banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije to tako :-P

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Tns matematika ne laze, ajmo treci osnovne :)
Sargas 600 evra
4 sedmice puta 15 sati puta x satnica jednako 600 evra, znaci cener po satu i 90% onih sto odose samo taj racun pravi, kao sto rekoh svaki dan sam u kafani pa slusam raju kako racuna, ima ih svakakvih, ne bi izracunali kako god izmnoze il im je puno il im je malo pa ponovo racunaju :)
Kao u ranama kaf dijele penziju :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
The_new_Statesman je napisao:
Sve to stoji. Nemoj me pogresno razumjeti, ja uopste ne propagiram odlazak jer znam koliko je tesko sve to preturiti preko glave.

Ti ili propagiraš odlazak ili omalovažavaš život ovdje. Ne kontam ti pisanje, ukratko: loše je, sranje je, glup narod, glupa vlast, ništa ne valja, nemate vode, struje, zadravstvo u qurcu... dopuni... i onda na sve to napišeš: ja ne propagiram odlazak. A, šta onda radiš? Naslađuješ se?
I evo stvarno, koji problem imaš sa planiranim isključivanjem struje? :)

Već sam jednom pisala na ovu temu, poslije vaših pisanja, najbolje bi bilo da vi koji ste već preko doznačite sredstva za jednu kolektivnu gasnu komoru, da nas preventivno potušite, jer vi znate šta i kako, tj. ako se neko ne slaže sa vama, on "lupa, sere, itd..." Pri tom staviti još i prigodnu sliku stada ovaca, mraka iz svemira, napisati laku noć, jer to je danas sve tako IN.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sargas je napisao:
Jebi ga, kasno sam vidio da te bauštela interesuje. Govorimo o minimalcu.
Ajde računaj da ti je plata tebi na baušteli minimalno 1500€ bruto, ili ti 1200€ neto. To je najniža plata moguća. Znači ne da budeš majstor, nego da zalijevaš ploču ili šta već.
Ako ti i žena radi neki sličan posao, imate ukupno prihod od 2400€ neto. To je bez da radite nešto sa strane, što bidim da svi u BiH računaju...
Platite stan 800€, što je 33% posto ukupnih prihoda. Namirnice i te stvari ne bi trebale izaći više od 400-500€. Računaj da te tvoj vlastiti auto košta 100€ mjesečno + gorivo.
Eto kad to sve sračunam ode već 1300-1400€ i ostane ti oko 1000€ za ostale stvari.

TNS, koliko sam fulao u procjenama?

Namirnice kostaju vise ako iole kvalitetniju hranu koristis. Auto moras da osiguras I da platis porez. A ono sto mnogo nasih ljudi ne radi ili ne zna su osiguranja. Na zapadu moras imati sve zivo osigurano ili si donji ako se nesto desi. Kvalitetno osiguranje takodje nosi troskove Sa sobom. Tako da suma od 1000eu ustede nije realna.
Ali opet se bolje zivi nego dole. Jedini problem koji nasi ljudi imaju kada dodju na zapad je taj sto moraju da nauce da kada se radi onda se radi i nema „skakanja“ na kafu ili drugih akcija slicnog tipa. I ta navika da se ide u kafanu svaki dan.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D
A, to mi je najžešće. Kad neko neće da ide odavde, pa kaže: gore nema kafane :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ima kafane, no se vremena nema.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:55 
Ima kafane, ali pivo pet puta skuplje nego kada kupujes u diskontu pica. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja čuo na zapadu nema vremena ni da se tokom radnog vremena piše po forumu. Jer dok se radi, radi se. Ne kao kod nas...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima kafana samo ne rade k’o dragstori, kao kod nas :D A i nije ti do kafane kada radis :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ja čuo na zapadu nema vremena ni da se tokom radnog vremena piše po forumu. Jer dok se radi, radi se. Ne kao kod nas...

Zavisi od vrste posla ali si generalno u pravu. U vecini firmi koristenje interneta je npr zabranjeno ( kod mene u bolnici je bilo tako + zabrana koristenja mob u toku radnog vremena) ili ako koristis PC za vlastite svrhe mozes dobiti otkaz.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka

danijell je napisao:
To je skill, ja dvije baterije spicim u smjeni od 9 sati u privatnoj firmi, sve na nogama i uvijek uradim vise nego sto se od mene ocekuje, a neko ne stigne ni otici pisati, nema skill :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bila mi prijateljica iz Osla i kad smo plaćali račun, ona se iznenadila, kao: jes' jeftino i kaže mom mužu: E, kad nam dođete, neću te voditi u kafanu :lol: Piva je u prosjeku 9ojra.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka

Nek bude kad placas struju

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zbilja, ne znam koliko im je struja.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:20 
oslo je u pitanju

Citiraj:
For a 46 sqm apartment situated in a D rating building (relatively new, built 10 years), paying 300,- kr monthly in the summer and 600,- kr in winter is not usual.

