banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2016, 14:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
http://pressrs.ba/vijesti/region/za-dom-spremni-na-repertoaru-zagrebackog-lisinskog-08-08-2016

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2016, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
https://www.facebook.com/36077792073554 ... =3&theater
jbt ja bi roditelje odrukao za 5000KM
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2016, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Ovo je onaj voditelj lijepe njiove emisije Bujica na SBB TV.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

izgleda da Hrvatima nije jasno kako neko njihove zločince može da hapsi sad kad su u EU i Natou.Što ih je toliko prpa oko ovih uhapšenih?

Citiraj:
Cijela Hrvatska se digla na noge zbog hapšenja bivših pripadnika HVO-a. Oglasila se hrvatska predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović koja je najavila mogućnost da za danas sazove sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, ocijenivši da je hapšenje 10 pripadnika HVO-a na području Orašja, pitanje koje zabrinjava.

Citiraj:
Smatra da bi prvi korak Zagreba trebalo da bude da državni vrh Hrvatske i BiH sednicu i zajedno razmotre problem, da ne dopuste da on postane prepreka našim bilaterlanim odnosima, ali isto tako i prepreka putu BiH u EU, a nadam se i NATO.

Citiraj:
O slučaju hapšenja deset bivših pripadnika HVO-a u Orašju danas će se izjasniti hrvatska Vlada, a predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je na što brži zajednički sastanak državnih vođstava Hrvatske i BiH.

Citiraj:
Na sastanku su bili glavni državni tužilac Dinko Cvitan, direktor SOA-e Daniel Markić, ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar branitelja Tomo Medved, šef diplomatij Davor Ivo Stier i ministar odbrane Damir Krstičević.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
i dodao da je sa situacijom upoznao i hrvatske saveznike u NATO savezu i EU, te će iduće korake koordinisati s njima.

Citiraj:
Prema njihovim riječima, u budućnosti bi hrvatska Vlada mogla imati još veći problem ako Tužilaštvo BiH aktivira optužni prijedlog protiv ministra odbrane Damira Krstičevića, koji je pod istragom zbog zločina na području Mrkonjić Grada 1995. godine po zapovjednoj odgovornosti. Naime, nakon operacije Oluja pripadnici 4. i 7. gardijske brigade krenuli su u oslobađanje Mrkonjić Grada. Nakon pogibije brigadira Andrije Matijaša Pauka vojnici za odmazdu, prema navodima svjedoka, ubili srpske civile. Nakon završetka ratnih operacija pronađena je masovna grobnica u koju je ukopano 181 tijelo za koja je utvrđeno da su srpski civili. Krstičević se branio da to nije bilo u njegovoj zoni odgovornosti. Ali, Tužilaštvo BiH je 2009. godine napravilo plan istraga ratnih zločina. U tom planu je istraga protiv Ante Gotovine i 36 drugih, među kojima je i Krstičević, zbog počinjenja ratnih zločina na području Mrkonjić Grada. Krstičevića se, prema tom dokumentu, istražuje i za počinjenje ratne zločine na području Jajca i Donjeg Vakufa. Inspektori iz BiH počeli su još 2005. dolaziti u Hrvatski državni arhiv (HDA), gdje su proučavali, ali i fotokopirali dio građe vezane uz HVO i Domovinski rat, saznao je Jutranji list u HDA-u. U zadnje vrijeme nisu dolazili, ali su prije nekoliko mjeseci u HDA-u bili sudije s područja Istočnog Sarajeva kojima je arhiv bio samo servis, gdje su proučavali građu koju su prije toga naručili u Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata koji je smješten u istoj zgradi bivše Sveučilišne knjižnice gdje je i HDA.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... ine/395828

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Evo kako to na Klixu vide

http://forum.klix.ba/kako-objasniti-hrv ... 44821.html

:lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 07:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Šta kažu bošnje...Hrvati iz Posavine su kao mi a oni iz Mostara su isti kao Srbi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ahahah, juzni Srbi :D

Zove lik Hrvate iz HB juzni Srbi :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da Hrvatska nije bila spremna za hapšenje bivših pripadnika HVO u Orašju, te da su znali za to drugačije bi, kaže, razgovarali tokom njegove posjete BiH.

Ako sam ja skontao, Kroasani su ljuti na Bošnje što im nisu najavili da će uhapsiti osumljučene za zločine nad Srbima, te da je postojao dogovor da vrana vrani ne vadi oči?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam skontao da je hapšenje pripadnika HVOa u cilju bošnjačke inicijative da se uruši Hrvatska podrška bosanskim Hrvatima za treći entitet.
Srbi trebaju to posmatrati sa gomilom kokica i čipsa,zalivati sokićima :D
evo
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Hr ... ica/396024

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kao devedesetih, jel?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

niđe veze brt

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2016, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako ti kazes...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidjet ćemo
Citiraj:
U političkom vrhu Hrvatske postoje razmišljanja da bi srpski premijer Aleksandar Vučić mogao da odigra važnu ulogu u procesu pronalaženja rješenja koje bi osiguralo dva osnovna cilja vlasti u Zagrebu: otvaranje evropske perspektive za BiH i obezbjeđenje ravnopravnosti tri konstitutivna naroda, piše Jutarnji list.

http://www.6yka.com/novost/116513/jutar ... vata-u-bih

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da hrvatsko pravosuđe preduzima pravne radnje u vezi s pripadnicima Armije BiH. On kaže da nije riječ o uzvraćanju udarca BiH, već da je riječ o istragama koje mogu postati pravni predmet.

