banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 12:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2024, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
munja.alex je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Аух. Скоро па идеалан сценарио за Русе. Русија на граници проруске Мађарске, и самим тим територијална веза са Србијом? Чисто сумњам да ће Амери и Енглези то дозволити. Ово би ваљда подразумијевало и Одесу у Русији, значи потпуна контрола над црноморским лукама, а Французи се из неког разлога сад јеже на сам помен тога... Нешто не вјерујем у такве жеље прекобараца.

Опција 3) Заборавих ово. Иду на то да Русија кроз преговоре добије што мање, прије евентуалне побједе Трампа на изборима која може радикално измијенити подршку Украјини.
Trump i da pobjedi, neće ništa revolucionarno odraditi nego samo obe strane dovesti za sto i da se potpiše defacto stanje. Inače, onda on kreće sa All in i ulogom svjetskog policajca.
Glavni argument će mu biti ekonomija i kako su budale iz Biden administracije privele Rusiju Kini po pitanju resursa i gube prisutnost u Africi. Za Južnu Ameriku trk slijede obračuni.....
A za scenario da Rusi izađu na granicu HU i približe se Srbiji....nekako sumnjam. Možda za 10 godina u ratu broj 3. Rusima je potrebnije da se uozbilje i proglase opštu mobilizaciju, a sve potrebno što nemaju povuku iz Kine. I završe priču. Dobro je jedan stariji čiko rekao meni pretprošle godine. Rusi kontaju da zgaze Ukrajinu, šta neće sa njima moraće kao bjelaši prije sto godina da odu po Evropi. Inače ako ne završe sa "braćom", uskoro ćemo im gledati priglupe face kad Kijevska armadica krene rokati po dubini, prvo vojnu, a zatim i ekonomsku infrastrukturu. Pitanje je samo mjeseca, pošto su Ameri poslali režimu u Kijevu JASSM municiju, pogodno za baš te F16 koje počinju da uvode u upotrebu. Pa makar ih i 5 bilo.

Сагласан сам са доста тога. Трамп није никакав русофил ни србофил... само можда представник мало мање екстремно русофобно суманотуг (јевр...) дијела америчке елите. Трамп је успорио око Украјине, али је такође изашао из споразума о земља-земља ракетама средњег домета, што је нимало наиван корак.
Руси ће дефинитивно морати да приведу бар добар дио Украјине себи (Харков, Запорожје... Дњепропетровск?) ако не мисле да убрзо опет имају озбиљан проблем са њима. Да, дословце Бандеровце, оне најекстремније, растјерати по Европи. Звучи сурово, али...

Spoiler:
Неки укр. голман, Денис Шеликов, препливао Тису и сад ће играти за бјелоруски клуб. Појма нисам имао да је Тиса толика, испаде 966 км?!

Slika

Узгред буди речено, руски маринци и падобранци су започели неке акције на курском ратишту. Данас ослободили најмање 5 села/насеља. Ако релативно брзо истјерају зеленске из Русије, онда не да су ови џаба кречили, већ су поприлично пуцали себи у кољена. Угледар је пред опкољавањем, а знамо како се тамо нагинуло Руса, ни за шта. С тим да ако Угледар падне, ваљда је цијела јужна линија компромитована и Зеленски губи могућност офанзиве на Крим. Пропагандно би то могао бити велики ударац.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2024, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Tramp svakako nije neko svjetlo na kraju tunela, ali makar se čini da ima nešto razuma i dalje u njemu (ne računamo ovaj nastup koji je scenski jelte). Nekako mi izgleda kao da makar možeš sjesti za sto oko nekih ključnih tema.

A ova duboka država i kako ih naziva Lošo "okultna oligarhija" je izgubila svaki kompas i više ne preza ni od čega da stigne do cilja. Sa te strane je Tramp čini se dosta odmjereniji. Takođe zaboravljamo jednu bitnu stvar a to je da su republikanci mahom američki hrišćani, vjernici i slično. Odmah nam to daje za pravo da mislimo da će imati malo više samilosti i sličnih hrišćanskih stvari. Ne u nekoj prevelikoj mjeri ali se svakako sa njima može donekle igrati i na tu kartu.

