banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 182 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 08:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Maj 2005, 19:34
the godfather, svaka cast...... :salute:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2005, 13:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
The Godfather je napisao:
djeca je *ebu sa 13-14 godina to je dansnja zbilja....fasihon..i sva ostala TV sranja......to je nasa realnost ma kolko to bilo neprimjereno i neukusno.......toga ce biti sve vise !!

istina a roditelji i drustvo uopste ne cine nista po tom pitanju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 14:01
reci samo BSE a sta da ucine ????
kad su suvise zauzeti pukim prezivljavanjem ili niko nema vremena da odgaja djecu, da ih uci moralu itd...

nego kad dijete dodje da roditelje nesto pita ovi ih posalju u 3 lepe suvise zauzeti li karijerom ili prezivljavanjem a ne shvataju da su njihovo najvece blago upravo ti malecki poslani u vec navedeno i jadna djecica kud ce sta ce nego pred TV a sta se tamo ima vidjeti svi znamo
kad gledam TV cesto pomislim na rijeci one pijesme :"sada su tu samo sex, droga, nasilje i strah..."

pa kakva su ovo vremena dosla ???

U ljubavi je sve dozvoljeno, u ratu se mora poštovati Ženevska konvencija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Nisi u pravu.
Odgoj djece bi uvijek trebao biti na prvom mjestu kod svakog roditelja, BEZ OBZIRA na stanje u drzavi, na sta se ti pozivas. Doticna djevojka je cist primjer raspustenice. Mogao bih se kladiti da njenu mamu nije ni briga sta je obukla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 11:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 14:01
a kome je odgoj djece na prvom mjestu ???????!!!!!!!???????
pokazi primjerom molim te.

TV ih odgaja ovaj zaglupljuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shatite to narode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ni ovaj kompjuter nije nist bolji ako nije cak i gori

uostalom dosta sam "rekao" tj. izlupao po tastatauri danas
od mene i previse

U ljubavi je sve dozvoljeno, u ratu se mora poštovati Ženevska konvencija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
prosvijetli nas sveti covjece !!!!!

sta si ti to pocuno rekao sto do sad mi nismo ???

i jos tako teatralno mitingujes.....??

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ne kazhu dzaba Nele i kompanija: "Klinci se jebu ko shtuke" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 13:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:
Nisi u pravu.
Odgoj djece bi uvijek trebao biti na prvom mjestu kod svakog roditelja, BEZ OBZIRA na stanje u drzavi, na sta se ti pozivas. Doticna djevojka je cist primjer raspustenice. Mogao bih se kladiti da njenu mamu nije ni briga sta je obukla...

my point exactly
evidentno je da danasnji roditelji jednostavno ne znaju da komuniciraju sa djecom a to maskiraju nedostatkom vremena (a imaju vremena za ispijanje kafa i sl.)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam se sa 12 godina odvojila od roditelja, ali nikad mi ne bi palo na pamet da se ovako obuchem. Nije to do roditelja, to je do osobe... Ili si egzibicionista ili nisi... Po meni su te cure koje polugole izlaze na ulicu egzibicionisti, bez obzira shto one misle da je to moderno.... :roll: :pukeright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
od dvanaeste zivis sama?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lisa simpson nisi shvatila
ocigledno je da su roditelji usadili neke moralne i drustvene vrijednosti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dobro... Onda su meni usadili od malih nogu... Ali, vecinom djeca od 13-14 godina pochnu sa egzibicijama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
lisa moje pitanje ignorisala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

eh sad, pocnu sa egzibicijama....pa kazem ja fino da su bas tu roditelji zakazali sto nisu usmjeravali svoju djecu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
upravo tako. niko me ne moze razuvjeriti da je najveca krivica roditelja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Kazu da se djete odgaja do 7 godine.Taj period je presudan.
Ipak mislim da je dosta toga od osobe do osobe.Ja i brat smo rasli skupa,a izrasli smo u dvije sasvim razlicite licnosti.

Ja razumijem da je sad ljeto,da je uzasno vruce.Ja prva navucem na sebe majicicu na bretele,teksas suknjicu i papuce i to je to.
Ali sam ipak protiv seksi odjevanja sa 13-14-15 godina.
Ta djeca nemaju novac,znaci roditelji im moraju dati novac za sve te seksi krpice.
Ja sam u tim godinama nosila sorceve i majice kratkih rukava.Doduse,tad i nije bilo u svakom izlogu seksi majicica,prozirnih i sta ja znam kakvih sve ne.
Sad je zaista tesko i naci najobicniju bijelu majicu kratkih rukava.

Mislim da roditelji prosto "otkupljuju krivnju" na taj nacin.
Nemaju vremena za djecu koliko bi trebalo,pa onda ne zele to malo vremena provesti svadjajuci se sa djetetom oko majice,vec jednostavno daju djeci novac.
A djete kao djete uvijek ce izvuci razlog - a kako sve moje prijateljice mogu,ti zelis da ja odskacem od drustva,ti mene mrzis...bla-bla-truc...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ali nisu ni roditelji bas za sve krivi.
Oni cesto ne mogu i ne znaju bolje,a i nemaju vremena za bolje.
Zivimo u takvoj jednoj smecarskoj drzavi da smo svi super,ko nas vodi i gdje zivimo.

