banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 07:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 21:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Leona je napisao:
I_am je napisao:
a zasto se ne moze biti 1 i 5 u isto vrijeme????

Znas kako I_am, ono 1. se odnosi na Leonu, a ono 5. se odnosi na Dove. A nama je svima dobro poznato da Leona i Dove nemaju nikad isto misljenje. Jel sad jasnije... :D :lol: :lol:

Eh Leona sto me nasmija, pa ni ne mozemo imati isto misljenje (a da li bi mi i trebale imati isto misljenje?) kad si ti na 1. a ja na 5., so obvious, razlika ogromna :) .

Salu na stranu, ode diskusija u pogresnom pravcu. Malo si ovo zapetljao Bostech2000 ali s ovim se slazem:
Bostech2000 je napisao:
Broj 5 ukljucuje sve i jedan broj.

Al ako si broj 1 nemozes biti broj 5.

Samo bih da dodam na ovo 1. Ako si SAMO Srbin,Hrvat,musliman ili Jevrej ovo gore se moze primijeniti, otherwise - nema smisla.

Poslednji put menjao Dove dana 19 Avg 2005, 16:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 21:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Nije SAMO nego i BAS,GENUINE,ORIGINAL,hand-crafted,one and only Balkanac.

Ljudi koji nisu samo to spadaju u druge grupacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Bostech2000 je napisao:
Eto proglasi me cura na drugom topiku nacionalistom samo zato sto sam upitao zasto se cure pala na cetnike (prvenstveno sam mislio na izgled).

U americi bi rekli to je sloboda govora i misljenja na Balkanu sam posto nacionalista za 20 sekundi.

Bostech, ti treba da shvatis da je kod nas rat bio. Bio je rat, ljudi su se ubijali, bjezali, mrzili... Rat je prosao (hvala Bogu),ali ostale su posledice, sjecanja... I danas dan, moras jednostavno da pazis gdje, s kim, kako i na koji nacin se izrazavas. Mozda ti ne mislis nista lose kada nesto kazes, ali "ta druga strana" moze pogresno da te shvati, razumije.
Jos je to sve svjeze. Rat je prestao tek prije nekih desetak godina. A nama treba jednu... 40, 50 god. da bi mogli jednostavno komunicirati a da se ne misli odma na rat. Treba dosta, dosta vremena da prodje da bi ti mogao spomenuti rijec "cetnik" ili "ustasa", a da ne uvredis tu doticnu osobu.

A i posle onog 11. Septembra, jel mislis da i dalje ima "slobode govora" u Americi?? Ajd ti stani u cosak sa nekim arapima i pricaj kako se voze avioni i kako se izvrsuje teroristicki akt, pa cemo vidjeti onda dokle ce stici ta "sloboda govora". Ne zivim tamo, ali vjerujem da ljudi iz Irana, Iraka, Afganistana.. ne prolaze dobro u USA. Ispravi me ako grijesim...
Ali, vjerujes li da ce sad neki Arap tako jednostavno moci polagati za avion i uciti kako se upravlja njime! Razumijes sta hocu da kazem?

Jesi cuo sta se desilo u Londonu nedavno? Posle onog teroristickog napada, kako su ubili jednog neduznog mladica, samo zato sto im je izgledao sumnjivo. Imao je kao navodno dug, crni kaput, pucali mu uglavu sa 5 metara udaljenosti. A posle se uspostavilo da mladic uopste nije imao nikakav kaput na sebi.
Ko se jednom od mlijeko opece, taj i jogurt duva. Zato ti je to tako, kako je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa prosao sam i ja rat,stavise osjetio sam rat vise nego mnogi na ovom forumu.
Vise puta su me mogli ubiti usred Banjaluke,bio sam izbjeglica,naputovao se svijeta,nagledao se svega i svacega.Imao sam problema i sa cetnicima i ustasama i mudzahedinima i skinhedima i inaces supcima od ljudi.

Kako to da se ja ne uvrijedim kad mi neko kaze da sam mudzahedin?
Zato sto NISAM i imao sam cak prilike da se susretnem sa nekim Arapima kretenima pa sam ih poslao sve u 3 PM.
Tako isto radim i sa ustasama i cetnicima.

Mene zanima sto se oni pala kad ih spomenem?Mora da su i sami to,mozda su i ucestovali u tim ubijanjima ili ih garant podrzavaju.

Meni se ne ceka 50 godina prije svega a drugo ja necu da napravim istu gresku kao nasi pretci koji su uvijek zatvarali oci pred nepravdom pa se desi da se nepravda opet vrati i pravi isto sranje svakih 50 godina.
Racuni treba da se rasciste a ne da pustamo ove manijake da i dan danas setaju slobodno nasim gradovima i jos ih neki slave do neba.
Ja ne tolerisem ubice i zlocince da nezna ko su i gdje su.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 16:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A incidenti se desavaju svagdje u svijetu,samo sto ovdje vecina ljudi je dovoljno inteligentna da vidi razliku izmedju terorista i muslimana kao vjeroispovijesti.
Sa vecinom Amera se moze raspravljati skoro o svemu i svacemu,nisu optereceni i glupi ljudi kao mnogi nasi...nase mozes napaliti na vjerski rat za 30 minuta,prosjecan Amer ne skace ko konj...pravo sagleda sta je sta.
Malo su inteligentiji od nasih ljudi...i dok je bilo incidenata da su ljudi napadani ili optuzivani mnogi su ustali protiv toga.
A taj u Londonu je bjezao od policije pod sumnjivim okolnostima pa se desilo to sto se desilo...i ne zaboravi da ljudska psiha kada pravi potjeru se napali na akciju,inace je poznato da policajci koji proganjaju kriminalce poveca im se adrealin pa reaguju nasilno tokom hapsenja,kao sto se desilo par puta u Americi....tako da danas u USA uce policajce kako da se smire i kontrolisu tokom hapsenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 03:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Koliko sam mogao primijetiti mnogi Arapi rade, cak su i na dobrim pozicijama, vidim i zavijenih zena koje rade odgovorne pslove. Mozda se svako prati, sta znam, ali ne vidim neku represiju prema Arapima niti bilo kojim drugim muslimanima. Ljudi iz Avganistana setaju ulicama u svojoj odjeci, nose svoje tradicionalne brade i niko ih ne dira. Ovdje su ljudi navikli na razlicitosti. Ja msilim, da svaki stranc koji dodje u stranu zemlju, ako hoce da zivi u njoj treba biti lojalan gradjanin, treba postovati zakone zemlje. Ako mu se to ne svidja, neka se vrati odakle je dosao. Pozd.Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
slazem se zah. i ja sam se iznenadila koliko su ljudi poslije 9/11 " cool " sa muslimanima. znam citavu muslimansku porodicu koja je stigla prije neke 2 godine. bas sam s njima razgovarala o tome, kazu da nikad nikakvih problema nisu imali, zato sto su muslimani i iz saudijske arabije.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]