banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jul 2023, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Ne inovacije nego improvizacije

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2023, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Tabako Pit je napisao:
munja.alex je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Sve ok ali ovo da se sve gleda iz perspektive ako nije kao zapadni je stvarno dojadilo. Sto se tice voje industrije Rusi su i pored kumunizama danas daleko ispred svaba u svakom pogledu a s obzirom na ulozene resurse realno ne zaostaju nesto ni za amerima. Rusi imaju svoju koncepciju i u skaldu sa tim svoj tenk, ne vidim razlog da treba da ima isti rikverc kao svapski.
Steta sto su svi strucnjaci pobjegli na onaj drugi forum da nam neko ovde upordi i svapski S 400 sa ruskim, Su 57 sa njemackim, onaj raketni motor sa kojim njemci lete u svemir sa ruskim ...
Daj čovječe , kakvu prednost Rusa ti spominješ u izradi oružja? Pa za moderan rat zna se šta treba. Doktrina da neprijatelja ni ne vidiš a uništiš stotinama km daleko se usvaja u svakoj sferi vojne industrije a i vojski svijeta. Tako se to razmišljanje pretvara u stremljenje , koje ima plodnog tla prije svega u avio i raketnoartiljerijskom segmentu. Šta pomaže - elektronika. Ono čega Rusi nemaju sopstvenu proizvodnju. Nedavno su neki nesretnici sa zapada rastavljali jal Kalibar ili neku drugu raketu, 8 od 9 čipova "made in USA". Pa pitanje je samo para i vremena kad će ih začepiti sa opcijom šverca, i onda si ovisnik o Kini i njenoj milosti. A svi znamo iz primjera AP u CG i našeg do PD čemu oni streme, ekstremnoj zaradi! Tako da su Šojgu, Gerasimov i ostala buljumenta prema dnu manje trpala pare u svoje džepove za ovih zadnjih 10-20 godina, možda bi imali i par puta bolju vojsku, i neki novi nosač umjesto onog čađavog kruzera itd.
Ovako se gleda mrcvarenje kao u II sv.ratu, a niko da se priupita zašto ne zveknu koju taktičku po Ukrajini , tamo gdje boli, pa da to završe. Skoro slušam lika, autosalon u RU, nema čega nema novog, Audi,.BMW, Merc, Porš, nebitno. Samo su cijene dosta skuplje.
Neko trenutno grdno zarađuje, tako da će ovo potrajati još, što se RU tiče.

Joj bre munja ja stvarno ne znam kako da objasnim zasto je dobro biti zavisan od amerike a nije biti dobro zavisan od Kine (pretpostavljam da bi Borelj mogao) i ne znam kako da objasnim da korupcija ne raste samo u Ruiji i da je nisu izmislili Rusi.

Sto se tice vojne industrije, posto Sojug i Gerasimov to nisu uspijeli da ukradu, Rusija ima,
- jedne od najboljih aviona na svijetu
- ima podmornicku flotu koje se i ameri pribojavaju
- ima unapredjen savremen nuklearni potencijal kojeg se boje
- ima pvo sisteme rekao bih po ponajbolje u svijetu
- ima jos uvijek svemirsku stanicu ameri su svoju srusili
- ima raketni motor sa kojim ameri jos uvijek lete u svemir
- ima supersonicne rakete kakve niko jos nema
- ima i dobra oklopna i protuoklopna sredstva
- ima vjerovatno jos dosta toga

Molicu za ispravku ako negdje grijesim.

