banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2005, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ne prođe ni nedelju dana, a da se zbog navijačkog ludila ne prolije krv. U poslednjih nekoliko slučajeva, u izlivima nasilja prednjačili su navijači FK Rad, poznatiji kao „Junajted fors“. Progon grupe radovaca iz Crne Gore, zbog sukoba s navijačima podgoričke Budućnosti, tek je poslednji u nizu incidenata koje je ova „navijačka grupa“ izazvala.

Taman kada se primenom Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama stalo na put divljanju navijača na tribinama, nasilje se preselilo na ulice. Divljanje huligana od početka nove fudbalske sezone rezultiralo je i sa tri smrtna slučaja. Poslednji put danak navijačkom ludilu platio je Golub Baćević, navijač FK Bežanija, koji je vraćajući se s utakmice svog kluba pre desetak dana ubijen u autobusu. Dokle će se ovakve nemile scene događati i šta je potrebno da se navijačkom besu stane na put?

Huligana zbog kojih normalan svet izbegava sportske priredbe, prema grubim procenama, u Srbiji ima oko 2.000. Od tog broja tek njih 50 do 200 čine radovci, koji u nasilju stoje rame uz rame s daleko brojnijim pristalicama najpopularnijih klubova.

Od tri ubistva navijača, od početka sezone, za dva su osumnjičeni navijači Rada. Žrtve su bili Bojan Majić, simpatizer FK Voždovac, koji ubijen s nekoliko uboda nožem na železničkoj stanici u Rakovici i pomenuti Golub Baćević. Treća žrtva je sedamnaestogodišnji Radovan Petrović koji je izgubio život u tuči zbog navijačkih šalova, četiri dana posle večitog derbija.

U policijskoj evidenciji uredno su zavedeni svi navijači koji su privođeni zbog nasilja pre, za vreme i posle utakmica. Beogradska policija podigla je tretman navijača na viši nivo, pa su na utakmicama visokog rizika, osim redovnih policijskih snaga pojačanih Žandarmerijom, prisutni i policajci u civilu koji kamerama snimaju najvatrenije navijače. Posle utakmica, oni koji su uspeli da izbegnu prvi talas privođenja bivaju hapšeni pošto se mahom radi o huliganima odranije poznatim policiji.

S druge strane iz policije upozoravaju da se većina izgreda, i to onih sa najkobnijim posledicama, događa pre ili posle utakmica koje nisu procenjene kao visokorizične.

Poseban problem predstavlja frapantan podatak da ove godine u Beogradu nije izrečena nijedna jedina zatvorska kazna huliganima, već samo uslovne i prekršajne. Iako Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama postoji, iako je više puta ocenjen kao faličan, taj zakon postoji. Ali, očigledno se ne primenjuje kako treba... Blaga kaznena ide na ruku onima čiji se motivi za divljanje zdravom logikom ne mogu objasniti.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 18:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2005, 12:41
nek su željeni navijači u zenici ili tuzli, gdje god, išli kod gradonačelnika na prijem... ne daj bože da se lupaju lokali i auta.. ili da lik doživi srčani udar u povratku.. ili da se po mostaru grle muje i hrvati.. to nikako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
nako napada na rukometase borca i slobode u dvoranama u FBH ja sam za to da sportisti imaju ako nista bar po cakijicu uz sebe kad igraju u "multietnickim" sredinama kao npr Travnik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za mene su idioti svi koji prave takve probleme,,,bez obzira gdje to bilo,,,To je zalosno i nema veze sa sportom... Za mene su ti huligani svi isti,,,

Ali na srecu kod nas jos nije bilo smrtnih slucajeva,,gdje su ljudi bili zbodeni,,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

osim navijaca zelje sto ga je nastrado u zenici, ne od navijaca vec od policijskog pendreka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
osim navijaca zelje sto ga je nastrado u zenici, ne od navijaca vec od policijskog pendreka

