banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Podržavate pretvaranje u pješačku zonu
Da, samo vikendom 29%  29%  [ 14 ]
Da, stalno 15%  15%  [ 7 ]
Ne. 56%  56%  [ 27 ]
Ukupno glasova : 48
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jul 2017, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Danijell, taj fingirani napad Madjarske na Jugoslaviju organizovan od strane oficira JNA s ciljem sto legalnijeg preuzimanja upravljanja drzavom i kroz to sprecavanja unutrasnjeg medjunacionalnog oruzanog sukoba nije nista drugo nego organizovani fingirani napad.

Da Shako nije banovan, sasvim bi sigurno znao nabrojati desetak laziranih napada bez da trepne.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Skitnica, sta je konkretan smisao oslobodjenja centra od automobila kada sama kazes da je u datom periodu dosta manje vozila?

Kao sto neko rece, prvo srediti potez od Gospodske do Pozoriste, da to bude u jednom nivou i ravno za setnju, guranje kolica i sl. Mozda zabraniti bicikle (vidim da po gradskim pjesackim zonama bicikli dosta smetaju)..

A kvalitet gradjana se moze popraviti boljom kontrolom sihterica i duzine radnog vremena.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
GTK_Marko je napisao:
Trenutno najbolja tema na forumu, pazi ideje: zatvorite ulicu van grada i uložite milione da odvezete ljude tamo i vratite ih :D Fazon je u tom što je ovo mjera koja ne košta ništa, a drastično mijenja izgled, funkcionalnost i bezbjednost centra. Molim vas nastavite :D

O kakvim ti milionima za prevoz pricas???

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
@Danijeli , nigdje nisam spomenuo da autobusi voze na Tresnjik . Zna se da gore ne mogu autobusi , ali mogu do tvornice obuce pa odatle pjesice na Tresnjik. Ako se Tresnjik iole odrzava , nije problem da se gore organizuje nesto.

I da , krpelje ces pokupiti bilo gdje u travi ako nije pokoseno.
Hitna pomoc dezura na borcevoj utakmici , dezura i u Zaluzanima na auto trkama , zasto ne bi mogla i na Tresnjiku? Ili negdje drugo okolo grada ???

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
The_new_Statesman je napisao:
Skitnica, sta je konkretan smisao oslobodjenja centra od automobila kada sama kazes da je u datom periodu dosta manje vozila?

Kao sto neko rece, prvo srediti potez od Gospodske do Pozoriste, da to bude u jednom nivou i ravno za setnju, guranje kolica i sl. Mozda zabraniti bicikle (vidim da po gradskim pjesackim zonama bicikli dosta smetaju)..

A kvalitet gradjana se moze popraviti boljom kontrolom sihterica i duzine radnog vremena.

Pa to što je u tom periodu inače mnogo manje automobilskog saobraćaja znači da ni opterećenost okolnih ulica neće biti drastična...što omogućava da se centar oslobodi od automobila i građani opušteno šetaju po cijelom centru...šta ti nije jasno?

Bicikli smetaju kako god okreneš...i automobilima i pješacima. Zato što skoro nigdje nisu predviđeni. To je posebna tema.

Što se tiče posljednje stavke, i to je neka druga tema. I to veoma interesantna. Ovdje se radi o jednom drugom aspektu kvaliteta života pa bi bilo dobro da se malo fokusiramo.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne shvatam cemu ''oslobodjenje'' centra od automobila (ujedno i ljudi, jer se automobili jos uvijek ne voze sami) kada paralelno imas veliko i dugacko setaliste koje u tom istom periodu takodje prazno, izuzev onih par popodnevnih sati nedeljom.

U cemu je bit i svrha ''osobodjenja''?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne znam zaista kako da ti dočaram da je zaista lijepše kretati se bez buke, izduvnih gasova, opasnosti da te neko pregazi, gledanja lijevo-desno, čekanja na zeleno itd. svuda okolo. Sa malo ili puno saobraćaja...ta napetost i zagađenost ostaje. Ajmo se bar malo rasteretiti! Bar jedan i po dan sedmično, kada je to uopšte moguće.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako cemo u krajnosti, jos uvijek imamo izbora:

https://www.youtube.com/watch?v=39hKqfjl45c

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bolje:
https://www.youtube.com/watch?v=Y9a3z7cR4E4

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
skitnica je napisao:
Ja ne znam zaista kako da ti dočaram da je zaista lijepše kretati se bez buke, izduvnih gasova, opasnosti da te neko pregazi, gledanja lijevo-desno, čekanja na zeleno itd. svuda okolo. Sa malo ili puno saobraćaja...ta napetost i zagađenost ostaje. Ajmo se bar malo rasteretiti! Bar jedan i po dan sedmično, kada je to uopšte moguće.

