banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jul 2005, 09:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2003, 13:24
Dakle ljudi odavno nisam bio na forumu i zaboravio sam na ovaj dio.
Posto se inace bavim sa digitalnom fotografijom imam i svoj sajt koji mozete pogledati na http://www.kresho.net inace sajt je galerija slika (koju svki dan dopunjavam) a tema je najvise priroda oko nas tj. mjesta, Banja Luka itd. bice jos slika ima ih oko 100 a imam ih preko 1000 da postavim. Takodje ni jedna slika nije obradjena vec kakva je na kartici bila takva je i na sajtu.

PRVENSTVENO se IZVINJAVAM ljudima SA FORUMA OVOG, ne zelim da vam krade ljude vec da ponudim nesto kad vec hoce da rade i da pokazu sta mogu.
Da ne bude reklama, ono zbog cega sam ovdje je prijedlog ako zelite dajte svoje misljenje.... Moj prijedlog je.... ako hocete mogu da otvorim portal, forum ili samo galeriju u koju svako moze da postavi svoje fotografije i zatim svi drugi korisnici mogu da vrse ocjenjivanje i da daju komentare na temu i slike, dakle ispod svake slike moze da bude komentar i svaki user ima svoju galeriju slika. OVO JE NESTO KAO GALERIJA FOTOGRAFIJA DOMACIH AUTORA DA SE VIDE I VASI RADOVI a svaki rad mze se ocjeniti i komentarisati. Uglavnom u pitanju je php galerija koju koristi moj site, samo bi naravno dizajn bio drukciji, odnosno mogu da postavim i forum ako je potrebno koji bi bio povezan sa galerijom. da svi mogu da postavljaju svoje slike da ne koriste tamo neki free server i sl. Naravno samo je u pitanju galerija .
Takodjeo vo zavisi od zainteresvoanih ljudi, jer ce mi biti potreban veci FTp ako ce biti vise ljudi, tj. mozda ce biti potrebno vise prostora a ako zaista zelite da svi ucestvujemo u kreiranju neceg slicnog onda se moze uzeti i novi FTp prostor i novi domen, da ne ide u moj pod domen.

Dakle to je moj prijedlog a vi odlucite da li ce te to prihvatiti. Napomena je da slike koje se postavljaju isle na 800x600, a samo neke odredjene mogle bi ici i na vece rezolucije tj. zavsi od FTp prostora.

Pozdrav za nicka, sjetio sam se da smo zajedno bili na kastelu kada je slikao onu svjetiljku.

evo nesto i od mene nista posebno, ali... malo rashladjivanja u ove tople dane.

Slika

Slika

Slika

Slika

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Poslednji put menjao kresho dana 19 Jul 2005, 16:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2005, 09:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Opet ja.... Zaboravih reci da za pocetak za prvih pola mjeseca mogu da dam 50MB kao test faza da vidim koliko bi bili aktivni i da li bi to sve islo, i naravno domen da se izvadi, a mogu da prosirim na 1GB ako budemo aktivni. Pa onda bi pricali o daljim napredcima. Vase prijedloge ocekujem najkasnije do 27 jula. tj. 7 dana za one koji povremeno dolaze na forum da procitaju.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2005, 18:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Hmmm, meni se pomalo svidja ideja da svi imamo slike tamo, a zanima me da li si htjeo da to organizujemo po fotografima, pa onda oni da organizuju kako hoce, il sta vec?

Isto tako zelim da dobrovoljim svoj server (koji ce ponovo biti pusten u rad u septembru, kad se vratim na faks). Na server cu biti oko 120gb prostora, tako da ce to biti omanji problem. :P Ako su forumasi zainteresovani, mozemo postaviti tvoje PHP skripte na moj server, a mozemo koristiti besplatni redirect (kao http://www.no-ip.com) do mog IP-ja tako da u krajnjoj liniji ne moramo placati nista. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2005, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2004, 12:53
Онолико колико разумијем, мени се идеја страшно свиђа. Подржаћу је онолико колико могу и разумијем. Све у свему ове зимске фотке су поприлично лијепе, ако могу да примјетим, неке су неоштре. Она са пахуљицама ми је остала тајновита, да ли је рађена с краћим блицем или је то постигнуто на други начин?!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2005, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Apsolutno romanticno Sokre ! :D

Prva i treca fotografija su prelijepe. :angel:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 08:13 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2003, 13:50
Svaka čast da je i ovo nekom palo na pamet. Apsolutno podržavam kreshin prijedlog i pomoću koliko je god u mojoj mogućnosti.

Što se tiče DeadOne-og posta ne bih se baš složio sa tim hostingom jer kao prvo to bi počelo sa radom u septembru i kao što se može pretpostaviti održavanje zavisi od toga koliko si na faxu, druga stvar ne znam koliko imaš jak link jer prostor je najmanja stvar, a za ovakav tip portala mora da bude veoma jak link i da se ima dovoljno bandwidtha.

