banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Da li smo sami u svemiru?

Naravno da ne. Nismo sami čak ni na Zemlji. Pa, čak i ako pretpostavimo da je 3D svemir ili sve sto postoji, konačan, kalkulacije nam pokazuju da je velika mogućnost da inteligentni život postoji tamo negdje u ovoj galaksiji. Isto tako, na Zemlji je primjećeno prisustvo vanzemaljaca. Svatko sa normalnim smislom i osjećajem za tu mogućnost, bilo tko s otvorenim načinom razmišljanja - će istražiti tu mogućnost i svatko sa "otvorenim očima" će potvrditi da vanzemaljci postoje, da su bili aktivni u našoj "prošlosti" i da su aktivni i do dana današnjeg.

Skeptici nastoje biti ignorantni i odbijaju istražiti sve dokaze, zatvarajući svoje oči oni tvrde da ne vide nikakav dokaz o postojanju vanzemaljaca. (Moje pitanje: pa, kako će ih vidjeti zatvorenih očiju???) Zapravo, ignoriranje nije nikakav dokaz da nešto ne postoji. Mogli bi smo to reći i na drugi način: "Ukoliko smo zavukli glavu u dupe, ne znači da sunce ne sija!"

Dokazi su posvuda - pogledajmo mitologiju i religiozne priče širom svijeta, koje opisuju posjete vanzemaljaca kao naprednih bića u drevno doba, drevne građevine i artifakte koji indiciraju na korištenje napredne, superiornije tehnologije kod izgradnje, pa preko stogodišnjih svjedočenja o viđenjima NLO-a. Postoje stotine fizičkih dokaza o njihovom "slijetanju" na Zemlju, vladinih dokumenata, i na tisuće otmica koje uključuju mnogo svjedoka, te sjećanja otetih uz pomoć metoda regresivne hipnoze, kao i svjedočenja mnogih onih za koje nije ni bilo potrebe da se hipnotiziraju kako bi se sjetili svega što im se dogodilo. Isto tako i mnogih medicinskih i fizičkih dokaza na tijelima otetih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka

Šta je osnovni plan vanzemaljaca?

Čovječanstvo je još davno bilo porobljeno od strane neljudskih snaga koje su tehnološki, psihički i dimenzionalno superiornije od nas. One se sastoje od mnogih grupa, koje djeluju u dimenzijama i lokacijama u svemiru daleko ili izvan naše percepcije, iz razloga da bi preuzeli jedan dio "ljudske energije". (Preciznije rečeno, - oni se njome hrane). Njihov krajnji cilj je da nas prilagode njihovom fašističkom režimu i parazitski nas iskorištavaju za njihove biološke, eteričke i fizičke potrebe. Kroz skrivenu manipulaciju i hiperdimenzionalne trikove (koji uključuju i putovanje "kroz" vrijeme), oni tajno manipulišu i iskorištavaju čovječanstvo u svakom pogledu kroz jedan dugogodišnji period naše povijesti. Mi sada imamo priliku da vidimo njihove planove koji se više i ne skrivaju toliko kao prije i koji se trenutno manifestiraju kao - program za stvaranje jedne određene hibridne rase. Oni nam se već poodavno iz nekih medijskih i drugih izvora predstavljaju kao naši spasioci koji će se pojaviti kad ljudska rasa "poludi" i kad izbiju veliki svjetski sukobi. Ako ih svijet prihvati kao spasioce, individualna sloboda, kakvu znamo, će nestati, ostaće samo mrak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka

Ako imaju superiorniju tehnologiju, zašto neprijateljski vanzemaljci jednostavno ne preuzmu planetu?

Is strateških razloga, njihova invazija podrazumijeva jedan duži proces, a ne neko iznenadno "iskrcavanje" kako to većina nas zamišlja. Ovo drugo bi se moglo dogoditi kao finalna stvar, nakon ostvarenja prve faze i duhovnog uništenja ciljane populacije (u ovom slučaju, - naše). Postoji mnogo problema koji idu zajedno sa otvorenom invazijom koja bi koristila samo fizičku silu. Povijest je pokazala kako su vidljivi tirani i vidljive mete, te brzo padaju ako se pokazu prije nego što uspiju da uspostave potpunu kontrolu. Pametniji tirani ostaju skriveni i mudro manipuliraju populacijom prije nego što je pobijede i porobe.