Rusija ne mora i ne treba biti Amerika, ima svoju koncepciju. U toj koncepciji nema nosaca aviona, sigurno zato sto je Sojug ukrao pistu a Gerasimov propelere, pa sta, Rusija nema pretenzije a ni mogucnosti da osvaja svijet. Rusija svojim budzetom nije mogalo da pokrije sve na svim poljima ali je strateski moze se reci u nekim bitnim segmentima ispred svih. Za Rusiju je zbog amera bilo vrlo bitno da razvija strateske snage nukleranog odvracanja. Koliko to kosta. Nije Rusija imala jedrece bombe ali se evo nalazi rjesenje i za to. Sve to navedeno i ostalo ide iz istog budzeta, samo mi je misterija kako su Rusi uspjeli sve to da naprave i onolikog vojnog budzeta i sa tolikom korupcijom, pa Sojug kad se probudi misli samo o tome sta ce danas da ukrade. Nesto kontam gdje bi amerima sa onolikim vojnim budzetom bio kraj da su uspjeli da od Rusa nauce nesto o korupciji. Kakve bi tek onda ameri avione i nosace aviona imali.

Za vojnu opremu je bitno da radi posao. Kalibar ce svoj da odradi i pored toga sto u sebi nema najsavremeni cip, ali ima cip do kojeg se moglo i moze doci. Ruska vojna industrija je oduvijek pod sankcijma za uvoz tehnologije i komponentni za vojnu i dvostruku namjenu tako da su Rusi htjeli ne htjeli morali da razvijaju svoje opcije kako po pitanju ostalog tako i po pitanju cipova. Koncept svake vojne industrije pa i Ruske je da vojna industrija moze da ima samo neki minimalan procenat uvoznih komponenti. Zato vojna proizvodnja u Rusiji danas nije stala. Nece ni stati kupice se gdje se bude mogalo ili ce napraviti svoje dovoljno funkcionalnu. Lada ce ako vec nema uskoro imati ABS koji nije zapdni a zapad ce vec da nadje negdje drugu Rusiju da im ugradjuje ABS, pa u tom smjeru se ide.

Ako vec moram da se ponavljam po ne znam koji put,
Poenta nije u tome da Rusija nema ono sto zapad ima vec da Rusija ima u skladu sa mogucnostima.

Kakvo lupanje. Niti sam rekao da treba da bude Amerika, niti sam komentarisao neke nabrojane nebuloze, ali sad hoću.
Poenta moje priče je da treba da budu efikasniji u svakom segmentu. Pričaš o proizvodnji, ima li kakvih podataka o istoj? Evo rat debelo u 2. godini, ljudi dovlače artiljerijsku municiju iz Kine preko Irana. Dronovi Shahed iz Irana. Dekonzerviraju se stare krame od tenkova, gdje su T90 u velikim brojevima iz UralVagonZavoda? (Ne spominjem namjerno Armate)
Pričaš o ABS, izumu iz ko zna koje godine, a pola svijeta forsa električna vozila...
Kažeš , imaju svemirsku stanicu i nuklearne trupe i tehnologiju, a pate se sa jednom konvencionalnom silicom 500.dana+. Boje se njihove nuklearne vojske? Pa što je ne upotrijebe, pa da se svi stvarno imaju čega bojati, koliko vidim plaše mečku rešetom. Ameri i dalje šalju taman toliko da ove povremeno zabole gubici, i da rat se razvuče godinama.
Jebo vas rikverc na tenku, to što Rus se bori kvantitetom protiv kvaliteta, to nikog ne zabrinjava?
I raketni motor kojim ameri lete u svemir...a na čemu to Muskove rakete lete zadnjih dve tri godine? Koliko su to Rusi odradili letova u svemir za ostale nacije i naplatili od sankcija 2014. godine, o ovim proogodišnjim da ne pričam? Japan, Kina, Koreja piče svoje programe, ne interesuju ih ni Progres ni Energija motori...

Da su sposobni i završili "SVO" za godinu dana, koliko bi mirnije živjeli svi, i u većem blagostanju...ali nisu. I kod njih treba šverc da potraje i neki se dodatno obogate, a neki sa dotadašnjom lovom da nestanu. A ti se sitna rajo jebi. I gini (Rusi i Ukrajinci), dok mutava Evropa plaća ceh militarizacije i zahuktavanja u proizvodnji kao 50ih naovamo....
A Ruje upola žive na staroj slavi SSSRa. Ne bude se tako 2. sv. sila.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2023, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kvantitetom protiv kvaliteta, a ovaj protiv kog to kvaliteta?

