banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Hahahah palis li palis vatru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja bih ti savjetovao da uzme Pfizer ili Moderna vakcinu ako može.
Svi u mom okruženju su pokušavali da se dočepaju njih i mislim da smo svi jako dobro prošli što se tiče nuspojava.
Astra zeneca je zaista imala malo goru reakciju, ali nije bilo ništa katastrofalno.
Imam samo jednog kolegu koji je primio J&J, ali je on na kraju prije par sedmica fasovao koronu i završio u bolnici.

Priča o neplodnosti je rekla kazala, kao igra gluvih telefona...

Društvene mreže kažu "iz povjerljivih izvora" da Pfizer vacina ima spajk protein syncytin-1 i da se stvara imunitet na njega, što znači da djevojke ne mogu kasnije da formiraju placentu. To je nekako poslije došlo du muške neplodnosti.
Naravno, sve studije ovo demantuju i kažu da je vakcina sasvim sigurna...
Preporučuje se da se vakcina primi 6 mjeseci prije trudnoće, iz predostrožnosti i to je sve...
mRNA vakcina ne mijenja tvoj DNA/DNK tako da se ni oko toga ne treba brinuti.

Omladina je sad ta koja se najviše zaražava, pa nije zgoreg da se zaštiti kad već ima priliku.
Sa druge strane može da se kocka i nada da neće imati teže simptome ako fasuje.
Ako bi imao teže simptome, onda ni dugotrajne posljedice nisu isključene zbog trajnih ožiljaka na plućima...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Hvala na obavjestenju i savjetu.Pfizer je ovdje.Meni je samo sto je i on sam navalio,kaze necu vise da mi guraju sta u nos.Sto se kaze na rizik pa sta bude.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Meni je zanimljivo da vecina ljudi vrsi pritisak i savjetuju ljude da se vakcinusu (iako oni to ne zele... iz ovog onog razloga), a svi ti koji se ne zele vakcinisati, nikada ne vrse pritisak na nekoga ko se odlucio vakcinisati (pa da ga pokusaju odgovoriti).

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Hoces da kazes da su zagovornici vakcina gori od gej aktivista?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neki od njih...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
wizzy_bl je napisao:
Meni je zanimljivo da vecina ljudi vrsi pritisak i savjetuju ljude da se vakcinusu (iako oni to ne zele... iz ovog onog razloga), a svi ti koji se ne zele vakcinisati, nikada ne vrse pritisak na nekoga ko se odlucio vakcinisati (pa da ga pokusaju odgovoriti).
Da, ne postoji pritisak onih koji se ne žele vakcinisati...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Lično savjetujem svima da se vakcinišu, možda to i neko shvata kao pritisak. Ne znam zaista...
Ja na to gledam kao nešto civilizovano i društveno korisno, trudim se da sve potkujem argumentima i kod god sve dvoumi ima priliku da uporedi obe strane.

Naravno, ljudi koji su protiv vakcinacije, rijetko će ući u kvalitetnu diskusiju i potkovati se argumentima.
Kod njih je to više u smjeru puštanja povjerljivih i provjerenih informacija na FB, YT i kojekakvim blogovima.
Budući da kojekakve tetke i babe ne čitaju naučne radove, već svoje informacije skupljaju na FB grupama, situacija je takva kakva jeste. Vakcine propadaju ili se ljudi podmićuju sa 30€ da se vakcinišu...

Evo ko god hoće, neka napiše svoje sumnje i strepnje pa da vidimo da li se one mogu razjasniti ili ne...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
Ja sam se vakcinisao i kojekakvi argumenti (ismjevanja prema mojoj odluci iako imam slab imunitet pa ima smisla da se vakcinisem) su tipa, sad si pun zive, lijepi li ti se kasika itd.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Svijetlis li u mraku?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
Ne mogu da spavam od vrucine i svjetlosti koju generisem

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Castra je napisao:
Lično savjetujem svima da se vakcinišu, možda to i neko shvata kao pritisak. Ne znam zaista...
Ja na to gledam kao nešto civilizovano i društveno korisno, trudim se da sve potkujem argumentima i kod god sve dvoumi ima priliku da uporedi obe strane.

Naravno, ljudi koji su protiv vakcinacije, rijetko će ući u kvalitetnu diskusiju i potkovati se argumentima.
Kod njih je to više u smjeru puštanja povjerljivih i provjerenih informacija na FB, YT i kojekakvim blogovima.
Budući da kojekakve tetke i babe ne čitaju naučne radove, već svoje informacije skupljaju na FB grupama, situacija je takva kakva jeste. Vakcine propadaju ili se ljudi podmićuju sa 30€ da se vakcinišu...

Evo ko god hoće, neka napiše svoje sumnje i strepnje pa da vidimo da li se one mogu razjasniti ili ne...