Svemirski tirani postoje i osvajaju čitave svjetove koji postaju njihove kolonije. Preuranjena invazija onih koji bi nas htjeli porobiti, vodila bi do opšteg sukoba koji bi prijetio da uništi upravo one izvore zbog kojih su došli: Zemlju i njezino stanovništvo. Oni preferiraju da se mi svojevoljno odreknemo, kako svoje vlastite slobode, tako i ove planete, s najmanjom dozom otpora. (Pravilo o slobodnoj volji? Karma?) To se jedino može dogoditi pod okolnostima u kojima mi, po samoj svojoj prirodi, uopće nismo svjesni njihovih planova, te ih tako ne možemo ni da primjetimo. Sprovođenje u djelo takve prevare zahtjeva mnogo priprema. Zato su oni odlučili da skriveno i strpljivo manipulišu ljudskim društvom radi postizanja tog krajnjeg cilja.

Njihova preferirana metoda subverzije je stvaranje jedne elite među populacijom koja je zadužena da obavi prljavi posao porobljavanja ostalih. Ono što mi podrazumijevamo pod "tajnom vladom," to je jedna okultna tehnokracija koja se sastoji od tih elitnih ljudi. Tajna vlada se koristi formulom: problem-reakcija-solucija kako bi izazivala globalne svjetske sukobe i kako bi stvorila uslove za uspostavljanje "Novog svjetskog poretka". Tu se radi o jednom čvrstom, globalnom totalitarnom režimu, koji bi isključio bilo kakav potencijal za otpor i osigurao lagano prilagođavanje Zemlje za vanzemaljsku vladavinu.

Vrh

Tema posta:
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
idemo na mars idemo na mars :lol:

Vrh

Tema posta:
Stara kuka
Stara kuka

Zašto nisu završili svoju invaziju prije, kada je naša tehnologija bila previše primitivna kako bi mogla ugroziti njihove željene resurse?

Kao što smo napomenuli, oni preferiraju da se mi svojom voljom predamo u njihove ruke i svojevoljno se odreknemo naše slobodne volje. Tek nedavno smo postali tehnološki i politički napredni toliko da možemo stvarati i održavati infrastrukturu "Nove svjetske vlade," kroz koju ćemo se mi sami pretvoriti u robove. Drugim rječima, oni natjeraju svoje žrtve da si ove same sebi prethodno iskopaju vlastite grobove. U vezi ove činjenice, politika ovakve brutalne efikasnosti je već demonstrirana primjerom kako su Nacisti svojevremeno likvidirali svoje zatočenike. Rast i pad nacističke Njemačke je upravljan od strane tajne vlade kao generalna proba za ono što bi se sada trebalo dogoditi i mnogo toga u nacističkoj ideologiji i metodologiji je direktna refleksija razmišljanja neprijateljskih vanzemaljaca.

Ironično, tajna vlada je, sama po sebi, samo globalna verzija "Sonderkommando-sa", elitnih jedinica Židova koje su nacisti odabirali među mnogobrojnim zatvorenicima koncentracionih logora, kako bi ovi kontrolisali i ubijali ostale zatvorenike. Unatoč obećanjima o preživljavanju i moći, ti Sonderkommando-si su ubrzo smaknuti kad su prestali biti korisni nacistima, jer im nisu više trebali. Tajna vlada će se susresti s istom stvari nakon što se invazija vanzemaljaca uspješno ostvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka

Da li članovi tajne vlade znaju kako će biti izigrani?

U negativnoj hijerarhiji, svi potčinjeni su u neku ruku prevareni od strane njihovih nadređenih, jer se na takav način ta njihova superiornost i održava. To je po samoj prirodi tih individua koje misle da dijele vrhunac hranidbenog lanca, ujedno i njihovo željeno okruženje. Mnogi njihovi članovi su prisiljeni da održavaju svoju vijernost ucjenama, zakletvama, ili programiranjem njihovih umova. Dok ti faktori održavaju hijerarhiju, oni također služe i za promjene u njoj, ukoliko kontrolni sistem dođe do neke prepreke, poteškoće ili postane nestabilan, podređeni članovi će iznevjeriti svoje nadređene kad im se za to pruži prilika, a oni od njih koji su više ambiciozni mogu iskoristiti tu priliku da iniciraju jedan opšti haos prilikom kojeg se prekidaju lojalnost i njihove međusobne veze. Tako to slabljenje strukture piramide vlasti može dovesti do jedne tačke kada cijeli sistem počne da se ruši. To je tipičnije za jednu ljudsku hijerarhiju nego za hijerarhiju vanzemaljaca, jer je ova vanzemaljska mnogo prefinjenija i ne pravi takve greške.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka

Da li je to razlog zbog čega će tajna vlada eventualno biti odbačena?

