banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2005, 08:21 
Moje je misljenje da je EF BL, najbolje organizovani fakultet na BL Univerzitetu, koje je vase misljenje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Slazem se definitivno.Jos samo da se rijese onih par 100-godisnjaka od profesora i to bi bilo to.
Ustvari...trebali bi da ukinu savez studenata jer ljudi NISTA ZIVO NE RADE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
http://www.efbl.rs.ba/

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Slazem se definitivno.Jos samo da se rijese onih par 100-godisnjaka od profesora i to bi bilo to.
Ustvari...trebali bi da ukinu savez studenata jer ljudi NISTA ZIVO NE RADE.

+ da ne moras kupovati od profesora nova izdanja njihovih knjiga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa koliko sam upucena,oni su jedini poceli malo napredovati ka evropi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2005, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma jesmo... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
I ja se takodje slazhem.To upisujem sledece godine :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 14:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2005, 14:49
ne bih se slozio sa vama da ste najorganizovaniji fakultet.

nije los fakultet, zaista napredujete i imate dosta sredstava, ali vidim da niste upoznati sa situacijom na ETF-u tj, elektrotehnickom fakultetu.
mnogo je ispred ekonomskog i zaista prednjaci svojim kvalitetama.

jedan od argumenata je taj da je kod nas prvi uvedena bolonjska deklaracija, i da se skoro 95% primenjuje.
drugi argument, je da ETF poseduje laboratorije za ucenje na daljinu, sto je u BiH jedan od dva fakulteta (drugi je u Tuzli).
trei argument, je da poseduje najopremljeniji racunski centar u BiH, a ta radionica sluzi i za jos jednu svrhu, a to je da je koristiti Cisco akademija.
ima jos mnogo argumenata, ali necu ih sad sve nabrajati, ovo cu jedni od najvaznijih po cemu se istice Elektrotehnicki fakultet od svih ostalih.

“Education does not mean teaching people what they do not know…. it is painful, continual, and difficult work to be done by kindness, by watching, by warning, by precept, and by praise, but above all…by example.” - John Ruskin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a ja cuo da koristite testove za prvi win :)
zaboravio sam i vise koja ono bijase verzija :)
1.13 ? [ne to je patch za starcraft :]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 15:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

:D pogresno si cuo.
drugi put kad se vidimo, vodim te u obilazak ETF-a :D

P.S. jel ucis za kolokvijume, moj buraz se pretrgo od ucenja za testove, eno ga napolju sa drustvom :D

“Education does not mean teaching people what they do not know…. it is painful, continual, and difficult work to be done by kindness, by watching, by warning, by precept, and by praise, but above all…by example.” - John Ruskin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja ne znam ali sam cuo da na ekonomiji ljudi izlaze na ispite bez svih potpisa i kojecega.
ETF je savrsen sto se tice legalnosti i svega vezanog za procedure. covjek ima osjecaj da je to uzasno ali i nije i zaista ljudi rade i brzo rjesavaju svu papirologiju. takodje imaju jako veliki ugled kao nepotkupljivi profesori.

ona zuja na salteru studentske je prije bila kao vjestica pogana ali se maksimalno kultivisala i ne pamtim kada je bile neljubazna prema meni zadnjih godinu dve. jedini problem etf-a je star kadar. treba podosta malo novijih profesora koji su malo bolje potkovani znanjem ali ide na bolje svakako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 18:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

apsolutno bih se slozio sa tobom @mangia

poslednje dve godine je bas postalo uzivanje studirati na ETF-u i to mogu sa sigurnoscu reci, jer je porastao broj polaznika na ETF, a sto je jedna velika vazna stvar, u odnosu na proslu godinu, poboljsana je prolaznost studenata, pogotovo sa prve godine na drugu.
ove godine je dosta asistenata pomladjeno i dovedeni su novi kadrovi.
posebno bih ove godine izdvojio profesora programskih jezika iz Novog Sada, prof. dr Duska Malbaskog, koji je zaista kvalitetan profesor, a posebno njegova predavanja.
sto se tice polaganja ispita, napokon su shvatili pravu stvar bolonjske deklaracije, i zadnje dve godine daju kolokvijume, i time studente podsticu na kontinualno ucenje, sto i jeste stvar i cilj bolonjske deklaracije.
sto se tice one zuje iz studentske, tacno je da je prije zaista bila nepodnosljiva, ali se sada smirila, i ja nikad nisam imao sa njom problema, samo je potrebno normalno postupati sa njom, i uvek ce ti pomoci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nama je uvedena bolonjska...jos samo da je profesori pocnu postovati ..mislim na predavanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
milosh je napisao:
nije los fakultet, zaista napredujete i imate dosta sredstava, ali vidim da niste upoznati sa situacijom na ETF-u tj, elektrotehnickom fakultetu. mnogo je ispred ekonomskog i zaista prednjaci svojim kvalitetama.

