nervozna je napisao:
uglavnom...morala sam da se registrujem da se ubacim u diskusiju...slucajno sam naletila na ovu temu posto sam trazila nesto na google-u...uglavnom ja obozavam pirsing..imam puno uho pirseva,na jeziku i u petak cu na usni donjoj sa strane uraditi..ne razumijem cemu takvo gadjenje prema tome...to je umjetnost..i uraditi i nositi pirs..po ovim komentarima se moze vidjet kad cemo mi u eu..nikada...joj uzasnuta sam...eto..toliko od mene...

E pa, vala, i ja sam se morao registrovati zbog ove poruke...
S oproštenjem i po mom skromnom mišljenju, lupaš nebuloze samo tako! Sa svojim tijelom si slobodna da radiš šta ti je volja, međutim kod nas narod nikako da shvati da sloboda znači i odgovornost. Kao "svježroditelj" moram biti iskren i reći da me hvata strah kad pomislim u kakvom okruženju moje dijete može da raste. Negativnosti koje pirsing i slične budaleštine (ovo budaleštine, opet, po mom mišljenju) donose ima gomila, a ja bih volio čuti postoji li i jedna pozitivna strana?
Šta ti fali onakvoj kakva si stvorena? Umjesto da uništavaš svoje tijelo raznim metalnim predmetima pokušaj da učiniš nešto za svoje zdravlje. Strava me spopadne kad vidim neke od košarkaša koji su izbušeni po licu ko kuvajtska naftna polja - pa zar nema straha da će neko da ga odalami i otkine dio kože i unakazi (ono što on sam nije unakazio) za čitav život (dobro, ovo "čitav" treba uzeti uslovno - plastični doktori danas prave čuda).
Čuj EU? Kakvo je odmah vezivanje ovakvih stvari sa ulaskom u EU? Pa ljudi božji - na tom tzv. Zapadu ima toliko pozitivnih stvari, a čini mi se da se kod nas "uvoze" i primaju samo one loše. Sem toga, ako je cijena ulaska uništavanje i ono malo morala i duhovnih vrijednosti koje su nam preostale, ja bih radije ostao vani...
I uostalom, šta je sljedeće? Recimo, eto, pirsing izgleda "seksi", pa možda da se i jedan prst otkine - što da ne, izgledalo bi cool! Mislim, izvinite ljudi, znam da ovo zvuči brutalno, ali granica te neke tolerancije se neprestano pomjera, da ja jednostavno ne smijem ni da pomislim šta može da nas čeka.
Prema tome (uz još jednu opasku da se radi o mom ličnom mišljenju), pirsing - FUJ! Odvratno!