Citiraj:
Uzasno. Ne mogu da vjerujem da mladima oduzimaju jedini medij koji im je pruzao pogled u svijet, a nije na satelitu. Taj Radio Mir je bio tipicna predratna radio stanica, a postao je bolji kad je poceo kopirati Oksigen. Oksigen je pokusao povesti radio revoluciju u BiH koja se u svim normalnim zemljama davno desila, a izgleda da cemo i tom aspektu ostati na pecinskom nivou. Ne znam ko je od pametnjakovica koji kritikuju Oksigen ikada poslusao ijednu zapadnu radio stanicu? Neka koji minut interneta potrose na istrazivanje, pa nek onda pricaju i kritikuju. I pricaju o tome sta je normalan program.
...mh, evo ja ovdje trosim internet 24h dnevno, i radio mi je stalno upaljen pa opet kazem da je sranje... Pogled u svijet? Pogledaj si u kucu prvo,pa onda,ako je sve u redu,zvjernjaj do mile volje.
Citiraj:
Da, oni su kopirali Britance, a ostale radio stanice Big?! Bar su imali dobre uzore i znali sta znaci ciljna grupa i format, dok ostali jos uvijek misle da su Politikin zabavnik, pa rade za sve od 7 do 77. Ti si kao nekada slusao britanske stanice? Kazes da je britanska fora smijesna, a nisi slusao nijednu britansku stanicu. Balkanski zanimljivo. Mozda si slusao neke kanale na satelitu, sto je opet posebna prica.
...naime, politikin zabavnik je jedna od onih stvari koju jedan od sagovornika,sto dijeli misljenje identicno tvom,tvrdi da treba postovati kako sam razumio...s'druge strane kazes:"balkanski zanimljivo"... mogu samo reci da je na Balkanu mnogo zanimljivije i dinamicnije nego na zapadu, i da je koncept rada stanica mnogo drugaciji nego u nas(kod njih se radi i samo "probrani termini imaju slusanost" dok je ostalo fus...u vrijeme kad vecina ljudi radi).
Kanali na satelitu jesu posebna prica, sto bi u tvom svijetu bilo nezamislivo...
Prijem kojeg se sjecam je Evil Sonic Radio... ako ti to ne zvoni zvono(britanski-moderno receno) onda ne znam ni sta ce...
Osnovna je razlika izmedju ovakvog tipa stanica i britanskih u tome sto kad britanske upalis(u jednoj sobi)a MTV(u drugoj) dobijes stereo efekat, samo ovaj na TV malo kasni:)
Citiraj:
big je za oxigen jedna velika, velika institucija.
Diskutabilno...
Citiraj:
Ovo je istina, s tim da su komercijalne formatirane stanice govno.
Top 10 po deset puta dnevno, a između reklame kako da što manje razmišljamo.
...istina ima razne oblike....najgori je sa OVE radio stanice, i on ti se pruza radio talasima po principu "Vise puta ponovljena laz postaje istina..."