400 tenkova je prošle godine novonapravljenih + modernizovanih. Pohvalili se sa tom cifrom.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2023, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvalilo se i sa cifrom od svih HIMARS sistema uništenih, pa im i to vjeruješ? Usput , isti smijeh mi izazovaju i Ukrajinci sa svojim " 1500 uništenih tenkova i 200k vatnika" ....

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na drugom, dobro poznatom forumu ima lik koji (spomenuo sam ga već) poprilično detaljno i poprilično dugo prati tenkove i mislim da ovdje na forumu (barem u ovoj temi) niko u toj oblasti nije veći autoritet (a mislim na sveukupno znanje u vezi tenkova, ne na iskustvo iz rata sa T55).
On nije posumnjao u tu cifru, a i sam je prošle godine prije nego što su se Rusi pohvalili pretpostavio da će se o sličnoj cifri raditi.
Na kraju krajeva viđaju se i T90M u ratu.

Što se Himarsa tiče i generalno hvaljenja sa uništenjima, ne vjerujem ja tu na slijepo baš. Konašenkov kaže uništen, a ja aplauz. Nisam ja u tom fazonu.
S tim da nešto od Himarsa je navodno bilo na nekom mutnijem snimku, ali nije baš bilo jasno. Bio je i još jedan mutniji snimak, ne djeluje i ne može da se razazna.
Fajterbomber (a i čini mi se još neko) je pisao da su uočavani/detektovani, ali predugo vrijeme reakcije je pravilo problem da se to uništi.

Evo još nešto što se ne proizvodi:

https://twitter.com/sambendett/status/1 ... rIBhg&s=19

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Ako nije tajna koji je forum u pitanju i koji je lik? Ime ili nick.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 08:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
munja.alex je napisao:
Tabako Pit je napisao:
munja.alex je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Sve ok ali ovo da se sve gleda iz perspektive ako nije kao zapadni je stvarno dojadilo. Sto se tice voje industrije Rusi su i pored kumunizama danas daleko ispred svaba u svakom pogledu a s obzirom na ulozene resurse realno ne zaostaju nesto ni za amerima. Rusi imaju svoju koncepciju i u skaldu sa tim svoj tenk, ne vidim razlog da treba da ima isti rikverc kao svapski.
Steta sto su svi strucnjaci pobjegli na onaj drugi forum da nam neko ovde upordi i svapski S 400 sa ruskim, Su 57 sa njemackim, onaj raketni motor sa kojim njemci lete u svemir sa ruskim ...
Daj čovječe , kakvu prednost Rusa ti spominješ u izradi oružja? Pa za moderan rat zna se šta treba. Doktrina da neprijatelja ni ne vidiš a uništiš stotinama km daleko se usvaja u svakoj sferi vojne industrije a i vojski svijeta. Tako se to razmišljanje pretvara u stremljenje , koje ima plodnog tla prije svega u avio i raketnoartiljerijskom segmentu. Šta pomaže - elektronika. Ono čega Rusi nemaju sopstvenu proizvodnju. Nedavno su neki nesretnici sa zapada rastavljali jal Kalibar ili neku drugu raketu, 8 od 9 čipova "made in USA". Pa pitanje je samo para i vremena kad će ih začepiti sa opcijom šverca, i onda si ovisnik o Kini i njenoj milosti. A svi znamo iz primjera AP u CG i našeg do PD čemu oni streme, ekstremnoj zaradi! Tako da su Šojgu, Gerasimov i ostala buljumenta prema dnu manje trpala pare u svoje džepove za ovih zadnjih 10-20 godina, možda bi imali i par puta bolju vojsku, i neki novi nosač umjesto onog čađavog kruzera itd.
Ovako se gleda mrcvarenje kao u II sv.ratu, a niko da se priupita zašto ne zveknu koju taktičku po Ukrajini , tamo gdje boli, pa da to završe. Skoro slušam lika, autosalon u RU, nema čega nema novog, Audi,.BMW, Merc, Porš, nebitno. Samo su cijene dosta skuplje.