Citiraj:
Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment 1,423.88 kr

300 kruna = 63 konvertibilne marke

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka

30 evra prosjecni svedski racun, negdje procitah

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:22 
sto je smijesno za tamosnji standard

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
kutak je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Sve to stoji. Nemoj me pogresno razumjeti, ja uopste ne propagiram odlazak jer znam koliko je tesko sve to preturiti preko glave.

Ti ili propagiraš odlazak ili omalovažavaš život ovdje. Ne kontam ti pisanje, ukratko: loše je, sranje je, glup narod, glupa vlast, ništa ne valja, nemate vode, struje, zadravstvo u qurcu... dopuni... i onda na sve to napišeš: ja ne propagiram odlazak. A, šta onda radiš? Naslađuješ se?
I evo stvarno, koji problem imaš sa planiranim isključivanjem struje? :)

Već sam jednom pisala na ovu temu, poslije vaših pisanja, najbolje bi bilo da vi koji ste već preko doznačite sredstva za jednu kolektivnu gasnu komoru, da nas preventivno potušite, jer vi znate šta i kako, tj. ako se neko ne slaže sa vama, on "lupa, sere, itd..." Pri tom staviti još i prigodnu sliku stada ovaca, mraka iz svemira, napisati laku noć, jer to je danas sve tako IN.

Tebi je mnogo dobro? Sto vise "planiranih" nestanaka struje to bolje, a?
Sto vise dizel agregata da bi firme mogle kako tako raditi, to bolje.
Nema veze sto nestanci struje utice na rokove isporuka, kvalitet i produktivnost.
Nema veze sto se zbog toga placaju masni penali. Neka je nestanak "planiran", to opravdava sve.
I nestanak zbog manje kise i nestanak zbog toga sto se komsijin cuko popiskio uz banderu.

E vidis, ja ne pisem protiv naroda, ja pisem protiv takvih poput tebe koji zbog sitne licne koristi sjebu sve.

Malo je reci da koljete svinjce zbog jedne snicle.

Btw. pre nekoliko dana je jedan momak zavrsio obuku koju sam ja finansirao. Mozda ce mi trebati u buducnosti, a mozda nece. Zasto bas on? Zato sto sam 99% siguran da nece htjeti ici vani.

Imas li slican vlastiti primjer?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
ajkula je napisao:
Namirnice kostaju vise ako iole kvalitetniju hranu koristis. Auto moras da osiguras I da platis porez. A ono sto mnogo nasih ljudi ne radi ili ne zna su osiguranja. Na zapadu moras imati sve zivo osigurano ili si donji ako se nesto desi. Kvalitetno osiguranje takodje nosi troskove Sa sobom. Tako da suma od 1000eu ustede nije realna.
Ali opet se bolje zivi nego dole. Jedini problem koji nasi ljudi imaju kada dodju na zapad je taj sto moraju da nauce da kada se radi onda se radi i nema „skakanja“ na kafu ili drugih akcija slicnog tipa. I ta navika da se ide u kafanu svaki dan.

Namirnice sam odokativno bubnuo. Ne znam koliko koštaju za četveročlanu porodicu.
Šta podrazumijevaš kao kvalitetnu hranu?
Ja samo povremeno kupim nešto od bio deklarisanih proizvoda. Svaki dan imam svježe voće i povrće i mliječne proizvode. Meso se i preskoči ponekad.
Mislim da su to neke kvalitetne namirnice.
E sad, ima razlike da li kupuješ u Lidlu, Hoferu, Bili i Šparu takođe. Ne znam da li si na to mislila možda...

Auto sam računao upravo tako. Dakle, imaš svoj auto. Plaćaš dadžbine, osiguranje i parking oko 100€ mjesečno, plus gorivo na sve to. Zdravstveno osiguranje imaš čim se zaposliš.

Neka su namirnice i 600€ za porodicu, opet ostane 900€.

Što se rada na poslu tiče, uvijek imam vremena za forum. Čitaj, čekam da mi se program kompajlira ili tako nešto. 8)
Po kafanama ne idem. Nisam išao ni u Banjoj Luci, tako da mi to zaista i ne nedostaje.

Mislim da TNS samo ukazuje na mane društva i sistema. Neka, i treba...
Ja ne pamtim da nije nestalo struje u Česmi svaki put kad sam tamo bio. A Banja Luka, nije Rudo, Čajniče ili nešto drugo u pitanju...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2017, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hojoj, TNS, počela je i paranoja.

Čim se ja to bavim, tj firma mog tate u kojoj radim?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]