Стварно не знам по чему то предњачи ... осим у томе што нема корупције.

milosh je napisao:
jedan od argumenata je taj da je kod nas prvi uvedena bolonjska deklaracija, i da se skoro 95% primenjuje.

А шта се то тачно примјењује из Болоњске декларације!? Свим универзитетским главама и онима из министарства су пуна уста о Болоњској декларацији, а јадни студенти (на лошим универзитетима као ми) се ложе да од тога има неке користи. Као прво та декларација је "декларација" која уопште није обавезујућа нити има неке техничке детаље примјене. То су једноставно смјернице којим факултети (уколико желе) треба да се воде како би се, "једног дана", успоставила, бар у некој мјери, једна академска цјелина у Европи. У суштини, то су смјернице неразвијеним универзитетима (онима из источне Европе) како би прихватили западно-европске стандарде у нади да ће се "једном" са њима изједначити.

milosh je napisao:
drugi argument, je da ETF poseduje laboratorije za ucenje na daljinu, sto je u BiH jedan od dva fakulteta (drugi je u Tuzli).

Декан ЕТФ-а је скоро дао интервју за Глас Српске и човјек је 'ладно рекао да је то пропала инвестиција. Не знам уопште којој будали је пало на памет да се на факултету уопште прави један такав кабинет. Ето, 2 године је под кључем и зврљи празан. Битно је да се ми можемо похвалити да га имамо.

milosh je napisao:
trei argument, je da poseduje najopremljeniji racunski centar u BiH, a ta radionica sluzi i za jos jednu svrhu, a to je da je koristiti Cisco akademija.

Најопремљенији рачунски центар!? Па комплетна опрема у нашем рачунском центру је за праисторију и сумњам да постоји иједан факултет у Европи који има толико старе машине. Примјер, ЕТФ је први имао интернет линк у Републици Српској (мислим и прије УРЦ-а), и тада сам се качио на dial-up централу и имао 28800bps конекцију која је тада била чудо. Те машине се дан данас нису промијениле! И дан данас веза није боља од 28800bps. Што се тиче оне рачунарске сале, па CISCO академија је користи више него студенти; управо због академије термини вјежби нису нормални. Економски факултет има рачунарску салу која ради 0-24h, која има дупло више рачунара, којој имају приступ сви студенти кад год желе, и која има net који је пуно бржи од оног на ЕТФ-у јер су се они откачили од УРЦ-а, изнајмили јак линк и направили мрежну инфраструктуру ... довољно је упоредити сајтове. Онај од ЕТФ-а је дно дна.

SmileY je napisao:
a ja cuo da koristite testove za prvi win
zaboravio sam i vise koja ono bijase verzija
1.13 ? [ne to je patch za starcraft :]

Ма ћути, сјећам се прве године и неких тестова из Excell-a и Word-a. Пази то су тестови из предмета Основи рачунарске технике 1, ако рачунарска техника и рад са два алата из office пакета имају икакве међусобне везе онда .... !? И то намјесте те на кршеве од рачунара са 60Hz-ним освјежењем на којима мишеви и тастатуре једва функционишу и пусте да радиш тачно одређено кратко вријеме.
Има јако пуно нелогичности у самом плану и програму наставе. Нпр. друга година, трећи семестар, истовремено се први пут упознајеш са ООП-ом, а истовремено имаш предмет Структуре података и алгоритми који захтјева одлично познавање ООП механизама као што су полиморфизам, наслијеђивање,... Тако имаш ситуацију да људи морају да пишу advanced код на лаб. вјежбама из структура података а на предавањим из програмских језика нису догурали ни до преклапања имена функција. Смијешно!

mangia je napisao:
ETF je savrsen sto se tice legalnosti i svega vezanog za procedure. covjek ima osjecaj da je to uzasno ali i nije i zaista ljudi rade i brzo rjesavaju svu papirologiju. takodje imaju jako veliki ugled kao nepotkupljivi profesori.