Joj bre munja ja stvarno ne znam kako da objasnim zasto je dobro biti zavisan od amerike a nije biti dobro zavisan od Kine (pretpostavljam da bi Borelj mogao) i ne znam kako da objasnim da korupcija ne raste samo u Ruiji i da je nisu izmislili Rusi.

Sto se tice vojne industrije, posto Sojug i Gerasimov to nisu uspijeli da ukradu, Rusija ima,

Rusija ne mora i ne treba biti Amerika, ima svoju koncepciju. U toj koncepciji nema nosaca aviona, sigurno zato sto je Sojug ukrao pistu a Gerasimov propelere, pa sta, Rusija nema pretenzije a ni mogucnosti da osvaja svijet. Rusija svojim budzetom nije mogalo da pokrije sve na svim poljima ali je strateski moze se reci u nekim bitnim segmentima ispred svih. Za Rusiju je zbog amera bilo vrlo bitno da razvija strateske snage nukleranog odvracanja. Koliko to kosta. Nije Rusija imala jedrece bombe ali se evo nalazi rjesenje i za to. Sve to navedeno i ostalo ide iz istog budzeta, samo mi je misterija kako su Rusi uspjeli sve to da naprave i onolikog vojnog budzeta i sa tolikom korupcijom, pa Sojug kad se probudi misli samo o tome sta ce danas da ukrade. Nesto kontam gdje bi amerima sa onolikim vojnim budzetom bio kraj da su uspjeli da od Rusa nauce nesto o korupciji. Kakve bi tek onda ameri avione i nosace aviona imali.

Za vojnu opremu je bitno da radi posao. Kalibar ce svoj da odradi i pored toga sto u sebi nema najsavremeni cip, ali ima cip do kojeg se moglo i moze doci. Ruska vojna industrija je oduvijek pod sankcijma za uvoz tehnologije i komponentni za vojnu i dvostruku namjenu tako da su Rusi htjeli ne htjeli morali da razvijaju svoje opcije kako po pitanju ostalog tako i po pitanju cipova. Koncept svake vojne industrije pa i Ruske je da vojna industrija moze da ima samo neki minimalan procenat uvoznih komponenti. Zato vojna proizvodnja u Rusiji danas nije stala. Nece ni stati kupice se gdje se bude mogalo ili ce napraviti svoje dovoljno funkcionalnu. Lada ce ako vec nema uskoro imati ABS koji nije zapdni a zapad ce vec da nadje negdje drugu Rusiju da im ugradjuje ABS, pa u tom smjeru se ide.

Poenta nije u tome da Rusija nema ono sto zapad ima vec da Rusija ima u skladu sa mogucnostima.

Kakvo lupanje. Niti sam rekao da treba da bude Amerika, niti sam komentarisao neke nabrojane nebuloze, ali sad hoću.
Poenta moje priče je da treba da budu efikasniji u svakom segmentu. Pričaš o proizvodnji, ima li kakvih podataka o istoj? Evo rat debelo u 2. godini, ljudi dovlače artiljerijsku municiju iz Kine preko Irana. Dronovi Shahed iz Irana. Dekonzerviraju se stare krame od tenkova, gdje su T90 u velikim brojevima iz UralVagonZavoda? (Ne spominjem namjerno Armate)
Pričaš o ABS, izumu iz ko zna koje godine, a pola svijeta forsa električna vozila...
Kažeš , imaju svemirsku stanicu i nuklearne trupe i tehnologiju, a pate se sa jednom konvencionalnom silicom 500.dana+. Boje se njihove nuklearne vojske? Pa što je ne upotrijebe, pa da se svi stvarno imaju čega bojati, koliko vidim plaše mečku rešetom. Ameri i dalje šalju taman toliko da ove povremeno zabole gubici, i da rat se razvuče godinama.
Jebo vas rikverc na tenku, to što Rus se bori kvantitetom protiv kvaliteta, to nikog ne zabrinjava?
I raketni motor kojim ameri lete u svemir...a na čemu to Muskove rakete lete zadnjih dve tri godine? Koliko su to Rusi odradili letova u svemir za ostale nacije i naplatili od sankcija 2014. godine, o ovim proogodišnjim da ne pričam? Japan, Kina, Koreja piče svoje programe, ne interesuju ih ni Progres ni Energija motori...

