banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ba0bab je napisao:
nije ni vama bash lako, nemoj se radovati..... kad guraju one neke cjevchice negdje, chula sam da bash i nije prijatno

Čuo sam za to (ne daj Bože) ali to kod nas nije česta pojava, i radi se samo po potrebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 10:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2004, 08:12
eto vecina stvari ti je pojashnjena josh samo neshto!

za odlaganje menstruacije mozesh korititi bilo koje kontraceptivne pilule!!Naravno najbolje bi bilo da odesh kod ginekologa,ali ukoliko si redovno ishla na preglede(sto ne znachi jednom godishnje :wink: ),verovatno ti je objasnio kako se koriste iste!Josh bolje ako si ih nekada koritila.Ono sto treba da pazish je da nemaju sve isto vreme delovanja.Raspon je otprilike 2 nedelje od pochetka menstruacije do 5 dana pre,a ako je bash potrebno i 3 dana!Dakle dok pijesh tablete ,menstruacija izostaje,cim prekinesh,ciklus dobijash nakon 2-3 dana,bez nekih teshkoca!

Nije preporuchljivo odlagati menstruaciju na duze od 10 dana i to 2-3 puta zaredom!!

Primolut-nor-5 nisu kontraceptivne pilule tableta sadrzi 5 mg Norethisteronacetat ,i piju se maximum 2 puta godishnje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 10:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
pih, ubjediste me :wink:

kupicu taj prumolutnor, i pocinjem piti 22-og. javicu vam kako sam prosla :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
E...a znas ti onu pricu sa pcelama i cvijecem... :D :D

Zaista ne znam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
DOLORMIN je zakon i trosila sam ga neko vrijeme, ali nema ga uvijek u apoteci, a i ako ga ima onda ne u svakoj. Tako da sam morala uzeti druge, sad koristim IBUMETIN. Kao sto rekoh, ne rado pijem tablete, ali protiv tih bolova se ne mogu boriti sama.
Ako ne popijem tabletu na vrijeme, onda crkavam 5 sati od stomaka. Bolovi su katastrofalni. Nekad ne uzmem na vrijeme, par minuta, pa me onda boli samo 2 sata.
Ja mislim da nema vece kazne od tih bolova. Mene samo cudi da ja, dok sam bila mladja, nisam imala bolove. Sto sam god starija, bolovi postaju intenzivniji i jaci. Zna li neko zasto? Znas ti Vadere? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
i mene to zanima. ja u posljednje 2 godine umirem, a prije nista.
sad se malo situacija popravila ( rekoh malo ) jer sam promijenila klimu. mnogo je toplo, pa valjda i to ima uticaj... na ove moje nesrecne jajnike :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Znas ti Vadere? :lol:

Imam neku teoriju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Imam neku teoriju.

Pa... da cujemo onda... raus damit. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka

Menstruacija i menstrualni ciklus vrlo su važni u životu žene. Ako se uzme u obzir da žene prosečno imaju menstruaciju od dvanaeste do pedesete godine i da mesečno imaju pet dana krvarenje, zaključujemo da provede gotovo sedam godina života :crazyeyes: krvareći. Dodatno, određeni aspekti menstrualnog ciklusa mogu je pogađati preko trideset godina.

To samo zensko moze. 7 god. krvariti, a ne umrijeti.. :D :lol:

Poslednji put menjao Leona dana 22 Avg 2005, 19:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Stari vic Kad je Bog uhvatio Evu da jede jabuku pa joj rece "E krvavo ces mi to platiti" a Eva ce "A jel moze na rate?".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
7 godina???? mama mia!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2005, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka

I_am je napisao:
7 godina???? mama mia!

Kome kazes sestro.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 04:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2006, 17:24
Mislim da ce ovaj post razjasniti neke dezinformacije o piluli, ali ako imate jos pitanja nastavite...
http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic ... tracepcija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
@unamia pogledala sam ovaj link sto ste ostavili i razocarala se sto ste devojci preporucili Diane 35 kao kontraceptivne pilule!
Te pilule uopste nisu pilule za kontracepciju i Vi biste to kao strucnjak trebali izbegavati, ali vodite se nekom starom politikom kao i vecina vasih kolega ginekologa. Medjutim i oni koji daju pacijentima Diane 35 rade to u slucajevima kod policisticnih jajnika,a Vi ste mladoj devojci, koja prvi put pocinje sa hormonskom kontracepcijom mogli savetujete da uzme Yasmin ili Cilest, sto bi uradila vecina ginekologa.
Diane 35 su tablete koje su zabranjene u USA od strane FDA i uopste nisu registrovane kao kontraceptiv nego kao lek za neke dermatoloske poremecaje.
Sa postovanjem, Hugolina . :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 01:40 
Početnik
Početnik

UH,UH,UH...Hugolina...
Kontraceptivne pilule Diane 35 nisu napravljene za dermatoloske probleme, nego za kontracepciju kao sto i samo ime zvuci !!!
Uzgred je dokazano da ciproteron acetat koji se nalazi u piluli ima antiandrogeno dejstvo, pa se cesto daje kod pacijentinja koje osim kontracepcije imaju potrebu i da regulisu probleme sa aknama, ili samo sa aknama.

