Lisa_Simpson je napisao:
A shto se tiche mishljenja okoline, pa toga ima samo u nashoj zaostaloj sredini... Juche sam vidjela curu sa ogrooooomnim dupetom sheta glavnim trgom i boli je kita... I to neka pankerka... Ovdje su ljudi slobodniji i boli ih briga...
Pa lakse je biti slobodan i pomiren sa svojim tijelom kad ljudi nisu primitivci koji ce se okretati za tobom, komentarisati na glas zlobno, upirati prstom...
Mada, ima ljudi kojima ni to ne smeta, 'ne *ebe ih ni pol posto' sto se kaze...
Ovdje su ljudi takvi, zlobni, mali, sitnicavi, nezadovoljni svojim zivotima i to lijece pokusavajuci poniziti i ismijati druge...
I jos kad cujem komentare "ludi Ameri, svi ti oni idu kod psihologa i psihijatra". Ma i za nas bi bilo bolje (da imamo novca

) otici povremeno kod psihologa, tad bar ne bi lijecili svoje komplekse i probleme na ljudima oko sebe.
Eto, ljeto je, vruce je, pa sam u zadnje vrijeme u suknjicama i majicicama na bretele.
Imam 29 godina i koji kg viska, ali ne smeta mi to, a kome smeta nek ne gleda.

Mozda ni ta osoba nije meni najljepsi prizor pa sta.
I eto, jedan dan na plus "skoro pa 30" neka cura me mrko pogleda i dobaci "pazi da se ne prehladis".
Jeste, hoce to krajem maja i pocetkom juna, temperature budu tako opake da u bolnici ne znaju sta ce sa tolikim prehladjenim ljudima, sa upalama pluca i slicno, to je bar opstepoznata stvar.
Inace, svi oko mene su bili znojni
- ne od temperature uzrokovane prehladom ili upalom pluca, vec od visoke temperature jer je sunce przilo. Ljudi na ulici su bili u sorcevima, majicama kratkih rukava, mislim - nije januar pa da odudaram u suknjici i majici na bretele.
U petak mi je curica na gradskom mostu (dok sam se vracala s posla navece oko 11) rekla "crkniiiii" unoseci mi se u facu alkoholiziranog daha i alternativno obucena (u slampave hlace i 10 brojeva vecu majicu, odjecu kakvu sam i ja nosila u njenim godinama, ali nisam rezala okolo na ljude).
Evo, sad cu da crknem srce, samo sam tebe cekala da mi ti kazes kad, luce moje malo.
Naravno, ima i onih koji dobacuju "dobre noge", "koja sisa", "vidi picke"...
I jedni i drugi to rade na sav glas.
Mislim, kod nas ljudi misle da su modni gurui i vrhunski ljepotani i ljepotice, pa se osjecaju pozvani komentarisati sve i svasta.
I ja prokomentarisem nekog, ali sa svojim drustvom, tiho, kad osoba prodje ili kad ode i trudim se ne biti negativna, ali ne urlam to toj osobi u facu, kao da ispadam ja sad neka manga, faca kao fol, mislim te neke djecije spike...
Svakoj budali njegovo veselje.
A meni moje suknjice i ljetne majicice.