Citiraj:
Marijana Karalić :
Ljudi, kao ljekar znam da se LSD može kratko dokazati u urinu ( u krvi svega nekoliko sati ). Htjela sam SIGURNU INFORMACIJU pa pozvah kolegu toksikologa u Minhenu. On mi reče sledeće:LSD je u KRVI dokaziv maksimalno 12 sati! a u URINU maksimalno 5 dana ! I to slučaju INTOKSIKACIJE / TROVANjA LSD -om ( maksimalno tačno 120 sati )! Za to su potrebana “specijalna labaratorija” i tzv. “brzi test” ili Radioimmunoassay metoda.
Ako odgovorni krenu u priču: to je drugačije kod “hronične upotrebe” , onda nek ga dokažu u kosi ! U kosi može da se dokaže nekoliko mjeseci do godinama unazad ( zavisi od radpoložive dužine dlake ) ! Neophodno je svega 6 cm duga dlaka da se dokaže/opovrgne konzum u poslednjih godinu dana! Kod Davidove dužine kose može se ispitati da li je godinama unazad konzumirao LSD !!!
Što se tiče kanabisa, situacija je sledeća: zavisi od učestalosti i dužine konzumiranja: do maksimalno 12 sedmica može da se dokaže u urinu.
Ako ima daljih pitanja-šaljite ! A ja ću da pitam njemačke stručnjake!
PRAVDA ZA DAVIDA I SVE NEDUŽNE ŽRTVE REŽIMA
Citiraj:
Juče se javilai majka Nikole i napisala:
DA LI ĆE I OVAJ PUT NEKO DA MI PRIJETI?
Za svaki slučaj, SVE pišem javno. Ako mi se nedaj Bože nešto desi, ljudi će znati ko je to uradio.
Što se mene tiče – slobodno! Za Šta više da se bojim – za svoj život kojeg nemam?!? Zbog istine koju zna cijela Banja Luka, a ja ju stalno ponavljam? Zbog toga što me u MUP-u neki dan dok sam tražila neke dokumente, bukvalno ispitao jedan njihov službenik i pitao šta znam o slučaju pogibije moga sina, jer me prepoznao? Sreća pa je bio dobronamjeran, što je rijedak slučaj. Kada je čuo Šta sve znam, samo mi je odgovorio – „Pa Vi sve znate ... ali izvinite, niko od nas Vam ne smije pomoći, jer se bojimo za svoj život i život naših porodica, a na kraju i za radno mjesto!!! Moramo da ćutimo.“ I okrenuo se ka svom laptopu i nastavio da radi. Ne krivim ga, jer i on jadan mora čuvati svoj život – po naređenju Nekoga – zna se koga. Ali hvala mu što mi je potvrdio da je sve ono što stalno govorim i što znam - ISTINA. Pa i na BN TV sam neku veče izjavila da Istina vodi do Vrha vlasti. Pa eto, potvrđeno mi je u samom MUP-u RS. Da bi sve bilo još „bolje“, sinoć u jednom društvu se zadesio mladić stariji od moga sina 2 godine. Poznavao je moga Nikolu. Rekao mi je: „Znam, vidio sam sve, saobraćajku. Čađu su odmah izvukli iz auta i stavili u policijsko auto, a Vašeg sina su ostavili zadnjeg ... da leži u jarku, a bilo je očigledno da je njemu najpotrebnija pomoć. Krvario je, a niko mu nije prišao, čak ni oni iz Hiitne. Njega su zadnjeg pokupili. Znam, kaže, da je Škrbić, uz dozvolu naravno, Čađu prebacio na VMA helikopterom. Žao mi je.“ Nisam u momentu znala Šta odgovoriti. Na kraju sam mu rekla ipak, da znam to, da sam nakon 3 dana ležanja moga Nikole u bolnici, zvala doktora sa VMA (M.S. moj prijatelj) koji mi je rekao da se Škrbić upravo nalazi kraj njega, i da je tamo sa Čađom koji nije teško povrijeđen, slomljena noga, ruka. E onda sam razgovarala sa Škrbićem i rekla mu da ujutro dovodim Nikolu na VMA, da imam dogovor sa doktoricom D. koja će ga operisati. UJUTRO dolazim po svoje dijete, a oni mi kažu:“Vaš sin je sinoć preminuo u pola 9.“ Slučajnost? Ne bih rekla, ali nikada neću saznati. Da li je moj sin nekoga vidio koga nije trebao u saobraćajki?!? Ne znam, i nikada neću saznati. Zar nije puno „slučajnosti“ ovdje?!? Ko me pitao smiju li ga skinuti sa aparata?!? NIKO. Da li mi je javljeno da je preminuo – NIJE. Od KBC-a nikada nisam dobila odgovor na moj upit šta se desilo, NIKADA. Tzv. doktrora Škrbića sam 2 puta pronašla u kafiću i sve mu u oči rekla. Rekla sam mu da, kada ga ne mogu izvesti pred sud, mogu mu kao majka reći ono što mislim. I rekla sam mu pred svim ljudima u bašti kafića. NI JEDNOM JEDINOM RJEČJU NIJE POREKAO da je tada bio sa Čađom na VMA. Samo je dodao da je dr. M.S. sa VMA i njegov prijatelj. Pa eto vam, vi koji mi i nakon 6,5 godina prijetite, i sami znate da ISTINU, zna Banja Luka, a ne samo ja! Moj sin bi 16. MAJA imao 27. godina!!! A poginuo je sa samo 20. godina. Ali istina će isplivati u javnost kad tad, pravda je spora ali dostižna.