U svakom slučaju velika podrška jednom ovakvom projektu i napokon da se okupe naši fotografi/amateri i pokažu koliko zaista vrijede, pa ko zna kad dođe vrijeme da nam zaživi online platni promet lako se da srediti i prodaja slike online (ovo bi strancima bilo interesantno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 10:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ova je radjena sa blicem, a druga sto je malo mutna to sam tako i htio jer je objehtiv bio zamucen

http://www.galerije.net domen ce biti aktivan za dan ili dva.
ali se moze pogledati http://64.87.76.194/

Kako je zamisljeno....
Svi korisnici ce iamti svoje accounte, tj. morace te se sami registrovai, ali preporucujm da to bude na nacin vaseg nick-a po kojem ce vas prepoznavati kao autora vasih slika (kao vase umjetnicko ime Smile) dakle svako ko se registruje dobija svoju galeriju koju uredjuje kako hoce pogledajte http://64.87.76.194/ i imate na pocetku pise User galleries tu udjite i vidjecete 2 usera miro i mirolsav (moji accounti za test) a svki odnjih kada kliknete na malu slicicu ima svoje albume. NPR. kako da kreirate vase albume
Dakle user je mmiroslav
miroslav - prioroda
- nocni snimci
- portreti
dakle to vi uredjujete kako ce u tim vasim privatnim galerijama biti i onda u nocne snimke ide sve u vezi toga i td. a ako hocete mozete sve trpati uvasu jednu glaleriju, mada je tada preglednost losa.

Takodje mozete vidjeti da pise portreti i makro to su zajednicki albumi po kategorijama kojih ce biti po svim temama, dakle tu svi mogu da smjestaju slike ali bi tu ipak isle samo one najljepse slike, jer sve sto hocete tu da postavite ide preko admina koji odobrava to (tako radi skripta) i to je zajednicko.

Znaci svi imaju svoje privatne albume i one najbolje fotografije idu u glavne teme.

Takodje sve slike se mogu komentarisati i ocjenjivati ali to mogu da urade samo registrovani korisnici. Mogu biti recimo i neke kategorije koje mogu samo registrovani korisnici da vide, npr. album pod nazivom "fotke" mozemo samo mi vidjetii mi da ih komentarisemo a drugi da to ne vidi.

Napravicui jedno malo objasnjenje oko upload slika kako bi bilo najbolej da se postave jer bilo bi dobro da se ispod svake lsike potpise autor i da recimo da komentar gdje je to uradio, ili ako hoce sta je korsitio dok je to uslikano....

Sve najnovije slike se prikazuju na glavnoj stranici, ako i sve nazivmjenicno odabrane. Imate opcije kao sto su:
albumi - prikazuje sve albume, nove slike- prikazuje najnovije slike, zadnji komentari - slike koje imaju zadnje komentare,
najgledanije - one koje su njvise puta pogledane,
najbolje ocjenjene - one koje imaju najvece ocjene,
omiljene slike - to su favorites slike,
i pretraga - mozete da trazite slike

Takodje moja je preporuka da pokusate stvlajti sto originalnije fotke sa fotoaparata, bez obrade, mada nema ogranicenja, ovo je ionako namjenjeno za fotke pa.... slobodni ste u izboru i kreiranju.

Ako imate kakvih pitanja postavite ovdje ili info@kresho.net

Takodje izgled stranice ce biti malo drukciji.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 10:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ZAboravih reci da ce biti i forum podignut

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
kresho, podrske za predlog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2004, 12:53
Свака част, мајсторе. Видио сам како изгледа галерија - одлично. Гласао сам ти баш за онога шетача у ноћи, што је замућена - или како се већ зове!? Страшна је атмосфера фотке, и говори о усамљености - ако сам добро примјетио!? Једном сам фотографисао залеђено стакло и добио фантастичне резултате, па ми је пало на памет то, кад си рекао да си намјерно урадио замућеност.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 17:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rommy je napisao:
Što se tièe DeadOne-og posta ne bih se ba¹ slo¾io sa tim hostingom jer kao prvo to bi poèelo sa radom u septembru i kao ¹to se mo¾e pretpostaviti odr¾avanje zavisi od toga koliko si na faxu, druga stvar ne znam koliko ima¹ jak link jer prostor je najmanja stvar, a za ovakav tip portala mora da bude veoma jak link i da se ima dovoljno bandwidtha.

Na faksu cu biti do juna 2006., a onda se slim negdje, tako da je to mozda nedovoljno. A sto se tice veze tu nemas brigesa: 100mbps LAN spojen na T3. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 07:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Slazerm se sa ovim da je potreban brz server , veliki bandwith sto imam na serveru na kojem sam trenunto. Dakle galerija je postvaljena, samo treba da napravim sve potrebne albume. Takodje forum je postavljen, smo moram da kategorije sredim. Takodje domen je uplacen cekam da bude aktivan. STo se tice tog servera sto bi imao na fax-u , neka stoji kao rezervna varijanata, i zanima me ako se moze znati koji server imas tj. gjde se nalazi taj server DeadOne???? Zanima me informativno i takodje neka stoji kao rezervna varijanta. Za sada imam 100MB , a prosirivace se FTp prostor, jer ovo je samo za pocetak koji dan.