Што се тиче корупције, мислим да ње нема на ЕТФ-у, уопште. А што се тиче папирологије, мени би ипак било драже да ствари обављамо преко факултетског net портала, као на економском факултету. Али. јебеш га, шта је ту је ... ми који би требали да се истичемо у томе то немамо.

mangia je napisao:
ona zuja na salteru studentske je prije bila kao vjestica pogana ali se maksimalno kultivisala i ne pamtim kada je bile neljubazna prema meni zadnjih godinu dve.

Ма сада имамо нови проблем, сада је научила културно да ме исфура, без галаме и препирања. Прије неколико дана, нас неколико је чекало 2 сата и 15 минута како би она унијела податке у рачунар. Након зајебавања са папирима, које је трајало неких 20min, узе плава банану и рече: "Ја стварно морам да направим паузу!", наге се према нама, огули банану, да би ми то фино видјели, да би онда изашла из просторије и нестала у магли, након чега смо је чекали непуних 2 сата како би посао завршила на рачунару. У међувремену, на другом шалтеру онај лик из рачунског центра се мучио са десетинама пријава за испите. Ето, лик је информатичар (претпостављам), а требало му је пуних 5min да унесе сваку од пријава у комп ... безвезе скроз.

mangia je napisao:
jedini problem etf-a je star kadar. treba podosta malo novijih profesora koji su malo bolje potkovani znanjem ali ide na bolje svakako

Дефинитивно оскудан кадар. Један професор предаје по 5 предмета који немају везе једни са другима па испада да је тај професор неки супер стручњак за све области. Рад асистената је једна велика нула, што је разумљиво с обзиром на примања. Али шта ћеш, нико нас није тјерао на ЕТФ :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 01:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

odlicno izlaganje, ali mislim da si prenaglio malo.
delujes mi pesimisticki.
poznajem te, i znam tvoje stavove sa drugih foruma, ali ne mozes tako razmisljati, ako nece oni da se promene, onda neko mora, pa bolje da mi to uradimo, nemamo sta da izgubimo, samo mozemo da dobijemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
milosh je napisao:
odlicno izlaganje, ali mislim da si prenaglio malo.
delujes mi pesimisticki.
poznajem te, i znam tvoje stavove sa drugih foruma, ali ne mozes tako razmisljati, ako nece oni da se promene, onda neko mora, pa bolje da mi to uradimo, nemamo sta da izgubimo, samo mozemo da dobijemo.

Ма нисам пренаглио, само сам мало реалан. :D :D :D Него књиге у руке и полако ...
btw. Можемо да изгубимо два неповратна ресурса, а то су вријеме и младост. Завршиш факултет, сконташ да у ствари ништа ниси научио и да ништа корисно не знаш нити знаш ишта да радиш. Приватни послодавац, прије свега, тражи да ти нешто знаш да радиш и нема времена и новца да се зеза са твојим двогодишњим упознавањем са том врстом рада. Типичан примјер: програмери; послодавце уопште не интересује шта си завршио, колико година имаш, да ли знаш да возиш, ... интересује га да ли ти знаш да одрадиш (и то квалитетно) оно што се од тебе тражи и то у што краћем року. Тако да мора да се мисли на све, па и о томе што сам на почетку пасуса навео.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 13:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
SmileY je napisao:
nama je uvedena bolonjska...jos samo da je profesori pocnu postovati ..mislim na predavanja...

onaj ko ti je to rekao te je slagao nevidjeno :)
jedino sto je ispunjeno iz BD jeste jednosemestralna podjela predmeta
nista drugo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
SmileY je napisao:

onaj ko ti je to rekao te je slagao nevidjeno :)
jedino sto je ispunjeno iz BD jeste jednosemestralna podjela predmeta
nista drugo

previse realistican :)
ja sam optimista...
svake godine po malo
uvedeno je poenovanje/bodovanje, parcijalno polaganje i jednosemestraln ipredmeti.. toliko za sada znam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 18:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

znaci lagano, jedan po jedan dio.
ali to nikad nece biti apsolutno ispunjeno, uvek ce se javiti tamo neki, koji ce biti crna ovca, koji ce se drzati tradicionalnih stvari.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2005, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Corto_Maltese je napisao:
Moje je misljenje da je EF BL, najbolje organizovani fakultet na BL Univerzitetu, koje je vase misljenje?

....moje je misljenje i tvoje....drugim rijecima se slazem;
mozda i jedini organizovan fax u BL...!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]