Ja nemam djete,ali i ovako imam manjak vremena.
Radim 8 sati dnevno,nemam slobodnog dana,nema praznika i svetaca,nicega.Sat vremena mi treba (uz tih 8) da odem na posao i vratim se.Sreca sto dragi kuha,ali tu je sudje,prasina,ves,sredjivanje kuce.Treba se istusirati,oprati kosu,vidjeti prijatelje...
Trebala sam od 1 jula na godisnji,ali sam juce saznala da izgleda nista od toga.Onda jos jedan preokret - radna koleginica popizdila,hoce da da otkaz.Vratim se kuci sa glavoboljom,jer umjesto da odem na odmor i uradim sve sto sam planirala,ako ona da otkaz radicu jos i vise dok ne nadju drugog radnika,a to je ljeti jako tesko.Ionako za 13 mjeseci koliko radim ovdje imam vec 5 radnu koleginicu,a potraga za novom traje oko mjesec dana prosjecno.
A prijatelji navaljuju - kad ce djete,sta cekate,sta vi mislite...
Kad???Da ga rodim,pa da ga odgajaju bake,bolesne i starije zene koje ionako imaju dosta svojih obaveza???Kako???Od cega???

I sad,zamislite neku porodicu sa dvoje djece.Roditelji rade,dodju s posla umorni,kuhaju rucak,spremaju stan,krpaju kraj s krajem.I nemaju dovoljno vremena za djecu.
A na sve strane losi primjeri.Gola Romana smjesi se sa naslovnice Svijeta.Gola Jelena Karleusa sa povadjenim rebrima i plastificirana kao Barbika na sve strane se izvija.
Golo - to je ono sto prolazi (mozda na kratke staze,ali prolazi,to je cinjenica).
I djete gleda - mama zakopcana do grla svaki dan rinta,riba,pere,kuha i nema nista,a one se skinu i zarade brdo para,ljetuju na Havajima.Logican zakljucak - mama je retardirana,odoh se ja skinuti!

Nekada je majka mogla uzeti trudnicko,biti s bebom nakon poroda,kad je djete bolesno ne otici na posao,subote su uglavnom bile neradne (ili 2 od 4 mjesecno),nedelje su sve bile neradne,godisnji odmor zagarantovan,plate su bile normalne pa ljudi nisu morali poslije redovnog posla raditi i nesto honorarno da prezive.
Sve to je znacilo vise vremena,manje napetosti,manje trke za novcem,vise povezanosti u porodici.
U skolama su profesori i nastavnici bili mnogo odgovorniji (stara garda).
U ratu i netom poslije rata sve se izvrnulo naglavacke.Svako moze predavati djeci.Svako se moze pojaviti na TV-u.A roditelji nemaju vise vremena za djecu koliko bi trebalo.
Rezultat me ne iznenadjuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Svi pametni i govore kako treba djecu odgajati i obalciti a niko djeteta nema (bar tako ispada) i svi krive roditelje a ni sami nisu roditelji. Evo mene pametne :D da kazem koju, gledajuci svoju sestru koja ima djecu (cerkicu od 11 god). Da ne znam koliko hoces da budes konzervativan i da kupujes garderobu zakopcanu do grla, jako je tesko naci takvu. Jednostavno trend je takav, cijela ta modna industrija je usmjerena u tom pravcu i pravi takvu odjecu. A sad i ako ti nadjes neku 'demode' odjecu - mislis da ce to tovoje diejte da nosi!!! Danasnja djeca znaju sta hoce vec od 5 godine. Ispada da moja sestra ide sa svojom cerkom da joj samo plati odjecu a ne da joj izabere. U 99% slucajeva ona se ne slaze s njenim izborom, ali.... Tesko je odudarati od sredine koliko god da se trudis, pogotovu u tim mladim godinama. Prema tome, nije sve do roditelja....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 19:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

to je bas ono sto se ne zna povuci granica
a onda se svi izvlace "kako onaj moze a ja ne mogu" i tako imamo priliku da vidimo klince koji bi trebalo vec odavno da spavaju a oni u 16 po gradu lajhraju
treba samo jedan povuci uzde i da ga ostali slijede i sve bi se normalizovalo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 19:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
ventilator je napisao:
Nekada je majka mogla uzeti trudnicko,biti s bebom nakon poroda,kad je djete bolesno ne otici na posao,subote su uglavnom bile neradne (ili 2 od 4 mjesecno),nedelje su sve bile neradne,godisnji odmor zagarantovan,plate su bile normalne pa ljudi nisu morali poslije redovnog posla raditi i nesto honorarno da prezive.
Sve to je znacilo vise vremena,manje napetosti,manje trke za novcem,vise povezanosti u porodici.
U skolama su profesori i nastavnici bili mnogo odgovorniji (stara garda).
U ratu i netom poslije rata sve se izvrnulo naglavacke.Svako moze predavati djeci.Svako se moze pojaviti na TV-u.A roditelji nemaju vise vremena za djecu koliko bi trebalo.
Rezultat me ne iznenadjuje.

Ovdje je porodiljsko godinu, sad ce biti 2, subote neradne i nedjelje, sve redovno i plata i godisnji... nije bilo rata, svako se pojavljuje na TV.... ali opet isto. Vremena takva, globalizacija :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 182 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]