Citiraj:
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je da je iznenađen reagovanjem zvaničnog Zagreba na hapšenje 10 Hrvata u Orašju zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad Srbima, ističući da se nezavisnost tužilaca i pravosuđa mora poštovati i štititi.

On je naveo da je Haški tribunal u ovoj godini od vlasti Hrvatske zatražio da preispita svoje odluke o tome da ne želi sarađivati sa pravosuđem drugih zemalja bivše SFRJ, a svoju zabrinutost zbog takvih postupaka Vlade Hrvatske izrazio je i Savjetu bezbjednosti UN. Vlada Hrvatske usvojila je zaključak kojim se utvrđuje potreba da se bez odgađanja preduzmu odgovarajuće mjere radi sprečavanja postupanja pravosudnih tijela BiH. Istim aktom dat je nalog Ministarstvu pravosuđa Hrvatske da prilikom postupanja po molbama pravosuđa BiH "pazi na moguće povrede domaćeg javnog poretka ili drugih bitnih državnih interesa, te u slučajevima koji grubo krše ova načela, odbije postupati po molbama", piše "Oslobođenje“.

Citiraj:
Vijeće branitelja u FBiH zatražilo je hitno puštanje uhapšenih pripadnika HVO-a na slobodu, kao i proglašavanje nevažećih svih budućih naloga za hapšenje i drugih kaznenih naloga prema bilo kojem pripadniku Armije BiH ili HVO-a. "Ukoliko se ne udovolji ovim zahtjevima Vijeće branitelja odmah ili najkasnije u roku od tri dana, preduzeće mjere koje će biti usmjerene prema Republici Srpskoj, od kojih će jedna biti blokada svih magistralnih i regionalnih puteva koji vode iz FBiH prema Republici Srpskoj, te blokada državnih institucija BiH koji udovoljavaju zahtjevima RS", navodi se u saopštenju za javnost Vijeća branitelja u FBiH, navodi Fena.

Citiraj:
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović najavio je da će o hapšenju 10 Hrvata u Orašju koji su osumnjičeni da su počinili ratne zločine nad Srbima, razgovarati u ponedjeljak, 7. novembra, u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i premijerom ove zemlje Andrejom Plenkovićem. On je naveo da je od hapšenja, u nekoliko navrata razgovarao sa Kitarovićevom i Plenkovićem, te dodao da će se u Zagrebu sastati i sa predstavnicima Sabora, Generalskog zbora i kardinalom Josipom Bozanićem.

Slika

Citiraj:
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je u "slučaju Orašje" bilo propusta u obavještajnom sistemu, prenose hrvatski mediji. "Naravno da možemo govoriti o pojedinačnoj odgovornosti, ali problem je puno širi. Događaji u Orašju pokazuju odgovornost sistema. Moramo prestati djelovati po sistemu silosa. Pozdravljam odluku Vlade o izradi nove strategije domovinske sigurnosti, koja bi trebalo bolje da poveže sistem i spriječi propuste", saopšteno je Novoj TV iz kabineta predsjednice, prenosi Jutarnji list.

Slika

:lol: :lol: :lol:
Hrvatska policija istražuje djecu zbog recitovanja partizanskih pjesama

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... ama/396119

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2016, 11:10 
Citiraj:
Hrvatska policija istražuje djecu zbog recitovanja partizanskih pjesama

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... ama/396119

A kada thompson pjeva o jasenovcu i klanju srba sve super...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2016, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evo lik na HRT-u reče kako je Jugoslavija država zasnovana na zločinu '45. (vjerovatno misli na Blajburg) pa čak i '43. samo nisam skontao šta se desilo tada. Nevjerovatno je koliko medijskog prostora fašisti i ustaše dobijaju danas u Hrvatskoj i to ne u nekim lijevim medijima nego na državnoj televiziji. :?

I na kraju emisije pitanje voditelja treba li izjednačiti dva režima, SFRJ i NDH i zabraniti isticanje njihovih obilježja u HR. Jebem ti ljeb, nisu dobri nikako...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2016, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Kako nisu dobri? U svojim očima su sveci i tu se ništa nije promijenilo u zadnjih 60 godina.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2016, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Evo lik na HRT-u reče kako je Jugoslavija država zasnovana na zločinu '45. (vjerovatno misli na Blajburg) pa čak i '43. samo nisam skontao šta se desilo tada. Nevjerovatno je koliko medijskog prostora fašisti i ustaše dobijaju danas u Hrvatskoj i to ne u nekim lijevim medijima nego na državnoj televiziji. :?

I na kraju emisije pitanje voditelja treba li izjednačiti dva režima, SFRJ i NDH i zabraniti isticanje njihovih obilježja u HR. Jebem ti ljeb, nisu dobri nikako...

Ja sam pisao par puta na forumu kakve se knjige prodaju u centru ZG i to među bestselerima. Ujkama baš muda narasla ulaskom kod svoje bratije u EU, a revizionizam baš ubi. Samo su jadni u sukobu sami sa sobom, oni bi nekako da su ustaše bili antifašisti, ali to ne ide.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2016, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Bice i to za 50ak godina, nista ti ne brini.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2016, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svake sedmice "otkrivaju" da je u Jasenovcu bilo manje žrtava a u Blajburgu više zaklane djece.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]