WrDa je napisao:
Bas sam se opet sa rodjakom koji je navijac Borca dotkao price zasto Borac nije i nikad nece biti velikan i zasto u gradu imamo fenomen gdje 80-90% grada cak i u doba najvecih uspjeha kluba boli ona stvar za tim klubom.
On svoje ja svoje, samo tapkamo u mjestu.
Za Borac su vecinom vezani ljudi koji su djeca ovog grada, rodjeni Banja Lucani... broj takvih je u gradu omanji, pogotovo medju generacijama 1950-1980.
Evo Slager je redovno na temama sporta, navijac je Borca i dijete je ovog grada. Kroz zivot je vjerovatno najjace veze (prijateljske, kumovske itd) ostvario sa ljudima koji su takodje djeca ovog grada. Medjusobno se druzeci, oni i nisu bas vezani za realnost.... a realnost kaze da vecina stanovnika Banja Luke tek odskora ima veze sa gradom, u grad su dosli kao izgradjene licnosti i ako su ljubitelji fudbala, simpatizeri su CZ ili Partizana.
U gradu imamo situaciju gdje se vecina naroda smije kad kazes da ides na utakmicu Borca. To je cak bilo i u doba najvecih uspjeha kluba i vi morate prihvatiti to da prosjecni danasnji stanovnik Banja Luke veze nema sa Borcem.
Da postoji neka dublja veza naroda i Borca, skupilo bi se 10 000 ljudi, malo bjesnijih ljudi, pa bi stali ispred gradske uprave i protestvovali dok se ne nadje rijesenje za njihov klub, poenta - nema ih. Borac ima oko 500-1000 zagrizenih navijaca u gradu, koji se vjerovatno medjusobno znaju. Jos par hiljada simpatizera i onih koji ce doci na stadion ako bude fino vrijeme, ako je protivnik atraktivan ako ako... ostalo? Ostalo se smije Borcu.
. Nazalost,u pravu si....meni se cesto desi da sa nekog porodicnog skupa,janjetine,prasetine,rostilja,kazem da moram ici na borac-tekstilac i sl...tacno primjetim da me gledaju sa sazaljenjem,al da nece da se smiju naglas,jer eto,familija smo,nije lijepo...u zadnje vrijeme i ne detaljisem...moram ici,aj cao...kad bih rekao da idem,u ovim godinama u prijedor,gradisku...na drugu ligu

....jedino gdje grijesis je da nije uvijek bilo tako...zato ne kapiram ovo o godistima koje pominjes....bar 20 puta sam ovdje gledao oartizan i zvezdu za bodove,i bilo je na tribinama 80-20 za borac!!!!...najmanje,cak mislim da sam im dao i previse...a sad....sad je vjerovatno tako kako kazes