Da su sposobni i završili "SVO" za godinu dana, koliko bi mirnije živjeli svi, i u većem blagostanju...ali nisu. I kod njih treba šverc da potraje i neki se dodatno obogate, a neki sa dotadašnjom lovom da nestanu. A ti se sitna rajo jebi. I gini (Rusi i Ukrajinci), dok mutava Evropa plaća ceh militarizacije i zahuktavanja u proizvodnji kao 50ih naovamo....

Imas li neki podatak da nema proizvodnje tenkova municije, pa CIA tvrdi da Rusija proizvede i ispali vise granata od cijelog nato-a a cak ni CIA nije uspjela da dokaze da se uvozi iz Kine ali eto ti znas. Sta i ako se uvozi, Imas neki problem sa Kinom. Pa Ameri bi, pazi sad dobro, jer ne mogu da prizvedu, uvezli prvi u ukrajinu da Kina hoce da im proda.

Pa sta ako pice svoje, to neki Ruski problem, mada eno i Japanu neki dan crko motor na raketli. Da ga nemaju pljuvao bi ovde o neefikasnim Rusima sto ga nemaju, kao po svemu ostalom. Svijet se vozi u svemir a ovi Rusi vidi ih

Procitaj ponovo bar zadnju rečenicu.

Dzaba sve ne možeš munji objasniti da postoje i druge perspektive osim holivudskih o neefikasnim, zaostalim, korumpiranim Rusima. Jbga ja ne mogu jednostavnije.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
munja.alex je napisao:
Tabako Pit je napisao:
munja.alex je napisao:
Tabako Pit je napisao:

Imas li neki podatak da nema proizvodnje tenkova municije, pa CIA tvrdi da Rusija proizvede i ispali vise granata od cijelog nato-a a cak ni CIA nije uspjela da dokaze da se uvozi iz Kine ali eto ti znas. Sta i ako se uvozi, Imas neki problem sa Kinom. Pa Ameri bi, pazi sad dobro, jer ne mogu da prizvedu, uvezli prvi u ukrajinu da Kina hoce da im proda.

Pa sta ako pice svoje, to neki Ruski problem, mada eno i Japanu neki dan crko motor na raketli. Da ga nemaju pljuvao bi ovde o neefikasnim Rusima sto ga nemaju, kao po svemu ostalom. Svijet se vozi u svemir a ovi Rusi vidi ih

Procitaj ponovo bar zadnju rečenicu.

Dzaba sve ne možeš munji objasniti da postoje i druge perspektive osim holivudskih o neefikasnim, zaostalim, korumpiranim Rusima. Jbga ja ne mogu jednostavnije.

Džaba i tebi crtati, 'vamo mogu sve a ne mogu sebi dovoljno granata napraviti, moš misliti. Laprdaš o Japanu i crknutom motoru, a prethodni post lafo ne može niko u svemir bez Rusa i njihovih motora, pogotovo Ameri ...
Imam podatak da nemaju dovoljno i da im je frka, pa stari krš T55 izvlače iz naftalina. Čitaj i ti pažljivo. Uostalom, ako se sve poklopi kao što i ide do sada, biće kreditni povjerenici Šangajske banke, samo polako. Kao i Ukrajina što je Američki rob, već su se sad kroz lend and lease zadužili da će i ono malo što ostane u zemlji praunučadi vraćati...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 10:54 
Veteran
Veteran

E nemoj odmah ljutis munja može i Japancu riknut motor nije to nikakva sramota.