I bas moras setati po glavnoj saobracajnici u gradu? Nista gospodska, trotoari, park mladena stojanovica, sehovi... Jebes to, jebes...
Ko ce da te pregazi u parkicu ili gospodskoj?
Ulicu inace prelazis da ne gledas lijevo-desno???
Smeta buka, bujrum, slatina, krcmarice, ponir...

Najbolje opteretiti vidovdansku i ostale ulice pa kad se ne daj boze nesto fesi, pa hitna zaglavi... Jbga, bitno je da se moze setati kroz centar jer nam je gospodska tijesna!
Ubi se narod setajuci, ne mogu svi da prodju kolika je guzva, pa daj i centar grada da ugasimo jer su hiljade ljudi u setnji! Smijesno!

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne moram. Ali bi bilo lijepo da mogu. Zato ti moraš baš subotom uveče i nedjeljom cijeli dan da se vozaš tamo-'vamo baš tuda i nikako drugačije. A toliko okolo ulica prema Prijedoru, Gradišci itd. gdje bi mogao da uživaš u vožnji i razviješ brzinu. OK.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 02 Jul 2017, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

Aaaaa, skitnice, a sve se nema, a ovamo Porsche vozis... Tc, Tc 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haha...tako je, ali samo ako si ti snimao spotove D. Mirkovic.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ejs sad, jesam mator ali bas toliko nisam 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Ne moram. Ali bi bilo lijepo da mogu. Zato ti moraš baš subotom uveče i nedjeljom cijeli dan da se vozaš tamo-'vamo baš tuda i nikako drugačije. A toliko okolo ulica prema Prijedoru, Gradišci itd. gdje bi mogao da uživaš u vožnji i razviješ brzinu. OK.

Nema potrebu da se vozikam do gradiske i "razvijam brzinu", niti iz tog razloga negodujem u vezi ove nebulozne odluke. Setnje iz dokolice po glavnoj saobracajnici ne mogu u istu ravan sa automobilskim saobracajem iz odredjene potrebe koja nema veze sa dosadom i ubijanjem slobodnog vremena.
Al' ne, daj da smo moderni, napredni, ultra mega giga napredni i podrzimo svaku je8enu glupost.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To da je pješak beskoristan i besposlen, a vozač automobila ozbiljan poslovni čovjek koji ide da obavi neki važan posao...ne vjerujem.

To da su opuštenost, rasterećenost i kretanje u slobodno vrijeme nebitna stvar u životu pojedinca...nije tačno.

To da je centar grada sa sociološkog aspekta namijenjen da po njemu non- stop šibaju automobili...nije tačno.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izmjestanje vozila iz centra grada dovodi do odumiranja tog istog centra.
On postaje ekonomski neodrziv, radnje se zatvaraju, kafici postaju sve prazniji, gube se radna mjesta i onda neminovno krpljenje svega toga treba finansirati neko sa oboda grada koji nema ni rasvjete, ni cestitog puta. Ah da, ima centar po kojim se moze setati, ali prethodno da ostavi auto na Malti.

Zasto?

Btw. i vozaci su pjesaci.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zašto ti je napisano već mnogo puta, ali tebe to ne zanima....
Drugo, ti pričaš o potpunom izmještanju automobila iz Centra, što bi zaista bilo sjajno, ali zasad nije izvodljivo, i to ne zbog razloga koje si naveo i koji su bez osnove, nego zbog nepostojanja okolne saobraćajne infrastrukture koja bi to podržala.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
To da je pješak beskoristan i besposlen, a vozač automobila ozbiljan poslovni čovjek koji ide da obavi neki važan posao...ne vjerujem.

To da su opuštenost, rasterećenost i kretanje u slobodno vrijeme nebitna stvar u životu pojedinca...nije tačno.

To da je centar grada sa sociološkog aspekta namijenjen da po njemu non- stop šibaju automobili...nije tačno.

Sta ja sam od ovih stvari rekao??? Ne izmisljaj!
Ako imas problem da razumijes sta sam napisao, ok, pojednostavicu, nije mi problem. Ako treba i pomocu fotografija, zvukova, crteza, video klipova. Izaberi na koji ti nacin odgovara.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2017, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rijeci "mora" i "oslobadjanje" nisu objasnjenje. Kao ni pausalne tvrdnje da ce biti manje stresa i vise cistijeg zraka.

Cuj, semafor mi je stresan. Stresno mi je gledati lijevo desno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]