Drugo, nece biti da su Diane 35 bile u upotrebi pa
Citiraj:
Diane 35 su tablete koje su zabranjene u USA od strane FDA
nego da nikada nisu bile ni odobrene...FDA nije jedina organizacije za odobravanje hrane i lijekova. Ne moze neki lijek da bude zabranjen i registrovan u FDA !!!!
U susjednoj Kanadi koja spada u zemlje sa najvisim standardima kada je u pitanju zdravstveni sistem, jer odobrena !!!
Moze nekada i USA da kasni.

Nema drugih kontraindikacija i uzgrednih pojava vezano za Diane 35 nego sto ima za bilo koju drugu kontraceptivnu pilulu.

Vas je ocigledno lako razocarati, a Vas ' very judgmental comment ' iskljucuje dobro poznavanje hormonalne kontracepcije.

O tome koju politiku koriste banjalucki ginekolozi ! ja nemam pojma, ali u slucaju savjeta na banjaluckom forumu, kao i na beogradskom nemam nikakve politike niti interesa, jer je ovo RAD ZA NAROD besplatno, A NE ZA PARE OD PACIJENATA ILI FARMACEUTSKE KUCE.

p.s. Pacijentinja koja je pitala za Diane 35 ima problem akni i dlakavosti ! i mislim da nema nista stetno krenuti sa Diane 35 !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
E ljudi, je l ko u međuvremenu pio neke pilule za odgađanje mennstruacije? Ja ću biti oko 20 dana na moru, možda čak i više, pa nema šanse da promašim menstruaciju.... Dakle... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
Leona je napisao:
Menstruacija i menstrualni ciklus vrlo su važni u životu žene. Ako se uzme u obzir da žene prosečno imaju menstruaciju od dvanaeste do pedesete godine i da mesečno imaju pet dana krvarenje, zaključujemo da provede gotovo sedam godina života :crazyeyes: krvareći. Dodatno, određeni aspekti menstrualnog ciklusa mogu je pogađati preko trideset godina.

To samo zensko moze. 7 god. krvariti, a ne umrijeti.. :D :lol:

onda ja krvarim 14 godina... meni traje 10 dana.. uzas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 11:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ne znam brate, ali hvala Bogu sto sam musko...
Svaki mjeces krvariti i stomacne tegobe... neka hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
indijanka je napisao:
Najkasnije se u trudnoci naviknete na te preglede, pa ti dodje kao da ides zubaru - Kazi ciki Aaaaaaaaa :lol:

Lakše je ići ginekologu nego zubaru,ne podnosim zvuk onih mašinica oko glave. A tek urologu, to mi se čini baš nešto grozno :roll: Ipak mi je drago što nisam dječak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2006, 13:44 
Početnik
Početnik

Komentar o ginekoloskom pregledu...

Godisnji kontrolni pregled kod ginekologa treba da traje u prosjku 15 minuta u sto se racuna, uzimanje istorije probleme, med.istorije, navike, lijekovi koje uzimate, alergije, pregled u spekulima, uzimanje briseva, uzimanje Papa nalaza, i manuelni pregled.

Poslednjih 5 minuta treba potrositi na savjetovanje i odredjivanje terapije.

Ginekoloski pregled treba da bude BEZBOLAN, ukoliko pacijentkinja nema neki akutni upalni proces.
Pregled u spekulima treba da bude BEZBOLAN, jer nema razloga da boli ukoliko se izvede tehnicki ispravno.
Manuelni pregled je manje neprijatan od pregleda u spekulima, jer prsti nisu hladni metal...prije insercija spekuluma, isti moze da zagrije pod mlazom tople vode, da se stavi malo lubrikanta na obe strane spekula i na taj nacin minimizuje osjecaj hladnoce i suvoce vagine, koji doprinose diskomfortu. Ako se stavi lubrikant na obe strane spekuluma ( ne na vrh ) to ne mijenja cervikalne briseve kao niti Papa nalaz.

Svaka pacijentinja koja ima ovakav pregled ce rado otici na ponovni pregled kod svog ginekologa opet, narocito ako je isto tako sposoban da tretira adekvatno probleme koji povremeno iskrsnu.

Dakle...pregled u spekulima ne traje kako neko rece 10-15 minuta, osim ako nije povezan sa nekom duzim pregledom ( kolposkopija ) ili intervencijom ( krioterapija, biopsija, loop excisio )...nego 2-3 minute.

Srecno sa nalazenjem njeznog i strucnog ginekologa

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]