Da. Sve dok kontrolni sistem ostane stabilan, tajna vlast ostaje u vezi i u skladu sa vanzemaljskim snagama. Zbog nadolazećih zemaljskih promjena i ostalih faktora, nadolazeće vrijeme donosi elemente nepredvidivosti koji prijete destabilizaciji kontrolnog sistema - hijerarhija uspijeva na predvidljivosti jer je to preduvjet za kontrolu.

Zbog ljudske gluposti, vanzemaljske snage vide tajnu vladu kao nesigurnu za vrijeme takvog nadolazećeg stanja i nepotrebnu u tom vremenskom periodu. Oni će biti među prvima koji će biti eliminisani jer bi inače oni bili prvi koji bi se oduprijeli prisustvu vanzemaljaca jer imaju moćnu tehnologiju koju su dobili od njih da bi postigli svoju nadmoć i osigurali svoj opstanak. Finale vanzemaljskog plana ne sadrži mjesto za ljudsku elitu, i bilo koje obećanje koje su im dali u vezi preživljavanja u post-kataklizmičkoj budućnosti je lažkoju su dobili kao pogodbu za vijernost.

Dok je eksploatacija ljudske prirode priuštila našim vanzemaljskim manipulatorima lak uspjeh u onome što su si dosad isplanirali, ljudska priroda definitivno prijeti potkopavanjem završetka njihovih planova koji zahtjevaju potpunu odanost ljudskih bića njihovom carstvu. Sve dok imamo urođenu sposobnost da se izdvajamo i steknemo duhovnu mudrost i sve dok možemo čeznuti za individualnošću i slobodom, naša odanost i njihova sigurnost ne mogu biti vječno zagarantovani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Leona, stavila si tu mnogo zanimljivih tekstova, ali sve je to puko nagadjanje, sem Ruzvelta, to je istorijska chijenica.Mislim, ja sam takodje sledbenik mishljenja da postoje naprednije inteligencije u svemiru i da je nemogu ce smo sami, ali kako ti to govorish, citirash, uzmash sve za gotovo.Mozhe biti i ne mora, iako je apsolutno logichno, za mnoge od tih stvari nema apsolutno nikakvih dokaza..
Ne znamo kako su egipcani gradili piramide, vanzemaljci.
Kako su vavilonci gradili zigurate, vanzemaljci.
Michael Jackson, Chere, vanzemaljci :) :)

Mislim te stvari, kako ono taktichki chekaju pravi momenat itd,.. mislim, kako mi to mozhemo znati ? Ti vanzemaljci, verovatno mnogi od njih ne znaju za nas, kao shto mi ne znamo za mnoge od njih, zar ne ?

Shto se tiche Ruzvelta, ja imam gore pomenuti snimak, autopsije vanzemaljca i ako je neko zainteresovan prebacicu mu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 09:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nije Ruzvelt, već Rozvel.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka

Not now, John! je napisao:
Nije Ruzvelt, već Rozvel.

:D Kopirala sam to sa jednog sajta.. Nije moja greska. Da sam ja pisala ja bi napisla Roswell... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka

BlackHand je napisao:
ali kako ti to govorish, citirash, uzmash sve za gotovo.

Ma BlackHand, ja i ne vjerujem u to. Nasla sam to na jednom sajtu, pa reko mozda ce nekoga interesovati.

BlackHand je napisao:
Michael Jackson, Chere, vanzemaljci :) :)

A u ove vjerujem. Njih znam. Cini mi se da sam ih negdje vidjela... :D :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Blah, NNJ, sve je stvar izgovora, na TV sam chuo kako izgovaraju "Vanzemaljci iz Rozale," ali zna se na shta se misli.