Ev' i ja savjetujem ljudima da se okanu cigara, da mogu da sjedim u restoranu ili kafiću, a da ne udišem smrad, a oni i dalje puše. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Po meni je generalno jedini problem sto te vakcine nisu dovoljno testirane (ovo je moje misljenje i ne moze me ni jedan jedini naucni studij ili bilo sta ubijediti u suprotno, a znamo svi kako funkcionise svijet po principu ti meni vojvodo ja tebi serdare), pogotovo zato sto se ne zna tacno kako ko reaguje na virus i kako sprijeciti pravovremeno da ne dodje do nekih tezis posljedica, pa na osnovu tog ne znanja naprave vakcinu koja bi to sto ne znamo trebala da stiti. Vakcinusacu se da i to kazem.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
LetecaSvinja je napisao:
Ja sam se vakcinisao i kojekakvi argumenti (ismjevanja prema mojoj odluci iako imam slab imunitet pa ima smisla da se vakcinisem) su tipa, sad si pun zive, lijepi li ti se kasika itd.

То са живом нимало није неистина, иако нема везе са новим вакцинама против короне. Причао сам већ о случајевима са вакцином тамо некад 2005-те отприлике, од тада, па чак и све до сад (по причи, а и по налазу вађења крви који ми је лик показао) количина живе у крви је била много изнад граница нормале. Тако да прича није непоткована, мада да има везе са овим сад... Не знам.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 21:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ideja vakcina je da imunom sistemu prezentuje nešto što će pokrenuti imuni odgovor. U slučaju korona virusa, to je spike protein. Ako imuni sistem nauči da reaguje na njega, reagovaće i na virus korone.
Većina vakcina protiv korone (sem mRNA) su tehnologijom već u upotrebi, samo su modifikovane za konkretni virus. E sad, da nisu dovoljno dugo testirane - to stoji, ali nisu baš nešto napravljeno od nule, pa da kažeš da se ne zna šta se može sve očekivati od nuspojava.
Ko hoće - hoće, ko neće - ne mora. Ko i sa većinom drugih stvari - stvar ličnog izbora, al ne mora se ubjeđivati s drugima niti obrazlagati zašto.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 21:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

richa je napisao:
ovo je moje misljenje i ne moze me ni jedan jedini naucni studij ili bilo sta ubijediti u suprotno

Otvorenost uma 10/10.

richa je napisao:
pogotovo zato sto se ne zna tacno kako ko reaguje na virus i kako sprijeciti pravovremeno da ne dodje do nekih tezis posljedica, pa na osnovu tog ne znanja naprave vakcinu koja bi to sto ne znamo trebala da stiti.

Znamo kako virus izgleda i šta nam je potrebno da ga spriječimo. Biće da nisi skontao kako vakcine funkcionišu.

Neznanje je jedna riječ. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ideja vakcina je da imunom sistemu prezentuje nešto što će pokrenuti imuni odgovor. U slučaju korona virusa, to je spike protein. Ako imuni sistem nauči da reaguje na njega, reagovaće i na virus korone.
Većina vakcina protiv korone (sem mRNA) su tehnologijom već u upotrebi, samo su modifikovane za konkretni virus. E sad, da nisu dovoljno dugo testirane - to stoji, ali nisu baš nešto napravljeno od nule, pa da kažeš da se ne zna šta se može sve očekivati od nuspojava.
Ko hoće - hoće, ko neće - ne mora. Ko i sa većinom drugih stvari - stvar ličnog izbora, al ne mora se ubjeđivati s drugima niti obrazlagati zašto.
+1

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Al ti druze smaras pa to je nevjerovatno. Naucni studiji se mjenjaju iz objave u objavu i svaki tvrdi nesto drugacije. Onog momenta kad se budu svi ili bar vecina slozili kako stvar funkcionise i nacin rijesavanja iste onda ce za mene biti to je to, ponavljam za mene. To sto ti nesto procitas i svakom naucnom studiju vjerujes je tvoja stvar sa kojom ja nemam problem, ali dozvolices da imam drugacije misljenje.
Ocigledno da vakcinacija za sad nema nekih nus pojava ali isto tako ne sprijecava sirenje virusa, sto dovodi do jasnog zakljucka to jos uvijek nije to, i da su svakako pustili u opticaj vakcine koje mogu da pomognu a i ne moraju.
Napominjem za tebe sveznalicu da cu se vakcinisati sa rajfajzenom kad bude raspoloziv ali da su za mene ove stvari vise nego ocigledne i jasne. A na kraju me opet boli tuki sta kepec iz cesme koji misli da je u gracu vidio sav svijet i pokupio svu pamet istog.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 22:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Odakle ti ta informacija da vakcinacija ne sprečava širenje virusa?
Na osnovu čega si došao do tog zaključka?

Opa, vrijeđamo se, nema šta... ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Dobro čovjek kaže, ne moraš svakoj naučnoj studiji da vjeruješ

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]