U ZGu sam bio više puta, imam tamo blisku prijateljicu pa sam obilazio uzduž i poprijeko. Bar dok se nisam oženio
Grad puno više vuče na zapad, izgled, arhitektura, moderan, uređen, čist. Pogotovo je lijepo u vrijeme praznika, Nova Godina, Božić. Za nekog ko prvi put dolazi biće mu zanimljiv sam centar uslovno rečeno. Trg Bana Jelačića, Ilica i šoping, Gornji grad, Kaptol, Žičara, to je sve pobrojano. To ko prvi put dolazi. Ko ima više vremena, Cinestar je ogroman i mnoštvo sadržaja, ne samo filmovi. Jarun i cijeli taj prostor je super, to je malo dalje. Dalje ima finih restorana, lmaš one po sistemu švedskog stola, od meksičke do kineske hrane pa do običnih taverni i kafana. Banjalučki ćevap koji sam tamo pojeo je bolji nego kod nas
Mada to što oni zovu banjalučki i nije baš banjalučki. Cijene u takvim objektima slične kao i kod nas. Kafići ko i kod nas, ništa različito osim što imaš onih elitnih i što je piće skuplje. U centru sve skupo ali čak i tu može se naći jeftinije odjeće nego kod nas. Ko ganja šoping treba čekati sniženja. Tad nešto što je koštalo 400 kuna zna spasti na 50. To se zove sniženje a ne ko kod nas za 10%
Ono što je minus je što uvijek imaš onih što žicaju nešto na svakom koraku gdje je masa ljudi okupljena...imaš dvije kune, imaš 5 kuna itd. Nas dvoje je čak jedan srednjoškolac probao nagovoriti da nam on da pare a da mu mi kupimo dječiju kartu za autobus, jeftiniju, kao da je on naše dijete. A lik bio mlađi od mene 12-13 g, od nje još i manje
U špicu gužva neviđena, najbolje auto ostaviti negdje i tramvajem lagano. Uzmeš 10 kn kartu kod vozača tramvaja ili na trafici i vrijedi ti 2h u jednom pravcu. Ne pokušavajte se švercovati, ja jesam jednom na nagovor moje domačice, uhvatili me, jedva sam se izvukao
I tako, ok grad za posjetiti i živjeti, iako malo poskup, bar za naš standard.