Leona, slatka si :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ima ih sigurno jer bi svemir bio ogromno tracenje prostora ako bi samo ljudska vrsta zivjela u njemu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2005, 12:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Sep 2005, 09:32
Vanzemaljci sigurno postoje, nemoguce je da smo sami u svemiru. 0X
Sto se tice religije...to me neinteresuje puno.

helen1 is a registerd trademark of УБРИ corporation

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2005, 11:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
helen1 je napisao:
Vanzemaljci sigurno postoje, nemoguce je da smo sami u svemiru. 0X
Sto se tice religije...to me neinteresuje puno.

72:0 U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
72:1 Reci: Meni je objavljeno da je nekoliko džinnova prisluškivalo i reklo: ’Mi smo, doista Kur’an, koji izaziva divljanje, slušali
72:2 koji na pravi put upućuje – i mi smo u nj povjerovali i više nikoga nećemo Gospodaru našem ravnim smatrati,’
72:3 a On nije – neka uzvišeno bude dostojanstvo Gospodara našeg! – uzeo sebi ni druge ni djeteta;
72:4 jedan naš bezumnik je o Allahu laži govorio,
72:5 a mi smo mislili da ni ljudi ni džinnovi o Allahu laži ne govore;
72:6 i bilo je ljudi koji su pomoć od džinnova tražili, pa su im tako obijest povećali;
72:7 i oni misle, kao što i vi mislite, da Allah nikoga neće oživjeti;
72:8 i mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da je moćnih čuvara i zvijezda puno;
72:9 i sjedili smo okolo njega po busijama da bismo što čuli, ali će onaj, ko sada prisluškuje, na zvijezdu padalicu koja vreba naići;
72:10 i mi ne znamo da li se onima na Zemlji želi zlo ili im Gospodar njihov želi dobro;
72:11 a među nam ima i dobrih i onih koji to nisu, ima nas vrsta različitih;
72:12 i mi znamo da ne možemo Allahu na Zemlji umaći i da od Njega ne možemo pobjeći;
72:13 i mi smo, čim smo Kur’an čuli, u nj povjerovali; a ko u Gospodara svoga vjeruje, ni štete ni nepravde ne treba da se boji;
72:14 i ima nas muslimana, a ima nas zalutalih; oni koji islam prihvate pravi put su izabrali,
72:15 a nevjernici će u džehennemu gorivo biti."
72:16 A da se pravog puta drže, Mi bismo ih vodom obilnom pojili,
72:17 da bismo ih time na kušnju stavili; a onoga ko neće da se Gospodaru svome klanja On će patnju tešku uvesti.
72:18 Džamije su Allaha radi, i ne molite se, pored Allaha, nikome!
72:19 A kad je Allahov rob ustao da mu se pomoli, oni su se u gomilama oko njega tiskati stali.
72:20 Reci: "Ja se samo Gospodaru svome klanjam, i nikoga njemu ravnim ne smatram."
72:21 Reci: "Ja nisam u stanju da od vas kakvu štetu otklonim niti da nekom od vas kakvu korist pribavim."
72:22 Reci: "Mene niko od Allahove kazne ne može u zaštitu uzeti; samo u Njega ja mogu utočište naći –
72:23 samo mogu da oglasim ono što je od Allaha i poslanice Njegove." A onoga koji Allahu i Poslaniku Njegovu ne bude poslušan sigurno čeka vatra džehennemska; u njoj će vječno i zauvijek ostati.
72:24 I kada oni dožive ono čime im se prijeti, saznaće ko je slabiji i brojem manji.
72:25 Reci: "Ja ne znam da li će uskoro biti ono čime vam se prijeti ili je Gospodar moj odredio da će to poslije dugo vremena biti,
72:26 On tajne zna i On tajne svoje ne otkriva nikome,
72:27 osim onoga koga On za poslanika odabere; zato On i ispred njega i iza njega postavlja one koji će ga čuvati
72:28 da bi pokazao da su poslanice Gospodara svoga dostavili, On u tančine zna ono što je u njih, On zna broj svega što postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 21:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Okt 2005, 19:26
Svako ko želi razmenjivati mišljenja na ovu temu, neka me slobodno nešto pita ... Ko hoće da diskutuje samnom na ovu temu, takođe može da mmi posalje mejl ... Pozdrav Svima !!!!
0X

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]