@Rivaldinho

Pričao sam sa par ljudi u okruženju, da li je tebi realno da recimo Belgorodska oblast ima ukopavanja, rovove, dovučene tehnike vojnika, napravljenu liniju i svašta nešto, a odmah do nje Kurska oblast samo graničare bez bilo kakve ozbiljnije odbranbene formacije ? A ni po čemu se ne razlikuju Belgorodska i Kurska oblast osim po tome da Kurska do tada nije granatirana. Meni to i dalje izgleda kao dobra "maskirovka". Po tome šta su dobili Rusi sa tim njihovim upadom u Kursk i kako se razvija situacija sve sam više uvjeren u tu priču.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2024, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не знам, несам школовала те војне школе :) Можда и јесте, али гледајући шта су Руси радили, не би ме чудило да је надлежни у једној области како треба, а у другој неки паркетни генерал који је ту преко везе, да се уграђује са осталима. Сад, ако се и овако лаички погледа колико је Белгород ближи граници, од Курска, има смисла да су га више утврђивали.
А откако је почело ово са Курском, све ми се више чини да је руска офанзива на Волчанск заправо служила томе да се изађе на Волчу као добру водену препреку и да Волчанск и Липци? не послуже као неко логистичко средиште напада на сам Белгород, из правца Харкова.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2024, 13:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Svašta se ovih dana može pročitati po bespućima tajmsa pa i to da je Zelenski predao Blinkenu spiska meta u Rusiji Od toga je smiješnije samo to da Solc ima plan za rjesavanje sukoba. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2024, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ima on plan sigurno. Mogli bi i nas dvojica smisliti neki. Imao bi tezinu nesto slicno kao i Solcov.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2024, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
Svašta se ovih dana može pročitati po bespućima tajmsa pa i to da je Zelenski predao Blinkenu spiska meta u Rusiji Od toga je smiješnije samo to da Solc ima plan za rjesavanje sukoba. :lol:

Па је ли однио Блинкен америчким генералима да провјере јесу ли валидне мете, зна ли се шта? Пропаганда за западну јавност мало јачег нивоа од "Putin bad. Zelensky good".

Него ево и Реџо не престаје да врти фес https://www.index.hr/vijesti/clanak/erd ... zdvojeno_d

С овима се никакав договор на дуже стазе не може имати. Једноставно, природни непријатељи Русима. Само су направили малу паузу, пошто су Реџини пријатељи Амери пробали мало да га ликвидирају, хоће они то тако са пријатељима, сад па сад. Па Реџо рекао, мнооого је, е, сад ћу да се наљутим! Али, враћа се он у колосијек.

Курск - жестоке борбе, пријети колапс цијелом лијевом крилу украјинског продора. Мало су се консолидовали, пошто снимци онолико заробљених и мртвих показују да су ипак били ухваћени на спавању. Ипак, падобранци и маринци настављају да их притишћу, ако и сад не толико убитачним темпом.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2024, 18:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Prema dokumentima američkog Ministarstva obrane, Amerikanci su naručili istraživanje posljedica nuklearnog rata za poljoprivredni sektor u Europi.

Sreća pa Solc ima plan

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2024, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Прије свега неколико година, рекао бих, нема шансе. Сад већ видим да будала (на напредном западу прије свега) има сасвим довољно. А уз то и даље имам утисак да су из неког разлога помахнитали и да је у свијету убрзано свођење рачуна, поготово након ових операција Израела на Блиском Истоку. Па онда кад погледаш генералну климу у медијима, да се већ прелази са ЛГБТ приче на следећи степен, а то је тестирање отворене промоција педоифилије, да "хљеба и игара" у домену игара постаје све присутније и све крвавије, да се иде ка укидању готовине... Тако да... Опет, пратећи коментаре плебса баш са запада, огроман број људи је након ковида и почетка рата у Украјини, подигао главу и више се не устручава да отворено искаже противљење свему томе, већ се још појачано враћа традиционалним вриједностима, тако да има наде да им овај јуриш неће проћи, па да ћемо имати можда коју деценију примирења, кад Епстајтн Ајленд вампири опет крену нешто покушавати.

