banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 12:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2020, 19:56 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
gripni pr slabo radi marketing..

The_new_Statesman je napisao:
Nemam pojma, ali nije ih problem dobiti.

https://www.phi.rs.ba/pdf/sadrzaj/Zahtj ... 20Cov2.pdf

jel se ovaj formular mora popuniti i imati kad se dodje na test..

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
U redu, kontam da imaju manjak testova, ali ovo je sad več smiješno. U proteklih 24 sata urađeno nešto više od 300 testiva, od čega je trećina bila pozitivna. Znači samo nam daju lažnu nadu da se situacija poboljšava. Lažna nada nije problem, već svi oni koji će opet krenuti da krše propisane mjere i onda opet Jovo nanovo.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Negdje je pisalo da je broj evidentiranih slucajave sezonske gripe opao za 97% .Ima da se ljudi malo vise cuvaju zbog korene, smanjili kontaktr,itd...al brate, nije mogla gripa nestati :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Danjamin je napisao:
U redu, kontam da imaju manjak testova, ali ovo je sad več smiješno. U proteklih 24 sata urađeno nešto više od 300 testiva, od čega je trećina bila pozitivna. Znači samo nam daju lažnu nadu da se situacija poboljšava. Lažna nada nije problem, već svi oni koji će opet krenuti da krše propisane mjere i onda opet Jovo nanovo.
Pa jebem ga, zar niste skontali do sada da vikendom manje rade. Pretpostavljam da nemamo tolilko ljudi u labaratotijama koji znaju testirati, pa tim ljudima moras dati bar 1 dan sedmicno slobodno. Vidjeces da ce sutra biti 2-3 puta vise testiranih.

Danasnji rezultati = testitanje jucer (nedjelja)
Sutrasnji rezultati = testiranje danas (radni dan)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 21:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... 38774.aspx

Ovu sestru bi valjalo zapratiti.

Je li upratio neko detaljnije da imaju dvije vrste vakcina, jedna te stiti licno ali ostajes infektivan, a druga varijanta valjda specava i sirenje virusa.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2020, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
spavac je napisao:
dtkbl je napisao:
Koja je minimalna temperatura kao sumnja na koronu? Na ovim digitalnim toplomjerima piše da može do 37.5 i 38
Plus, da zanemarimo da je sezona prehlada i gripa (vjerujem da je stigao) pa ne znači da su svaka temperatura, kašalj i slabost automatski Covid.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

na zalost znaci da je svaka temp, kasalj automatski korona...https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/U-Hrvatskoj-nije-zabiljezen-nijedan-slucaj-sezonskog-gripa/636363

dtkbl je napisao:
Testiraju vecinom pred smrt sudeći po broju pozitivnih i umrlihnza 24h.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

pred smrt pcr test ce pokazati negativan..u sustini vec tamo poslije 5-7 dana pokazuje negativan...

Pa i ne baš. Imali smo pacijenticu koja je mjesec dana nakon prestanka izolacije i dalje imala pozitivan PCR test.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 02:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
To onaj test iz austrijskog parlamenta sto je poslanik aktivirao koka-kolom, pa bio pozitivan :D

Ne znam koje kombinacije do sad nisu postojale. Te na tkivu ima ostataka nukleinskih kiselina virusa, pa je test pozitivan, ali pacijent nije infektivan, te bio pozitivan a nema antitijela niti je imao simptoma, te razvio antitijela a nije imao simptome, a mozda najvise ima onih koji su stvarno bolesni, a pozitivni samo na prvom testiranju, na ostalim negativni. U mojoj porodici je bio takav slucaj, stric se mjesec dana borio sa , isprva upalom pluca, a zatim rezidualnim svakodnevnim temperaturama do 37,x, a bio je pozitivan samo na prvom testu.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
pogoršali mi se simptomi, temperatura 39, išao u ari na testiranje, nije baš gurnula onaj štapić kako sam očekivao ali valjda dovoljno da znam jel imam il nemam. Čekam krvnu sliku pa da vidim šta ću za terapiju

