banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2017, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Ja evo, redovno, pratim ovu temu. Nikad nisam učestvovao jer mislim da nemam šta pametno reći. Ovaj put moram,jer se svaki put naježim čitajući vaše priče,običnih momaka ali pravih heroja. Svaka vama čast svima i hvala vam što ste nas branili,krvarili i ginuli. Kapa do poda i ogromno poštovanje!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
motozeljo je napisao:
Ovo sto spomenu Rakoon su koristili i na Cerovici (izmedju Do i Stanara) ......

Kad vec karikiramo a ona legenda kad su Drvarcani(Petrovcani,Glamocani ili ko vec) se tukli izmedju sebe na liniji (radi se o istoj jedinici ) i skidali sa istog kamiona municiju :D

Da ovo nije legenda.
Ovaj dogadjaj je gen Milovanovic prokomentarisao:
Pa dobro, nek su i Drvarcani nekom pruzili otpor pa makar to bili i Srbi.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
veteran 1987 je napisao:
motozeljo je napisao:
Ovo sto spomenu Rakoon su koristili i na Cerovici (izmedju Do i Stanara) ......

Kad vec karikiramo a ona legenda kad su Drvarcani(Petrovcani,Glamocani ili ko vec) se tukli izmedju sebe na liniji (radi se o istoj jedinici ) i skidali sa istog kamiona municiju :D

Da ovo nije legenda.
Ovaj dogadjaj je gen Milovanovic prokomentarisao:
Pa dobro, nek su i Drvarcani nekom pruzili otpor pa makar to bili i Srbi.

Necu se osvrtati na Manojlove komentare ovog tipa , ali sjetih se scene sa Pritockog Grabeza kad je bas Manojlo vodio akciju vracanja teritorije oko i iznad Ripca. Mi ulazimo u sumu i susrecemo se sa nekim Drvarcanima .....Ne sjecam se koja je jedinica u pitanju bila ..... Uglavnom kad smo ih ugledali bilo mi ih je nekako zao .... tad su nosili cohane uniforme , nisam mogao vjerovati da to neko nosi , ko je imao pap-ovku taj je bio moderno naoruzan pretezno m-48 su nosili. Neobrijani , neugledni .... prljavi bog te pitao kad su zadnji put kuci bili :(
Nisam mogao vjerovati da su to Drvarcani!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka

I jos jedan dogadjaj bas iz Ripca. Vracamo se sa linije na dvodnevni odmor , liniju su preuzele druge jedinice , izmedju ostalih i Drvarcani..... Prolazimo kroz neki zaseok i u jednom dvoristu djed i baka se taman vratili iz izbjeglistva , traktor i prikolica puna njihovih stvari . Pita nas baka djeco ajd pomozite malo da istovarimo ovo u kucu koja je bila opljackana ali citava ,krov ,prozori , vrata sve je to bilo na svom mjestu. I onako kroz rad i pricu pita nas djed odakle smo , iz koje jedinice . Odgovaramo da smo iz BL pretezno i da idemo na odmor tu u zaseoku na dan ili dva. A djeco ko vas mijenja na liniji mi uglas odgovorismo Drvarcani. Kad ce na to baka reci djedu : "Milorade nista vise ne istovaraj a i ovo sto si istovario vracaj na prikolicu" :lol: ...... Drvarcani su na liniji!!!
Jbg tad je za Drvarcane vazila fama da bjeze sa linije ......

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:45 
veceras bas odoh do jednog...bolje da mu ne govorim sta se prica... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka

Milan je napisao:
veceras bas odoh do jednog...bolje da mu ne govorim sta se prica... :D

Mozda je i bolje tako ...... Milane cuti i ne pali vatru!!!

Ne bih da generalizujem stvari ali tako je bilo , naravno bilo je i u 2KK VRS odlicnih borbenih jedinica ..... samo jbg ta fama je pratila Drvarcane!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
motozeljo je napisao:
I jos jedan dogadjaj bas iz Ripca. Vracamo se sa linije na dvodnevni odmor , liniju su preuzele druge jedinice , izmedju ostalih i Drvarcani..... Prolazimo kroz neki zaseok i u jednom dvoristu djed i baka se taman vratili iz izbjeglistva , traktor i prikolica puna njihovih stvari . Pita nas baka djeco ajd pomozite malo da istovarimo ovo u kucu koja je bila opljackana ali citava ,krov ,prozori , vrata sve je to bilo na svom mjestu. I onako kroz rad i pricu pita nas djed odakle smo , iz koje jedinice . Odgovaramo da smo iz BL pretezno i da idemo na odmor tu u zaseoku na dan ili dva. A djeco ko vas mijenja na liniji mi uglas odgovorismo Drvarcani. Kad ce na to baka reci djedu : "Milorade nista vise ne istovaraj a i ovo sto si istovario vracaj na prikolicu" :lol: ...... Drvarcani su na liniji!!!
Jbg tad je za Drvarcane vazila fama da bjeze sa linije ......