Курск - неке су информације да су се Руси пробили до Љубимовке, која је ваљда централно мјесто на том "лијевом крилу" избочине коју су Украјинци заузели. Жестоке борбе су у току, као и ту, тако и западније гдје зеленскији покушавају да угрозе тај руски напредак нападом са леђа.

А сад, погледајте ово, па реците је ли реално: https://t.me/debeljaca1vrs/27750

Као у Душку Дугоушку, она епизода са гремлином.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2024, 11:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Rivaldinho je napisao:
Прије свега неколико година, рекао бих, нема шансе. Сад већ видим да будала (на напредном западу прије свега) има сасвим довољно. А уз то и даље имам утисак да су из неког разлога помахнитали и да је у свијету убрзано свођење рачуна, поготово након ових операција Израела на Блиском Истоку. Па онда кад погледаш генералну климу у медијима, да се већ прелази са ЛГБТ приче на следећи степен, а то је тестирање отворене промоција педоифилије, да "хљеба и игара" у домену игара постаје све присутније и све крвавије, да се иде ка укидању готовине... Тако да... Опет, пратећи коментаре плебса баш са запада, огроман број људи је након ковида и почетка рата у Украјини, подигао главу и више се не устручава да отворено искаже противљење свему томе, већ се још појачано враћа традиционалним вриједностима, тако да има наде да им овај јуриш неће проћи, па да ћемо имати можда коју деценију примирења, кад Епстајтн Ајленд вампири опет крену нешто покушавати.

Курск - неке су информације да су се Руси пробили до Љубимовке, која је ваљда централно мјесто на том "лијевом крилу" избочине коју су Украјинци заузели. Жестоке борбе су у току, као и ту, тако и западније гдје зеленскији покушавају да угрозе тај руски напредак нападом са леђа.

Većina stvari vezanih za prvi dio mislim da imaju jedan uzrok i korijen problema - Obezbožili su se. Znači počeli su se igrati Bogova, počeli su oni postavljati pravila šta je ispravno šta nije (a ne kako je Bog rekao), počeli su oni "nadgledati" ljude i kažnjavati ih za određene prekršaje a ne "onaj Gore", žele da naprave novu religiju (satanizam koji sada poturaju na svim svojim platformama) znači njihovo bezbožničko usijanje je sada dostiglo vrhunac. Zamislili su da su postali premoćni, a znamo kako to završava kroz istoriju i kako će se taj njihov sistem urušiti kao kula od karata (u to sam siguran). Čitajući sve mitologije, sve vrste relgisijskih priča i knjiga, uglavnom se u ovakvim situacijama "onaj odozgo" umiješa i pomrsi račune onima što samo pomisle da su Bogovi.
Evo jednog zanimljivog teksta na tu i na neke druge teme koje idu uz nju.

https://standard.rs/2024/09/09/kuce-mace-i-moralni-imperativ/

Što se tiče Kurska, ako se gleda sa ruske strane, dosta pozitivno sada već to izgleda. Negdje sam pročitao info da su u zadnjih mjesec dana Rusi na svim frontovima zauzeli preko 20 naselja.
Evo dobrog izvještaja od Televizije Front.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 06:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Što se tiče ratišta, Rusi zadnjih mjesec dana guraju kamen uzbrdo. Nakon što izgube po regiji Kursk 1200 km ² i 90ak naselja, povrate 20 ak u ovom mjesecu.....
A što se tiče same Ukrajine, to će da završi nimalo spektakularno za obe strane, biće istočna i zapadna Ukrajina, kao dojčland za vrijeme prvog hladnog rata.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislis kad Rusi osvoje sta su smislili, onda ce ostatak podijeliti na intersne zone?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim 2045. ovim tempom....