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Da i ja podijelim svoje iskustvo pošto sam prebolovao Covid-19.
Zarazio se na UKC od kolega, nekih 4-5 sa klinike je otprilike u isto vrijeme razvilo simptome.
Počelo je kao prehlada, slabost, malaksalost, temp. do 38°C koja odreaguje na Paracetamol tbl. 500 mg, postepen gubitak čula ukusa i mirisa.
Nakon 4 dana već kašljem, steže u grudima, teže ustajem, RTG upala pluća, hladnoća, izražena slabost i ukus i miris potpuno odsutni.
Drmnem ja Azitromicin tbl. 500mg (Hemomycin, Summamed) i već sutradan bolje (3 dana pio po jedan).
Miris i ukus su se počeli postepeno vraćati nakon nekoliko dana, ali još se nisu vratili 100% a prošlo je mjesec i po od prestanka simptoma.
Ne spadam u neku rizičnu kategoriju i inače nisam sklon respiratornim infekcijama, ali ovo je bila sigurno najjača koju sam imao.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bravo!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 16:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Ja sam samo izgubio ukus cula i mirisa, nikakvih drugih simptoma, ni temp, niti sam kasljao, nisam bio malaksao, bukvalno nista, ali sam se izolovao 10 dana kuci... Proslo je skoro mjesec dana i nisu se cula jos 100% vratila. Cak neku hranu i neke slatkise ne osjetim u potpunosti .

Ako je ovo bila korona, onda hvala Bogu sto je bila u “najblazem” obliku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Sigurno jeste, nedostatak ili smanjenje čula ukusa i mirisa koje traje sedmicama ili mjesecima (a nemaš zapušen nos i/ili sinuse) je korona 1/1.
Korona napada olfaktorni nerv i tako sjebe miris i/ili ukus.
"Jedini" problem kod Covid-19 je što su simptomi raznoliki, a tok bolesti izrazito nepredvidiv i tu nema ama baš nikakvih pravila.
Znam puno ljudi raznih uzrasta koji su prebolovali i simptomi i posljedice kod njih su drastično različiti.
Ja nemam posljedica, a tek one mogu biti ozbiljne, to su tzv. "post-covid" pacijenti, imaju smanjen difuzioni kapacitet pluća tj. trajna oštećenja, dugo im treba kisonička podrška, ali nisu samo pluća u pitanju, koagulacija krvi se poremeti, svi organi mogu biti pogođeni, rehabilitacija dugo traje..... baš svega i svačega ima, nije to mačji kašalj.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 19:39 
Veteran
Veteran

Bio je zapusen nos skoro 20-25 dana. Neki dan prodisao.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Zapušenost nosa nije siguran znak da si bio zaražen koronom štaviše to je rijedak simptom korone.
Kod mene nije bilo curenja iz nosa ili zapušenosti,samo gubitak mirisa.
Uz druge simptome.

Slika

I još jedan dokaz o djelotvornosti nošenja maski,podrazumijeva se pravilna upotreba.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 20:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
dtkbl je napisao:
pogoršali mi se simptomi, temperatura 39, išao u ari na testiranje, nije baš gurnula onaj štapić kako sam očekivao ali valjda dovoljno da znam jel imam il nemam. Čekam krvnu sliku pa da vidim šta ću za terapiju

Evo famozni post jednog doktora iz Pozarevca, pa nek ti se nadje https://www.facebook.com/ivicaserbia/po ... 7316446520

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2020, 20:56 
Veteran
Veteran

boban1982 je napisao:
Zapušenost nosa nije siguran znak da si bio zaražen koronom štaviše to je rijedak simptom korone.
Kod mene nije bilo curenja iz nosa ili zapušenosti,samo gubitak mirisa.
Uz druge simptome.

Slika

I još jedan dokaz o djelotvornosti nošenja maski,podrazumijeva se pravilna upotreba.

Slika
Ma nisam ni rekao da jeste. Nego skroz cudni simptomi. Ajde miris, ali ukus da se izgubi od upale sinusa. Ko ce ga znati.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2020, 08:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
Citiraj:
Ma nisam ni rekao da jeste. Nego skroz cudni simptomi. Ajde miris, ali ukus da se izgubi od upale sinusa. Ko ce ga znati.

Ukus se ne osjeća samo jezikom, već i pomoću čula mirisa (značajan dio). Zato se izgubi i ukus kada se izgubi miris.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2020, 11:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Kada je riječ o nepredvidljivosti bolesti najbolji primjer imam iz svog komšiluka. Čovjek se zarazio, otišao u bolnicu, juče u jutro oko osam sati supruga je pričala sa njim, on se osjećao dobro, oko dvanaest sati javili iz bolnice da je čovjek umro.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2020, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2012, 09:36
Ne znam da li je neko pisao o ovome. Ovo je tabela broj umrlih na 1M stanovnika , BIH ima 1057 na 1M ... San Marino ne racunam posto ima zanemarljivu populaciju od 34000 stanovnika ... znaci 4 smo a Italiju cemo presisati za koji dan .

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]