Vjerovatno otud i ona legenda da ce Drvar poslije rata promijeniti ime u Bezigrad. Ovo za opis si 100% u pravu. Ja bih jos dodao da je vecina bila blize 60-tim godinama. Nikog mladog nisam vidio u toj brigadi.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka

@Veteran1987

U pravu si , pogotovo za starost te jedinice. ALI ima jedna stvar za koju sam cuo a sad nisam siguran koliko je istinita..... vjerovatno da jeste.....
Dugo , dugo , bas dugo je trebalo vremena poslije zavrsetka drugog svjetskog rata da Drvar posalje regruta u JNA......

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka

rakoon je napisao:
mi smo imali dva "zlikovca"na "čarli-jima" koji su mogli nakon prve korekcije da te pogode u oko.Isto i sa 82-kama.Paralelno sa ekipom koja je bukvalno navodila na sebe ispred neprijateljskig grudobrana.

I ovo sam vidjeo bas na Grabezu jebenom ......momcina sam nosi "carlija" i poslije prve probne drugom pogadja gdje treba.......tj. navode ga preko stanice a on sjedne na podlogu mb i dvojica mu samo prinose mine .....
Mozda je to bas jedan Rakoon-ov "zlikovac"? Ko zna ....

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka

Rocker je napisao:
Ko nije ispaljivao trudbenik mine ne zna sta je horor :D :D :D

Ja sam jedno vrijeme "duzio" dva VP-a, i jedne prilike momci sa MB 82mm ispale minu na prvu liniju. Ja nisam vjerovao da je to moguce, jer su momci bili uvjezbani a tvrde da nisu nista pogrijesili pri zauzimanju elemenata.
I tako, dodjem kod njih na VP, a dva kamiona vojske dosli da nam *ebu mater. Tu se posvadjamo i ja ih sve posaljem u p m.

Nakon par dana kad se sve stisalo, momci priznaju da su oni krivi, zaboravili staviti kape na cijevi pa im "nakislo u bacace".
Sreca pa niko nije poginuo ili ranjen, a moglo se desiti . . .

Prosao obuku za mb 82mm u JNA , mocno oruzje ...... jes to tvoji Rockeru zaboravili staviti one kozne kape na usta cijevi od mb????
Jel podbacaj bio i koliko ???? Ako je bilo vode u cijevi???

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka

https://www.youtube.com/watch?v=xiPL_bLIMyc

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jan 2017, 18:13
ne ponovilo se nikada vise

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2017, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Koliko me sjećanje služi, padale su Trudbenikove mine i po Doboju.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Schlager je napisao:
hahaha
Evo ga još jedan...isto je napisao i @Vlakanje neki dan,na nekoj desetoj temi..... da suptilno zloupotrebljavam Forum za reklamu! 8)
@Krol :lol: :lol:
....Pčelar je kasnije do kraja rata bio u mojoj četi,komandir voda...stalno smo ga zajebavali za tu Derventu (on naravno ne da nanijeti da je tako bilo :D )....ali nikako da provjerim priču sa nekim od direktnih učesnika te akcije! 8)

A što on ode od vas i dođe kod nas u 31-u JB ??? Jel neka njegova incijativa ili je "zasuga"?
Kod nas je bio poručnik četu vodio. Ok je Janko nije on loš momak. Pogotovo kad sad sagledam druge starješne on je bio bog otac za sve njih iz te brigade ...
By the Way Jankec je nedavno magistrirao ekologiju :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
stari ekolog.....gdje on primijeni znanje trava ne raste

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 10:36 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
_Krol_ je napisao:
jednostavno...nece ni u monografiji da prizna da je i gurao tu ladu na Kolibama.....

Hahaha, ko u nadrealistima kad onaj krade golfove...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:14
Preksinoc sam po ko zna koji put prelistavao monografiju,a i malo sam konsultovao kapetana Uglju.
Najmladji poginuli pripadnici bataljona su bili vojnici V.B. i V.D.
Nijedan od njih nije imao ni punih 19 godina.Vojnik V.B.je zarobljen u jesen 95-e godine u reonu Mlinista,Glamoc,a tijelo mu je nadjeno u masovnoj grobnici u selu Kamen,opstina Glamoc,tek u jesen 96-e godine.
Vojnik V.D.je poginuo u reonu Sanskog Mosta,u oktobru 95-e,bukvalno zadnjih dana rata. Obojica su bili moja klasa i moji dobri drugovi.
Nek im je vjecna slava .

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka

nisam siguran....mislim da ugljesa grijesi i da je vodnik miletic najmladji...ali tu su negdje svi po godinama....

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2016, 08:14
_Krol_ je napisao:
nisam siguran....mislim da ugljesa grijesi i da je vodnik miletic najmladji...ali tu su negdje svi po godinama....

Moguce da sam ja nesto previdio. Racunao sam po podacima iz monografije.
Izvinjavam se ako sam pogrijesio,tj.izostavio nekog.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2017, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka

poginuo je odmah po izlasku iz vojne skole na gradaccu....ne tvrdim nego se pokusavam sjetiti...mozda je bio stariji godinu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]