banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2021, 12:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
E vala baš!
Da li dotični čita ili ne, to ne znam ali stvarno mi je dosadilo gledati objave/slušati izjave istih likova kojima se poznavanje tematike bazira na kuloarskim pričama.
Vakcinacija je u RS počela u martu, sad je avgust...ja još nisam čula da je iko imao neke veće komplikacije. Znači u pitanju je čisto inaćenje zbog čega ovoj pandemiji još ko zna koliko neće biti kraja. Da nije moderne medicine, realno smrtnosti bi bila puno veća nego za vrijeme španskog gripa, ali eto uvijek ima onih koji moraju biti kao neki buntovnici iz samo njima poznatih razloga.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 13:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Zasto mora biti teorija zavjere? Ti hoces da primis vakcinu odes i primis je, neko nece i to je to. Sloboda izbora. Ne treba bacati drvlje i kamenje ni na jedne ni na druge. Kod mene vecina drugara koji rade vani su se vakcinisali, “prijetili” im otkazom. Simptomi slicni, 1-2 dana temp i poslije nista (J&J, Fajzer). Nas u RS nema ni 900.000. Kod nas u PD nema preko 60000 ljudi i to je premija. Onaj popis iz 2013. okacite macku u rep.

Neka je 5-10% vakcinisano u Srbiji (a jeste sigurno, autobusima se islo primiti vakcina skoro mjesec-dva) i 20% kod nas ako ovi ne lazu. 30% za nekih cca 4-5 mjeseci. Kako ce se nastaviti, ako uvedu zabranu za unutrasnjost lokala itd mozda se mladji i vakcinisu. Problem je sto idu izbori, a znamo svi gdje zivimo, tako da nece smjeti uvoditi rigorozne mjere… i opet u krug kao i 2020. A vlast ce se dalje okupljati i krsiti mjere kao do sad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Castra je napisao:
Kako ovi što ništa ne čitaju, budu uvijek najspremniji da pišu teorije zavjere. Kakva je to ironija...

Кад сам ја и гдје писао теорије завјере? :lol: Данас ти очито баш и није сретан дан за закључивање :lol:

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Od ljudi koji tripuju u glavi " da je u vakcinama čip, da nece imati dijece, da je to sistemsko unistavanje, gps, sta li jos sve", ne mozes ocekivati da razumno odlucuju o tome. Ja mislim da jedino kod nas u svijetu postoje predrasude tog tipa sto sam napisao, i da se zato ne vakcinisu ljudi. Ponekad kad slusam pojedine sta pricaju o tim vakcinama i kakve teorije imaju, tacno se zapitam malo o smislu postojanja na planeti zemlji i tome slicno..

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
https://kurier.at/wissen/gesundheit/neu ... /401476930

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Po ovom što piše u članku, oni koji odapnu i poslije vakcinisanja su sa nekom drugom bolešću, pa imunitet nije odradio svoje. Navode se i neke brojke koliko je spriječeno težih simptoma itd, itd.

Sve je to lijepo, još samo nigdje ne piše zašto neko nema nikakve simptome, neko blage, dok neko zaglavi, barem što se tiče zdrave nevakcinisane populacije. Takodje, na koji način utvrdjuju da je vakcina odradila svoje, ako pojma nemaju ko je i kako imun na kovid ? Vjerujem da je dobar dio vakcinisanjem poboljšao imunitet, ali statistika je netačna, jer se sve pripisuje vakcini. Isto kao statistika broja umrlih, koji su bili zaraženi ranije, a da čak i nisu ni umrli od kovida.

Kad budu "jednom" otkrili zašto je neko više imun, a neko manje, onda se može pisati o efikasnosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Znači od cirka Marta do sad u Austriji je bilo oko 230k slučajeva, a od toga je bilo oko 2-3k vakcinisanih.
Ispade da je maltene svako ko je zaražen bio nevakcinisan.

Kako objasniti ove brojeve? Hm...................

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je broj zaraženih, ima li preciznija statistika ? Koliko bez simptoma, koliko sa blagim, koliko sa težim ?
Sam broj ništa ne znači.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako cemo iskreno, masovnija i bitnije rasirena vakcinacija je pocela tek u maju/junu. A vecina od tih zarazenih je fasovalo koronu do kraja maja.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
To je broj zaraženih, ima li preciznija statistika ? Koliko bez simptoma, koliko sa blagim, koliko sa težim ?
Sam broj ništa ne znači.