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kojim tempom? Jebiga, da su i hrvati krajinu osvajali tempom kao do 1994, osvojili bi je za 700 godina, ali ne ide to tako. Mnogo faktora zavisi, evo vidimo kako ukrajinska budalastina na Kurskom dijelu ubrza promjene linija na drugim frontovima u drasticnoj mjeri. I to u situaciji kada imaju punu podrsku NATO pakta u svakom smislu. Ko zna sta ce biti sutra, poslije SAD izbora, pa cak i nekih desavanja u EU iako oni i nisu neki faktor.
Ne bih bas prognozu buduceg kretanja fronta bazirao na ovom sto je bilo do sada.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Вјероватно ће много већи утицај на ток рата имати евентуално узимање мјесташцета Угледар, него оних 50 села у Курској области што су Украјинци узели. Као то што је, рецимо, у операцији заузимања Авдејевке погинуло бар 10 пута више Руса него војника ВРС у операцији "Коридор", не значи да они нису знали шта раде. Лебац ти пољубим, данас по неколико дронова снајперски гађа, често једног војника... Буквално навођене бомбе. Морамо схватити да свједочимо новој врсти рата. Велике су жртве за један једини положај.
Узгред буди речено, Путинова (изненадна) посјета Чеченији можда има везе са оптужбама да се управо Ахмат Сила повукла, приликом упада Украјинаца у Курск. Па онда Владимир Владимирович мало примирује ситуацију, а кад он лично примирује, значи да није баш тако наивно. Не желим рећи да су крш, то су свакако одлични војници, али брат брату, и у одређеној мјери извикани због свог оног саморекламирања. Уопште нису међу водећим/најтврђим руским јединицама у овом рату. То су вјероватно донбаски "крајишници" који ратују од 2014, као и руски падобранци.

Ево га још један М270/Химарс фамилије, да је зијанио. Мислим да је ово 8. од почетка курске операције: https://t.me/debeljaca1vrs/27843

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 18:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kako se Ahmat povukao kad su oni valjda poslati nakon upada Ukrajinaca? Nisu oni drzali tu granicu?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Kojim tempom? Jebiga, da su i hrvati krajinu osvajali tempom kao do 1994, osvojili bi je za 700 godina, ali ne ide to tako. Mnogo faktora zavisi, evo vidimo kako ukrajinska budalastina na Kurskom dijelu ubrza promjene linija na drugim frontovima u drasticnoj mjeri. I to u situaciji kada imaju punu podrsku NATO pakta u svakom smislu. Ko zna sta ce biti sutra, poslije SAD izbora, pa cak i nekih desavanja u EU iako oni i nisu neki faktor.
Ne bih bas prognozu buduceg kretanja fronta bazirao na ovom sto je bilo do sada.

Ja je baziram na istoriji, tu prognozu. Nit je Rusija sve ratove dobila, pogotovo Krimski, nit joj je bilo bajno kad je pobjeđivala. A to da Karpatski vartaši imaju punu podršku....hehe, nemaju, imaju je taman toliko da ne popuše od Rusa. Vidiš da im šalju svoj šut i otpad, da oni ne troše pare na uklanjanje. Sve vrvi od tehnike do 90ih godina 20. vijeka. Qrac će im poslati F35, nego nešto sramežljivo F16. Kite im šalju najnovije tenkove, već svoje rashodovane....

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
F35 mogu da im pošalju samo ako i piloti idu uz njih.

Koliko god ti nipodaštavao, oni imaju ogromnu podršku Natoa. Jedino što može više je da se Nato uključi sa svojim vojskama, u punom kapacitetu.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Kako se Ahmat povukao kad su oni valjda poslati nakon upada Ukrajinaca? Nisu oni drzali tu granicu?

То је вјероватно био спин, да се испегла ситуација и не дође до неке непријатне даље ескалације. Лажу сви, и Руси и запад.

Прочитах негдје коментар који ми је привукао пажњу - ова "операција Курск" украјинске војске има уствари за циљ ништа друго до помоћ Камали, пред америчке изборе. Да се створи привид како демократе успјешно газе Русију. Заправо, ако је то истина, онда то стратешки и има смисла јер Украјинцима продужује шансе за добијање обилате помоћи.

