Bostech2000 je napisao:
Eto proglasi me cura na drugom topiku nacionalistom samo zato sto sam upitao zasto se cure pala na cetnike (prvenstveno sam mislio na izgled).
U americi bi rekli to je sloboda govora i misljenja na Balkanu sam posto nacionalista za 20 sekundi.
Bostech, ti treba da shvatis da je kod nas rat bio. Bio je rat, ljudi su se ubijali, bjezali, mrzili... Rat je prosao (hvala Bogu),ali ostale su posledice, sjecanja... I danas dan, moras jednostavno da pazis gdje, s kim, kako i na koji nacin se izrazavas. Mozda ti ne mislis nista lose kada nesto kazes, ali "ta druga strana" moze pogresno da te shvati, razumije.
Jos je to sve svjeze. Rat je prestao tek prije nekih desetak godina. A nama treba jednu... 40, 50 god. da bi mogli jednostavno komunicirati a da se ne misli odma na rat. Treba dosta, dosta vremena da prodje da bi ti mogao spomenuti rijec "cetnik" ili "ustasa", a da ne uvredis tu doticnu osobu.
A i posle onog 11. Septembra, jel mislis da i dalje ima "slobode govora" u Americi?? Ajd ti stani u cosak sa nekim arapima i pricaj kako se voze avioni i kako se izvrsuje teroristicki akt, pa cemo vidjeti onda dokle ce stici ta "sloboda govora". Ne zivim tamo, ali vjerujem da ljudi iz Irana, Iraka, Afganistana.. ne prolaze dobro u USA. Ispravi me ako grijesim...
Ali, vjerujes li da ce sad neki Arap tako jednostavno moci polagati za avion i uciti kako se upravlja njime! Razumijes sta hocu da kazem?
Jesi cuo sta se desilo u Londonu nedavno? Posle onog teroristickog napada, kako su ubili jednog neduznog mladica, samo zato sto im je izgledao sumnjivo. Imao je kao navodno dug, crni kaput, pucali mu uglavu sa 5 metara udaljenosti. A posle se uspostavilo da mladic uopste nije imao nikakav kaput na sebi.
Ko se jednom od mlijeko opece, taj i jogurt duva. Zato ti je to tako, kako je.