banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 12:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2019, 20:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Obavezno nocu zatvoriti protok...

Kad već spomenu ovo, da li je neko ugrađivao elektro ventile?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2019, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Aikus je napisao:
wizzy_bl je napisao:
mrkvica je napisao:
Ljudi, koliko u prosjeku potrosite na grijanje (ukoliko imate kalorimetar) u ovim zimskim mjesecima? Ja ne mogu nikako vjerovati i odbijam da vjerujem da mi sa 2 napola odvrnuta radijatora potrosimo 1mWh.
Slicno (800-900 kwh prosli mjesec)...2 radijatora u sobama + 1 kupatilo,stim da drzimo full otvoreno, ali realno i ne griju Bog zna sta, pa se dogrijemo na klimu.Palimo kad dodjemo sa posla, gasimo kad krecemo na posao.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Ma ljudi, ne može se zagrijati stan centralnim grijanjem ako samo grijete nekoliko sati na dan. Nema teorije. Pokušao sam, morao se otimati sa pingvinima za deke. Konvektori i klima mogu zagrijati jer puno brze zagrijavaju vazduh, ali zidovi, plafon i pod ostaju hladni. Meni je dolazilo maksimalno 130KM ako se ne varam, gasio oko 11navece a palio oko 7 ujutro.

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2019, 20:51 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
zimnica je napisao:

To je skuplja varijanta te zabave, cini mi se da je neko spominjao cifru od oko 500km, a sirotinjska varijanta je ventil na prvom radijatoru u krugu na povratu i cao...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2019, 21:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
zimnica je napisao:

To je skuplja varijanta te zabave, cini mi se da je neko spominjao cifru od oko 500km, a sirotinjska varijanta je ventil na prvom radijatoru u krugu na povratu i cao...

Ma da, nisam mislio na na sve radijatore, nego kao jedan glavni ventil...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2019, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Morate uzeti u obzir da niti isporučuju toplotu kao nekad pa su radijatori više topli i mlaki nego vreli, a štede i na vodi i pritisku tj struji za pumpe u podstanicama. Tako da ostavite noću upaljeno i preko dana u radno vrijeme i dobijete cca 70-80 KM na 40-50 kvm stana. I naravno dogrijavanje kad vani nakratko od 13 do 15 h bude po 13 stepeni....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2019, 14:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2004, 22:42
Koliko ko potroši toplotne energije zavisi od veličine stana. Problem što je stan veći potrošnja je veća nego što je razlika u veličini stana. Nisu samo problem radijatori, tj koliko ih ima, već i dužina cijevi koje prolaze kroz ploču koja dosta odvlači energije. Pored veličine stana bitan faktor su i vanjski zidovi, tj. koliko ih ima.

Ja za stan od 76 kvadrata trošim od 1 do 2,5 MW mjesečno. Nema šta nisam probavao. Zavrtanje glavnog ventila po noći, otvoren ventil 24/7, zavrtanje samo pojedinih radijatora, zatvaranje glavnog ventila djelomično,... i još u sve to imam Herz-ove ventile sa termo glavama. Razlike u potrošnji u svim ti varijantama su vrlo male a u toploti stana značajne. Što neko gore reče ako ne griješ konstanto nećeš se ograjati sa ovom "našom" toplanom.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 10:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ima li neko dugova prema staroj toplani?
Kako ih je riješavao itd.
Ukoliko neko ima neki dobar savjet bio bih zahvalan.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Stan 43 kvadrata, novogradnja, jedan vanjski zid, drugi sprat, PVC stolarija sa troslojnim staklima, vanjska izolacija 10 cm kamena vuna, ugradjen kalorimetar, termoglave na radijatorima i od toga samo dva radijatora rade (u wc i spavacoj sobi zavrnuti stalno), navece zavrcem ventil. Racun za januar 140 KM (potrosnja + pausal + pdv). Pri tome, max temperatura gledajuci po kalorimetru nikad nije bila visa od 48 stepeni. Mislim da je to previse s obzirom na kvalitet grijanja.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Ma grijanje je nula i sa tim se moramo pomiriti dok je EKO SMRADA.....ja 100 grijanje i još 160 struje za januar, pa vidi...nula poena.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Pozdrav dame i gospođo. Bliži se kraj sezone pa sam odlučio da se isključim sa tog govneta na proljeće. Interesuje me je li to ikad ikom na svijetu uspjelo otkad je eko toplane, da ne čitam temu godinu dana unazad. Isto bih naglasio da sam spreman i da se sudim s lopovima i da me zastupa alky mcbeal najbolji pravnik KVa i BL foruma.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Имаш овде фино Закон о заштити потрошача - http://www.azors.rs.ba/azors/zakoni/Zak ... aca_RS.pdf скинеш, одштампаш, прочиташ лагано и видјећеш да не мораш да будеш правник да би сконтао по околико основа можеш да их џебеш у мозак, ако неће да те искључе... И то под условом да уопште имаш потписан уговор с њима, тј. Еко топланом.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK hvala. Svjestan sam ja da je zakon na mojoj strani samo pitam da li se iko s foruma uspješno odjavio ili zna nekog ko se odjavio?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 19:06 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Izzard je napisao:
Pozdrav dame i gospođo. Bliži se kraj sezone pa sam odlučio da se isključim sa tog govneta na proljeće. Interesuje me je li to ikad ikom na svijetu uspjelo otkad je eko toplane, da ne čitam temu godinu dana unazad. Isto bih naglasio da sam spreman i da se sudim s lopovima i da me zastupa alky mcbeal najbolji pravnik KVa i BL foruma.

Urbana legenda kaze da ima i onih koji su to uspjeli...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 22:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Ja se iskljucio,prebacio se na mekove i prezadovoljan.
Zadnje sto sam cuo je da pored onog projekta i potvrde od firme da te iskljucila sa sistema treba samo potpisana saglasnost stanara bez br licne karte i jmbg.
A i ti potpisi ne moras sakupiti od svih stanara vec koliko skupis skupis.ako imas registrovan zev,ne moras se zezati i ici kod njih ili notara to ovjeravati,dovoljan je pecat zeva na svaku saglasnost i to je to.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Čekaj,treba neka firma da te isključi fizički,dakle isječe cijevi i povari što se povariti mora? Naprave nekakav projekat i ti rukneš saglasnost stanarima i gotovo? Treba li podnositi neki zahtjev toplani,nešto? Koje firme to uopšte rade?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Termomontaža kod Delte nove, treba zahtjev Toplani, a ako si na noviji tip razvoda sa kalorimetrom npr. ne treba rezanje i varenje...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
A jel se treba čekati na odgovor toplane koji nikad neće doći?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2019, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па ти чекај ако си блесав. И та одредба о тражењу одобрења од свих станара је ниђе везе. Сутра да питаш те у Топлани имају ли они некакво стручно истраживање које потврђује да твоје скидање с мреже утиче на остале потрошаче, гледали би те као да си им се обратио на свахилију.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2019, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja volim Izzarda.
Alky, on i ja imamo viber grupu...i niko u toj grupi nije sretan zbog toga....i vi niste u njoj...crknite luzeri...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2019, 01:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam srecan pookie. Al sad imam probleme odraslih ljudi oko kojih mi nije dovoljna tvoja pomoc i pomoc alky mcbeala saula alinskog za sirotinju. kad kazem saul alinski mislim na saula goodmana, nesto sam permutovao

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]