Мене опет највише занима шта ће бити око Угледара. Ако се доле отвори као након пада Авдејевке, неће им два Курска помоћи јер ће Крим и званично бити војно изгубљен. Руси су за ово вријеме курске тарапане доле полако, али сигурно, узели неке положаје који би могли бити коначно добра позиција за јуриш на Угледар. Боцка се и око Купјанска, и око Часов Јара, можда гледају гдје ће прво прочепити.

Citiraj:
Koliko god ti nipodaštavao, oni imaju ogromnu podršku Natoa. Jedino što može više je da se Nato uključi sa svojim vojskama, u punom kapacitetu.

Сигурно је већ довољно штете нанијело то што су посликане десетине изгорених Леопарда, Абрамса, Челинџера. Мислим да би Челинџера након свега овога могла купити само нека нова афричка будала која једе људе (али има нафту). Лебац ти пољубим, ако га покријеш ЕРО-м, оде то на 70 тона....
Није то финансијски-репутационо мала штета, вјероватно зато и иде на кашичицу. Не исплати им се да их провале како су им тренутни оклопи врхунски, али за рат у Пољској неке 1982. са совјетским осредње обученим резервистима на Т-72. Треба неком сутра увалити те оклопне витезове који су упали у еру мускета, док ти радиш на арматоликим концептима који данас имају више смисла...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
F35 mogu da im pošalju samo ako i piloti idu uz njih.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk
Koliko god ti nipodaštavao moje komentare, da je zapad "all in" itekako bi se konvencionalni dio davno završio. Zna se za koga nepovoljno...ali je interes da rat traje!
A F35 ako bude bilo interesa, nemoj se bojat, poslaće!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2024, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
skypostman je napisao:

То је вјероватно био спин, да се испегла ситуација и не дође до неке непријатне даље ескалације. Лажу сви, и Руси и запад.

Прочитах негдје коментар који ми је привукао пажњу - ова "операција Курск" украјинске војске има уствари за циљ ништа друго до помоћ Камали, пред америчке изборе. Да се створи привид како демократе успјешно газе Русију. Заправо, ако је то истина, онда то стратешки и има смисла јер Украјинцима продужује шансе за добијање обилате помоћи.

Мене опет највише занима шта ће бити око Угледара. Ако се доле отвори као након пада Авдејевке, неће им два Курска помоћи јер ће Крим и званично бити војно изгубљен. Руси су за ово вријеме курске тарапане доле полако, али сигурно, узели неке положаје који би могли бити коначно добра позиција за јуриш на Угледар. Боцка се и око Купјанска, и око Часов Јара, можда гледају гдје ће прво прочепити.

Citiraj:

Сигурно је већ довољно штете нанијело то што су посликане десетине изгорених Леопарда, Абрамса, Челинџера. Мислим да би Челинџера након свега овога могла купити само нека нова афричка будала која једе људе (али има нафту). Лебац ти пољубим, ако га покријеш ЕРО-м, оде то на 70 тона....
Није то финансијски-репутационо мала штета, вјероватно зато и иде на кашичицу. Не исплати им се да их провале како су им тренутни оклопи врхунски, али за рат у Пољској неке 1982. са совјетским осредње обученим резервистима на Т-72. Треба неком сутра увалити те оклопне витезове који су упали у еру мускета, док ти радиш на арматоликим концептима који данас имају више смисла...
To da serendaju obe strane, to je fakat. Rat je i svi lažu. Ali ne lažu videi zadnje 2 godine, na kojim se vidi koliko su Ruje spržile tehnike i ljudi na taj prokleti Ugledar. Neće li ga završiti više, a to da im se nešto otvara nakon njega hahahha pa otvara im se isto što i nakon Avdeevke, Bakhmuta itd. Novi grad, nova izgibija. Krug kuknjave Zelenskog zapadu, krug novih wunderwafe, i tako...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]