dasha je napisao:
Zalosno mi je kad covjek prodje Sarajevom, a ono...svako malo pa naletis na mladu djevojku umotanu od glave do pete. Mislim, njihov licni izbor, ali ljudi u kom dobu mi zivimo?!
U Sarajevu zene i cure stimulisu sa 300maraka mesecno da se zamotaju.A obzirom kakva je finansijska situacija cele Bosne, pa zamotala bih se i ja da zivim tamo.
Michigenac je napisao:
Ovdje u Becu, gdj e studiram, upoznao sam dosta Turkinja na kursu, mnoge bez marame, normalno obucene (svakako iz urbanih sredina u Turskoj). Ali pitao sam ove "ruralne-sa maramom", zasto je uopste nose, kad ih ove druge nikako ne nose, normalno kazu da je to stvar religije i njihovog licnog izbora! A cure potpuno normalno shvataju ovo drustvo ovdje, razmisljaju kao i ostale-jednom rjecju: djeluju potpuno emancipovano i ne mozes primijetiti da i po cemu odstupaju od ostalih, sem po marami i oblacenju! E pa sad, zbog cega ta, ako mogu tako reci, "zadrtost"??? ?!
Pa sad, zamotane turkinje koje sam ja upoznala ne smiju da imaju bilo kakav fizicki kontakt sa muskarcima koji nisu blizi clanovi porodice, pocev od rukovanja kao osnovnog pozdrava,a o drugim stvarima i da ne pricam. Secam se da mi je to bilo jako neshvatljivo, tako da sam jednoj zamotanoj postavila neki primer tipa... "sretnemo se negde u gradu, naidje moj momak,brat,prijatelj(uostalom nebitno totalno) i ja iz neke osnovne kulture predstavim tebe ,njega , da vas upoznam.Sta bi uradila???" Cura se toliko pogubila,i izgleda uplasila tako da je svaki put kada bi videla mog momka u blizini, iako je stajala i pricala sa mnom, bezala kao djavo od krsta.Isto tako znam da neke zamotane devojke i zene ,iz kojih delova sveta ne znam, ne smiju da imaju bilo kakvu konverzaciju sa muskarcima koji nisu clanovi blize porodice.