A Rusija je pod ovim silnom sankcijama koliko me pamćenje sluzi trebala crci jos prosle godine pa nije ali cemu se osvrtati na to da je nesposobni Rus izdrzao sankcije kakve nikom do sad nisu uvedene. Daj jos malo o tome kako će Rusija sigurno da umre sutra.
Sta i da se zaduzi bolje Sangaj nego MMF.
Kad smo već kod toga Rusija ima najmanji spoljni dug na svijetu ali cemu pisati o tome šta Rusija ima. Vidis li ti smisla u tome?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 11:14 
Veteran
Veteran

Šta je sporno sa T55 sigurno može parirati onom slovenackom T55, ne razumijem u cemu je problem

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Ako nije tajna koji je forum u pitanju i koji je lik? Ime ili nick.
Može.
https://www.mycity-military.com/Korisnik/bojank/

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2023, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Malo info iz Crne Gore - izbjeglice iz Ukrajine dominiraju primorjem. Tablice UA na svakom ćošetu, uglavnom ekstremno skupa kolica najviše klase. Tu i tamo poneki Rujo naleti, ali ništa vrijedno pomena.
Uglavnom, kao i svaki rat - sirotinjo gini, muljare i profiteri na brčkanje.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 06:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Valjalo bi dugoročno biti dobar sa nekim njihovim likom što ima firmu za namještaj i valja šlepere cigareta po Donbasu....

;-)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Rekao sam to davno na pocetku u prvim danima rat da ce Ameri rusit Krimski most.

Ako vojska to koristi a koristi komunikacije (putevi, mostovi, pruge, tuneli, rijeke) nisu civilni objekti u ratu. Postoji odredjeni broj objekata koji su legitimni civljevi u ratnim dejstvima.
Nema to nikavog terorizma u gadjanju mosta, pruge ili ti luke sve su to legitimni ciljevi u ratu naravno treba izbjegavat civilne zrtve u istima, jer to predstavlja ratne zlocine.
Da li je isto ratni zlocin = teroristicki akt nisam sigurna to pravnici znaju u detalje.

Ako se i dalje Rusi nastave lezerno ponasat i dozvoljavat nesmetan dotur NATO sredstava u Ukrajinu to vodi ka tezim posledicama i dogadjajima.
Samo je pitanje dana kada ce Ameri = Ukrajina pocet gadjat Moskvu i okolis sa raketama.

Rusija je otvornena teoretski , prakticno i legitimno na izvoli Amerima gdje god da lupe ili odrade prljavstinu po dubini imaju pokrice.
Ukrajina je u ratu i brani se na cijeloj svojoj teritoriji i teritoriji protivnika!!

Po medjunarodnom ratnom pravu svi ciljevi u Rusiji koji se mogu koristit u vojne svrhe su legitimni ciljevi, naravno u to ne ide kolaterala = civilni objekti(zgrade, skole, bolnice i slicno).
To je objektivna realnost svidjalo se to nama ili ne.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kažeš dozvoljavaju...a kako mogu ne dozvoliti?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:

Ako su usli u ovaj rat sa: "da ne mogu" ili nesto "da ne znaju" ili "da nisu u mogucnosti" onda su se jako lose pripremili za ovaj sukob sa NATO om tj Amerima u Ukrajini.

Obicno ako planiras operaciju na strateskom nivou(a ovo jeste taj nivo) ovaj dio se ne preskace.
I kako su planirali da odsijeku Ukrajinu od zaledja NATO zemalja i snazne direktne vojne(ne samo politicke ili ekonomske) podrske sa te strane.

Je li to planiranje bilo bazirano na zauzimanjem dijelova ukrajine (ove 4 regije) i to je to! Poslije ce mir i Ukrajina ce biti nirvana i mirnoca?!!
Dok se ne stane na granicu prema NATO nema tu mira i sigurnosti.

Sto duze Rusi budu odugovlacili sa takvim pristupom to ce ih vise kostat i stavljat u sve tezi i tezi polozaj.
Za ovo ne moras biti vojni, ekonomski ili politicki Anstajn da bi razumio realnost i tokove.