Murija je murija,,a momak je bio srcani boleesnik jos,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

to i jeste najzalosnije, policajac je taj sto treba da prepozna kad neko odjdnom sav natekne ili kad ima srcani udar i da mu pruzi prvu pomoc, a ovi nasi krkanu znaju samo da se dobro nakrkaju i lupaju narod po bubrezima.
Maloljetna delikvencija je porasla i kod nas, jesul se klinci izboli zbog sala, patika ili zbog naselja u kojem zive to je nebitno, posljedice su iste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 23:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Evo sta sam ja saznao iz prve ruke od drustva na Banjici

Citiraj:
Evo vratio sam se pre 3 sata iz Podgorice ne mogu da verujem sta sam sada procitao od strane nekih varvara npr da ih je bilo manje nego nas pa odakle su onda letele sve one cigle flase kamenčuge …. Kako su radili nozevi kada niko od njih nije izboden . Naleteli su na nas slučajno a mi dok smo išli prema stadionu autobusom snimili smo ih kako se grupisu na sve strane . Kada smo izašli iz basa odmah su počeli da nas gadjaju svim I svačim a nekoliko njihovih ljudi se zaletelo na isto toliko naših I tu je bila dobra tuča na ruke dok nisu pritrčali još njihovih sa štanglama.E onda veliki varvari kada u začuli povik AJMO RAD I mi smo tu popali nekoliko baklji svi smo se zaleteli na njih neobazirajući se na one pičketine koje iza kamiona I onog gradilišta gadjaju a čak ne smeju ni lice da pokažu najurili ih a oni se Prepali a napominjem bilo ih je mnogo više nego nas jedna njihova ekipa se peglala štanglama rukama kako ko stigne a ostali su nas zasipali kamenjem sa svih strana .I kada smo ih najurili tek onda dolazi desetak žandara kao momci smirite se uđite na stadion I staju ispred one prodavnice gde je bila pegla na početku na ruke a posle …. Znali smo da još nije gotovo jer su tada znali da ne mogu da nam pariraju u otvorenom kontaktu nego samo kamenovanjem . Tada spretno iza žandara ponova bacataju brdo cigli I flaša …. U tom trenutku dolaze I specijalci koji prave kordon oni ponovo bacataju kamenje a mi tu krećemo na njih kroz kordon tek tada kreće pegla sa murijom od koje je I bilo najviše povredjenih naših koja nas potiskuje polako na stadion dok nas nisu ubacili u onaj jebeni kavez . Posle toga svi smo privedeni na foru i tamo nas drkali bez ikakvog razloga 10 sati na svu srecu svi smo posle tih smorenih sati u onom cumezu stigli nazat u Beograd sa jos jednom navijackom pobedom

Telefonski razgovor:)

a evo i par slika sa te tekme
Slika
Slika
Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 02:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2005, 12:41
svaka cat UF!!! face ste!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 08:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Face su.Ipak je Knele samo 'simpatizer'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:44 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Face su.Ipak je Knele samo 'simpatizer'.

Sta se ti javljas matere ti ti kao Dinamo ovo ono jesi kad bio na Maksimiru u zivotu ili ti je to samo zivotni san...??

Ja jesam simpatizer ali ja se bar mogu pohvaliti da sam bio na dosta Radovih utakmica isao sa njima na gostovanja itd. a sta si ti radio,da bodrio si Dinamo iz fotelje u kuci...!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 08:28 
Ne daj se knele... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 10:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Knele,nema predaje!Ipak si ti internet huligan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 11:51 
Majstor
Majstor

Citiraj:
Knele,nema predaje!Ipak si ti internet huligan

Ajde Tomo reci mi jesi bio kad na Maksimiru ili si Bed Blue Boy onako iz kreveta ono glasno bodris Dinamo iz kreveta u pidzami,a...??

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 16:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Avg 2002, 16:27
Knele nista ne radi samo hoda po utakmicama, putuje na relaciji Srbija - BiH i navija za Rad i Borac i pripada obijema navijackim skupinama. Stigne na sve strane, nemojte ga zaj......i ipak treba imati snage za to sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ide on i u hr ;) ako nisi znao navija i za hajduk, samo losi su ove godine pa ne spominje to ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Izgleda da se dovoljno reklo o temi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]