego DA LI da ih pijem.
Na osnovu svega sto ste do sad napisali verovacu Vam i ako ih samo jednom recju imenujete

. Hvala!
Konfucije? OK, zapamtila trajno, iako mi je u poslednje vreme pamcenje k'o u zlatne ribice-celih 3 minuta

.
p.s.
Jack je napisao:
Iako ovaj forum broji mnostvo clanova, svi se manje-vise poznaju. Stoga i ne cudi sto se ljudi ustrucavaju iznositi svoje probleme na ovoj platformi.
Ko se ustrucava moze da se registruje ponovo, sa drugim nick-om (ako ne moze sa iste e-mail adrese, otvorite novu na yahoo-u, g-mail-u, hotmail-u, etc...)
pozdrav, nooneelse