The_new_Statesman je napisao:
Cisto sumnjam da Rusi nisu znali i cak mu rekli da znaju sta se radi. Zasto mu nisu zavrnuli gas i smirili ekonomskog tigra?
Zasto se sad izlazi sa tim?
Ja bi to objasnio ovako Ekonomija se usmerava i gradi jednim putem a plebes - javno mijenje se usmjerava i kanalise drugim.
Nista neobicno u laganju i obmanjivanju plebesa nije Srbija tu nesto posebno kad se radi o plebesu neprihvatljivim rabotama!!
Najbolje primjer ti je Irska.
Javno mijenje je osto protiv Izraela i onog sto cini u Gazi, sigurno najekstremnije u Evropi, priznali su Palestinu trazili neke specijalne ogranicene sankcije protiv Izraela koje je vlada kobajagi uvela.
Izrael je cak cini mi se povukao i svog Ambasadora... plebes u Irskoj se umirio svi dobri!!
A sa druge strane trgovina sa Izraelom u zadnjih par godina se nekoliko puta povecala, drasticno ( mislim poslije Amerike da je Irska naveci uvoznik Izraelske robe po glavi ) i to sa sektorom vojne prirode i servisa!!!

A Zasto.
Opet kanalizanje plebesa, bolje mi da to objavimo i mi prezentujemo zasto- kako nego neko drugi koji je to htio dokumentovat!!
I naravno za EU evo vidite da mi malo i vama naginjemo! U stvari mi smo vasi!!