Takodje zaboravih reci da svi koji nemaju svoju e-mail adresu da ce dobiti adresu kao ime@galerije.net ili ako imate neku svoju stalnu adresu uradicu mail forward (redirekciju) na vas mail nalog.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 07:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moj server ce biti u mojoj sobi u domu na UCSD-ju. :D Zloupotrebljavanje Internet veze mi je odavno jedan od omiljenih sportova, pa sam odlucio da kao dodatak svom dragom laptop-u sa sobom ponesem i desktop, i od njega napravim server, kako za ucenje (o mrezi, Linux-u, itd.) tako i za korist (kao npr. ova galerija).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 08:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

OK, nije problem, znas sada bi trebao da podizes na taj server, mysql, php, FTp, mail server, GD library i td. zastitu za server i jos dosta drugih stvari. Tako da imacu u vidu za taj server, ali za sada nije potrebno jer vec je sve konfigurisano. A ako imas toliko prostora mozes napraviti jedan test account i FTP da vidim kako ti to radi??? :)

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 13:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Evo da Vas i zvanicno obavjestim da je http://www.galerije.net poceo sa radom, dakle i domen je proradio. Galerija je vec konfigurisana, ima jos po nesto dodati, ali uglavnom to je to.

Takodje http://www.galerije.net/forum je aktivan forum i dizajn foruma ce biti promjenjen samo da testiram styles za forum da vidim kakav je najbolji. Takdoje i za dizajn galerije mozda ga promjenim.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kresho je napisao:
OK, nije problem, znas sada bi trebao da podizes na taj server, mysql, php, FTp, mail server, GD library i td. zastitu za server i jos dosta drugih stvari. Tako da imacu u vidu za taj server, ali za sada nije potrebno jer vec je sve konfigurisano. A ako imas toliko prostora mozes napraviti jedan test account i FTP da vidim kako ti to radi??? :)

Na faks cu tek u septembru, a ovdje kod kuce imam kablovski, tako da cu server ponovo oziviti ovih dana (kad budem imao vremena da se pozabavim detaljnijom instalacijom svih dzidza-midza - trenutno samo imam ftp). Onda cu ti napraviti ftp account pa se igraj. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 09:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ok! Dakle ljudi mozete da uploadujete svoje slike u galeriju. Radim na konfigurisanju webmaila. Kome treba web mail nek mi se javi da otvorim nove accounte, a passworde mjenjajte sami poslije. Za kojisec dobicete i upustvo za albmue itd, za one kjimase cini tesko.

Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2005, 23:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Postavio sam 5 slika trenutno za probu, i svidja mi se kako radi. Zbog ogranicenog prostora razmisljam da na galerije.net postavim svoje najbolje radove, dok cu na fotopic.net natrpati sve sto uslikam.

Sve u svemu, svidja mi se sistem (jos samo da se moze upload-ovati vise od 5 slika odjednom ;)).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 02:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ej kresho, ne razumijem se mnogo u fotke, ali ove tvoje su fantasticne!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 07:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ovako deadOne SVIMA SKIDAM OGRANICENJE i postavljeno je na 1GB(oko 1000 slika recimo), POSTAVLJAJ SVE STO IMAS bez problema i sve slobodno trpaj u galeriju, a prostora ima i bice ga, a mozes da uploadujes 10 fajlova od jednom i 10 sa url lokacije tj, 20 zajedno :).

A ovo citiram iz jedog od topica gore, jer ovo i pripada u ovu temu.

Slike su dobre, mada mi se nisu sve ucitale.

" imate http://www.galerije.net gdje mozete da postavljate sve svoje slike i da se potpisete, sve vase slike dobijate u 3 velicine a bitno je da imate slike srednje velicine 400x300 koje mozete da ubacite u svaki forum, da ne morate da smanjujete , dobijate i originalnu velicinu 800x600 ili 1024x768 i mali thumb 100x100.

Znam da ovo spominjem vec ko zna koji put, ali taj sajt sam podigao radi Vas koji nemate gdje da postavite slike, a takodje da svi postavljamo slike na jedno mjesto jer ipak na jednom mjestu lakse je pregledati.

Od nas zavisi da li ce se to odrzati i da li cemo uspjeti u tome, a inace u planu je da radimo na principu kontesta i sa nekim nagradama , a postavljen je i forum. Na jednom sam od foruma, gdje se skoro svaki mjesec svi sastanemo (rostilj, izlet, kafic i sl.) tako mozemo i mi naravno razmjeniti misljenja, (stekne se mnogo prijatelja - istomisljenika) u ostalom imamo teme o cemu da pricamo i mozemo da preko fotografije predstavimo Banja Luku , a u ostalom i nase radove na druge teme.

Sto se tice ovoga necu vise da spominjem da ne bih bio dosadan i da Vam namecem to."

Can you catch yourself

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]