super_koza je napisao:
kutak je napisao:
Sinoć sam bila na skupu i rasplakala se, zato i ne idem. Teško je gledati roditelja koji proživljava sve ovo.
Otac je pričao sinoć sa Mektićem i koliko vidim, hvata se za ono što ima da uhvati, kad je vidio da od ovih naših nema ništa.
Ja i dalje ne znam šta da mislim. Pisali su i drugi prije mene, nije mi jasno ko se štiti u svemu i da li je on zaista ubijen, ali mislim da roditelji imaju pravo na istinu. E, sad, kakva je ona, ne znam.
Svi imaju pravo na istinu, naravno.
Mene samo interesuje da li su ljudi koji zagovaraju teoriju ubistva spremni da prihvate eventualnu istinu koja nije ubistvo.
Imam osjećaj da šta god da se kosi sa njihovim stavovima, jednostavno nikad neće prihvatiti kao istinu. Iako govore da će prihvatiti istinu kakva god da je.
Ovo pričam na osnovu osporavanja kretanja Davida, osporavanja alkohola i narkotika, osporavanja noža.
Sve me podsjeća na onu saobraćajnu nesreću u kojoj je upleten Čađo. Navodno otac zna da osuđeni lik nije bio vozač, a on neće da spomene ime moćnika Republike Srpske koji je bio na suvozačevom mjestu. Čađo nije vozio taj Audi, nego navodno Mercedes koji se zabio odzada u Audi. Sve se zataškava zbog tog moćnika, a ne Čađe, a otac neće da kaže njegovo ime već toliko godina poslije svega.
Nisam siguran ni da Davor zna baš toliko koliko tvrdi. Spominje Đorđa Rađena, njegovog brata i oca, a ne zna imena zadnje dvojice. Pa barem to nije teško saznati... Odeš u tu ulicu i pitaš nekog...
To ko je ubio tog momka u saobraćajnoj nesreći je javna tajna. Ne mogu da vjerujem da postoji neko ko to ne zna. Dotične osobe su bile na slavi kod takođe jedne ugledne osobe iz brha rs, malo više su popili, i u povratku su se trkali autima... Sa njima su se vozile žene sumnjivog morala, što je takođe jedan od razloga da se prikrije ko je sve učestvovao u tome. Onaj vozač koji je priznao krivicu je tek kasnije došao na mjesto nesreće, nije imao nikakve ogrebotine na tijelu, njegova krv tu nije ni nađena, ali je nađena krv treće osobe koja je zapravo i vozila taj automobil, koja je pobjegla sa lica mjesta onog momenta kad su bačene dimne zavjese...
Otac NE SMIJE reći o kome se radi, pa ljudi moji zar vi mislite da je to tako jednostavno, da bi mu "oprostili" to, pa ode i njegova glava...
Mislim da je slično i u slučaju Davida, ako roditelji nešto znaju. Mada, mislim da ovdje roditelji ni ne znaju u šta im je sin bio upleten. Ja sam danas ponovo čula istu priču, da je on dilao drogu za nekoga i da je tu nešto pošlo kako ne treba, da li im je ostao dužan ili je saznao nešto što nije smio znati, i to mu nisu oprostili. A policija ne smije da otkrije ko je sve umiješan, jer su to ipak krupne ribe povezane sa vrhom.