Zasto se ovako odvijaju stvari i da li postoji jos nesto sto je u igri a da je nama smrtnicima nepoznato...tesko je povjerovat u to.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato i na temi ovi iz klase optimist trabunjaju o slovenačkim T55 naspram ruskim...
Ja pričam o projekciji sile. Ako si sila. A nisi. Nisu uspjeli u prvih nedelju dvije "SVO" i to je to. Sve poslije je improvizacija i krečenje za domaću javnost. A kad doživiš da laprdaš o upotrebi strateškog nuk. naoružanja i prijetiš, a to ne učiniš, NATO će čak se usuditi da Zelenskom ustupi i nukice da ove sjebe. Lafo kršenje Budimpeštanskog sporazuma. Ovako Putin i Rusi ispadaju teške budale. I ginu bezveze. O Ukrajincima da ne govorim.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno jedna od strateskih gresaka od samo pocetka ali stvarno od prvog dana i sata je ostavljanje ove marionetske vlade da figurira i sluzi kao paravan za Amere i NATO ekipu. To se tako ne radi ni u Africkim plemenskim sukobima...! Rusi kao i bivsa Ex Juga idu pogresnim tokom u rijesavanju problema, pa zar nista nisu naucili iz istorije? Covjek da ne vjeruje...!Pa Amer je prvo smenio i doveo svoju vladu pa onda krenuo okolo da truje...!Zasto izmisljas toplu vodu... covjece!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2023, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A imali su svog čovjeka za kormilom, i dozvolili majdan 2014. Umjesto kao u Kazahstanu da pomlate, i gotovo...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2023, 07:22 
Veteran
Veteran

Brale001 je napisao:
Megabyte je napisao:

Ako su usli u ovaj rat sa: "da ne mogu" ili nesto "da ne znaju" ili "da nisu u mogucnosti" onda su se jako lose pripremili za ovaj sukob sa NATO om tj Amerima u Ukrajini.

Obicno ako planiras operaciju na strateskom nivou(a ovo jeste taj nivo) ovaj dio se ne preskace.
I kako su planirali da odsijeku Ukrajinu od zaledja NATO zemalja i snazne direktne vojne(ne samo politicke ili ekonomske) podrske sa te strane.

Je li to planiranje bilo bazirano na zauzimanjem dijelova ukrajine (ove 4 regije) i to je to! Poslije ce mir i Ukrajina ce biti nirvana i mirnoca?!!
Dok se ne stane na granicu prema NATO nema tu mira i sigurnosti.

Sto duze Rusi budu odugovlacili sa takvim pristupom to ce ih vise kostat i stavljat u sve tezi i tezi polozaj.
Za ovo ne moras biti vojni, ekonomski ili politicki Anstajn da bi razumio realnost i tokove.

Zasto se ovako odvijaju stvari i da li postoji jos nesto sto je u igri a da je nama smrtnicima nepoznato...tesko je povjerovat u to.

A interesantan post, taman kad je munja ostao bez municije stize nato pardon Brale sa dzebanom za munjin T 55.

Bogami Brale ovo ti se savrseno uklapa u smrtnu svakodnevnicu CNN realnosti nema se sta zamjeriti. Jest u skracenom obliku ali bi mogli da pozavide ovi moderni analaiticari za realnost, Tim projektovanim relanostima na proizvoljnim pretpostavkama da je odnosno ako je ili neobicno je mogu, naravno nama mogu jer je bitno naglasiti da smo mi i da smo svoji da bi nam vjerovali, da ne povjeruju samo oni drugaciji koji nisu iz targetiranih skupina koje su po pravili sto sire. U konkretnom primjeru samo oni nerealni, oni koji nisu u toku i valjda besmrtnici.

U sustini apsolutni dupli standard. Za Rusiju cemo projektovati da je sve osim apsolutne i brze pobjede poraz koji usput ne smije da kosta jer i ako pobjedi a to je nesto kostalo opet nije pobijedila a za nato je sve osim apsolutne pobjede Rusije pobjeda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]