WrDa je napisao:
Situacija se dosta iskomplikovala, hrvatskim osvajanjem SP bi se stavila tacka na najuspjesniju fudbalsku naciju ex yu, i u stvari, gledajuci populaciju i uspjehe, vjerovatno i u Evropi (u svijetu ne, Urugvaj je po omjeru populacija-uspjesi i dalje iznad svih na svijetu).
Koliko je fudbal bitan a koliko su ostali sportovi mizerni i nebitni naspram fudbala govori i cinjenica da ce cijeli svijet pricati sutra o ove 2 utakmice danas, dok vecina svijeta nema blage veze ko je prethodni svjetski sampion u kosarci, u ostale sportove da ne idemo. Imamo tu zalost da smo u manje bitnim sportovima jaki, a u fudbalu slabi.
1. Hrvati kao prvo imaju objektivno ljepsu zemlju od Srba, najljepsu obalu Evrope, znaci na stranu to sto vi o njima mislite, onaj 1 kilometar njihove obale vrijedi vise nego 100 kilometara cuka po juznoj Srbiji
2. Pobjedili su nas u ratu, to sto srpska strana danas kuka je ocekivano, da smo mi pobjedili i mi bi tako slavili kao oni, kad nisi onda kukas na nepravdu i jadas se
3. U fudbalu su jaci, jedino za sta bi se mi mogli uhvatiti je Bari 1991, ali to je uspjeh gradjen od resursa cijele bivse drzave i ne moze se porediti sa Hrvatima 1998 i vrlo moguce 2018.
4. Ekonomski jaci, ne mnogo, ali jaci, i danas, i prije 10, 20, 50, 100 godina... jaci.
1.Ako ti je ljepsa Hrvatska , preseli se tamo i uzivaj......obraduj nas koji ne misle tako!!!
2.Djes to ti ratovao kad si izgubio rat???
3.Uspjeh hrvata 1998 je direktno vezan za uspjeh zajednicke reprezentacije 1987 u Cileu. Vecina "cileanaca" je bila kostur tog tima iz 1998.
4.Ekonomski???? mozda turisticki.....