Моријентес je napisao:
zli mrkvić je napisao:
Ludilo šta uprava radi! Svaka im čast. Čekali smo i dočekali izgleda.
Ajdeeeee Goraneeee!
Napokon ozbiljnost i sistematičnost u klubu!
Ako su pare ušle u klub i imamo pare za ovakvog trenera i pojačanje kao sto je Tatar, to ne znaci da imamo sistem i da se radi planski.
Evo primjeri u poslednjih par dana:
- potpisao Cucin pa otjeran poslije par dana, ne sjećam se sličnog primjera.
- objavili sliku Mrkaića u dresu Borca, tj. sliku Tonija Jovića sa Tušnja, samo preko nalijepili Mrkaićevu glavu, kasnije izbrisali objavu - marketing i dalje cirkus.
- radovi na stadionu su morali biti gotovi do 7. jula jer su imali 45 dana od zadnje domaće utakmice. Igranje Evrope izvan Banjaluke je velika sramota, neće biti ni euforija ni zarade od karata. Modriča je prije 15 godina morala igrati Evropu u Zenici, smiješi nam se igranje u Federaciji zbog vlastite neozbiljnosti.
-ovaj busjen što se skida sa Gradskog stadiona su poklonili FK Laktašima. Umjesto da ga stave na BSK-ov ili Naprijedov stadion pa da naša prva ekipa može konačno da trenira van glavnog terena tu u gradu. I dalje će se znači trenirati na glavnom terenu što nema ni u jednom ozbiljnom klubu i samim tim skratiće se rok trajanja novog hibridnog terena.
- izgleda da ne planiraju dovođenje U21 pojačanja, znači neće se direktno miješati Lalatoviću u sastavljanje tima već će ga dovesti u situaciju da sam mora da stavlja ove poluamatere da igraju itd.
Lijepo je što su pare tu i što opet imamo šampionske ambicije, ali daleko je ovo od nekog sistema i ozbiljnosti, neke zdrave priče i nekog dugoročnog planiranja.
Zavisi šta porediš. Fino napisano korak naprijed. Pare očigledno jesu ušle u klub i to je pozitivno. Ako porediš sistem u blizancima ili kod purgera mi smo amateri teški. Ali ja pratim samo Borac i poredim sistem prije i trenutno u našem Borcu. Dakle, veliki iskorak u stvaranju sistema. Ne trebamo se zavaravati, nikad nećemo biti Real, ali težimo tome da imamo određene standarde i definitivno je napravljen napredak. Zašto uvijek mračiti nije mi jasno?
Cucin nije ništa pokazao i iznenađen sam da smo uopšte ušli u pregovore s njim. Zasluženo je dobio otkaz ugovora i to je fer prema njemu jer je slobodan u potrazi novog kluba. Ne uklapaš se i ćao. Ovo je sport. Dino je 10x bolji igrač i ako Zakara dođe to je stari tandem. Gdje je tu Cucin pored Andrića i Dine. Nigdje.
Marketing služba je nova i treba je podržati. Pored mikrofona u sali tu su i bubice i profesionalna kamera za prvi intervju sa novim šefom. Do sada smo to radili telefonom.
Igrač je prestavljen u našem dresu kako dolikuje jer se prošli put ovdje pisalo da su neprofesionalni što igrača predstavljaju u dresu prethodnog kluba. Konkretno Meleg i Živković. Odlučite se šta vam više odgovara! Meni sasvim pristojno.
Slažem se, naravno, da su travu trebali pokloniti Čairama. Nisam imao tu informaciju ali koliko se sjećam tu travu je donirao Tamaris pa me uopšte ne čudi što ide u Laktaše. I stolice stare su tamo i u Gradišku otišle. Sve preko Čaira. Nadam se da će igrači tamo moći da treniraju kao zahvalnost prema učinjenom i klubu. Vidjećemo.
Ove godine igramo LK i tu su vjerovatno niži kriterijumi za stadione. Pogotovo u prvom pretkolu. Tako da je moguće da prođe Modriča. Oni su igrali u Zenici kvalifikacije za LŠ ili LE ako se dobro sjećam. Tu su strožiji kriterijumi. Dakle, moguće je da će Modriča proći.
Doveden je na probu Luka Kulenović ne znam koliko ima godina ali će sigurno dovesti nekog U21. Priča se o lijevom beku iz Radnika.
Dolazi novi semafor. Ono do sad je bila katastrofa.
Uglavnom radi se punom parom i dobre stvari treba hvaliti a ne stalno isticati negativnosti i pričati kako je moglo drugačije. Nema koristi od toga u trenucima kada imamo odličnog trenera i sve jači i kvalitetniji tim i infrastrukturu. Podržimo dobre stvari.