skypostman je napisao:
Kako se Ahmat povukao kad su oni valjda poslati nakon upada Ukrajinaca? Nisu oni drzali tu granicu?
То је вјероватно био спин, да се испегла ситуација и не дође до неке непријатне даље ескалације. Лажу сви, и Руси и запад.
Прочитах негдје коментар који ми је привукао пажњу - ова "операција Курск" украјинске војске има уствари за циљ ништа друго до помоћ Камали, пред америчке изборе. Да се створи привид како демократе успјешно газе Русију. Заправо, ако је то истина, онда то стратешки и има смисла јер Украјинцима продужује шансе за добијање обилате помоћи.
Мене опет највише занима шта ће бити око Угледара. Ако се доле отвори као након пада Авдејевке, неће им два Курска помоћи јер ће Крим и званично бити војно изгубљен. Руси су за ово вријеме курске тарапане доле полако, али сигурно, узели неке положаје који би могли бити коначно добра позиција за јуриш на Угледар. Боцка се и око Купјанска, и око Часов Јара, можда гледају гдје ће прво прочепити.
Citiraj:
Koliko god ti nipodaštavao, oni imaju ogromnu podršku Natoa. Jedino što može više je da se Nato uključi sa svojim vojskama, u punom kapacitetu.
Сигурно је већ довољно штете нанијело то што су посликане десетине изгорених Леопарда, Абрамса, Челинџера. Мислим да би Челинџера након свега овога могла купити само нека нова афричка будала која једе људе (али има нафту). Лебац ти пољубим, ако га покријеш ЕРО-м, оде то на 70 тона....
Није то финансијски-репутационо мала штета, вјероватно зато и иде на кашичицу. Не исплати им се да их провале како су им тренутни оклопи врхунски, али за рат у Пољској неке 1982. са совјетским осредње обученим резервистима на Т-72. Треба неком сутра увалити те оклопне витезове који су упали у еру мускета, док ти радиш на арматоликим концептима који данас имају више смисла...