Ima: https://www.ages.at/download/0/0/dc4fcf ... -08-19.pdf

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма добро, људи, вакцина помаже (оно чега се присталице вакцина хватају), али не довољно да би се сматрала као ултимативно оружје против короне којим се 100% онемогућује зараза и ширење (аргумент антивакцинаша). Отприлике, то је то.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Neko gore napisa da od marta do danas u BiH nije zabilježena ni jedna teža nus pojava kod vakcinisanih ljudi (Bogu hvala), i sad na osnovu toga bi se svi trebali vakcinisati?
Ima li iko da garantuje da posljedice tih vakcina nećemo osjetiti za 10 godina (u bilo kom obliku)? Ne, ovo nije teorija zavjere nego logično pitanje nekoga ko imalo razmišlja...
Da stvari budu jasne, sve i jedna vakcina na svijetu može dovesti do težih nus pojava pa na kraju i do smrti ali stvar je u tome da nikoga ne treba primoravati (usloviti) sa vakcinacijom! Svako treba da svojom voljom odluči da li će se vakcinisati ili ne!

Svi govore kako je vakcinacija jedini spas protiv COVID-19, pa objasnite mi šta se onda dešava u Izraelu? Najprostiji odgovor želim čuti a ne odgovor kao što je epidemiolog iz Srbije rekao, da je problem što se tamo koristila samo Fajzer vakcina. Ma dajte, ovo je odgovor koji vrijeđa ljudsku inteligenciju.

I znam da će sada biti napada, ali odmah da kažem, poštujem sve one koji su se vakcinisali (i ja sam ali ne bih da nisam uslovljen) ali poštujem i sve one koji se ne žele vakcinisati jer SLOBODA IZBORA je osnovno ljudsko pravo!
A čemu mi svjedočimo, a tek ćemo, da na društvenim mrežama akademski građanin (profesor na jednom od Univerziteta u BiH) poziva na linč sve one koji se ne žele vakcinisati... Halo!?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Sloboda izbora je najveća zabluda u istoriji ljudskog društva

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То нико не може гарантовати јер још није прошло 10 година... Просто.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Isto kao što niko ne može garantovati da će COVID-19 nestati ako se svi vakcinišemo!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedina garancija je da će se dobro zaraditi na vakcinama. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bogata_sirotinja je napisao:
Svi govore kako je vakcinacija jedini spas protiv COVID-19, pa objasnite mi šta se onda dešava u Izraelu?

Citiraj:
Taking a sample from August 16, 2021:
154.7 severely ill patients in Israel were unvaccinated.
48.4 severely ill patients were partially vaccinated
And 19.8 severely ill patients were fully vaccinated

https://www.dw.com/en/covid-why-are-inf ... a-58887131

Izraelci imaju nešto više od pola populacije vakcinisano i tvrde da je većina novih slučajeva nevakcinisana...

bogata_sirotinja je napisao:
Isto kao što niko ne može garantovati da će COVID-19 nestati ako se svi vakcinišemo!!!

Pa šta misliš da li je veća šansa da će nestati ako se svi vakcinišemo ili ne?

Pečenko je napisao:
Jedina garancija je da će se dobro zaraditi na vakcinama. :lol:

Misliš da neko neće zaraditi ako se ne budemo vakcinisali?
Na početku epidemije kad su svi bili u kućama Amazon je zaradio ogromne pare.
Kako se epidemija odugovlači, troškovi zdravstvenog sektora će biti sve veći i veći, a prihodi industrije vjerovatno manji..

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Sta mi preporucujete? Kod nas su poceli nuditi vakcinu (naravno dobrovoljno) za 16-17 godisnjake. Dal da prihvatim ili ne za malca jer mu je dodijalo kaze raditi testove kad god hoce negdje ici. Ja sam protiv. Nije da se bojim problema sada ali kasnije za neki 10-15 godina. E to me brine.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
Ne razumijem sta smatras da bi bio problem za 10 godina.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2021, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Pa mislim ako hoce imati svoju porodicu. To me brine najvise.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]