banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 12:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17672 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633 ... 884  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: KK Crvena Zvezda
PostPoslato: 10 Jun 2016, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Miler zvanicno dogovorio sa Makabijem, 1+1 , 2,6 milona dolara ( 2 mu zagarantovana )

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 18:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Samo da nam cestitam titulu,mozda najmanje vaznu,ali meni najdrazu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Milion plus bpnusi po sezoni. Fina parica.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Isto ko u Zvezdi. Ja mislio zabosce neki jaci ugovor.

:D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Zvezdi je imao milion evra, ovdje samo milion dolara :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I zavrsi se i ova sezona. Nasa Zvezda je postigla veliki uspjeh, titule u obije lige i cetvrtinale EL. Osim kupa sve je sjajno uradjeno i u medjuvremenu Radonjic je postao trener sa najvise pobjeda u istoriji.... Fascinantno.

Ali da se ne zaboravi, sezonu smo poceli bez prve petorke iz prethodne. Proslogodisnja sampionska ekipa je raspodata, 4 najbolja igraca su otisli u druge klubove, zaboli su vrhunske ugovore, ostale su samo rezerve. Nisu dovedena adekvatna pojacanja, trazio se neki marketing umjesto da se slusao trener i to je prouzrokovalo da smo se veoma brzo morali oprostiti od nekih stranaca. Prikljucen je Guduric, sansa je data rezervisti Jovicu i Cirbesu koji su dobrim radom napredovali i uz povratnika Simonovica i veliko pojacanje Milera uspjeli da izborte TOP16. Gudura je dobio sansu i iskoristio je a i ostali su odradili svoje uloge. Za TOP 16 pridruzio nam se iskusni Kinzi i otpad Pesicevog Bajerna Micic i sa tom ekipom smo napravili veliki uspjeh i obezbijedili cetvrtfinale, lagano pobijedili Megu i osvojili ABA ligu a kasnije u neizvjesnijem finalu uzeli vjecitog rivala i okitili se titulom drzave.
Mnogi ljudi ne kontaju sta je nas trener opet uradio pa cu pokusati docarati. Sve ove uspjehe postigli smo sa igracima:
Jovic- rezervista prosle godine, dosao u klub kao specijalista za odbranu
Guduric- mlad momak kome je ovo trebala biti sezona privikavanja na visoki nivo igranja
Simonovic- osporavani igrac, takodje ogranicen, etiketiran kao momak bez hrabrosti i sa velikim nedostacima
Cirbes-rezervni igrac prosle godine, momak koji je dosao kao jedan osrednji balvan i kao kusur
Lazic- popularno drvo koje igra samo odbranu i koji je kod Radonje postao sto je postao
Rebic- Reba beba
Stimac- Najgori pik igrac u odbrani u istoriji kosarke poslije Raska Katica
Mitrovic- veliki pehovi sa povredama
Dangubic- takodje veliki pehovi sa povredama
Miler- macka u dzaku, nismo znali kako ce se prilagoditi na evropu prve sezone
Kinzi- provjeren igrac ali igrac sklon dizanju nosa kada mu nesto ne stima
Simanic- dijete
.......
To su ti igraci koji imaju prestrasne ugovore itd itd, da se ne bakcemo time.

Uglavnom veliki uspjesi su postignuti sa veoma limitiranom ekipom koja nije imala klasicnu nisku postavu, nije imala izrazitog poentera i vodju, nije imala carobnjaka kao sto je Teo, ili zvijerku kao sto je Dilejni... Jednostavno trener je od ovog skupa limitiranih igraca od proslih godina napravio timcinu.

I sta ce se sada desiti, kao i prosle godine otici ce 3-4 najbolja igraca i opet sve nanovo...
Evo moje neke projekcije tima za sledecu sezonu:

1. pojacanje, Micic
2. Guduric, Lazic
2-3. Zagorac, Dangubic
3. Lazarevic ili Dobric
3-4. pojacanje
4. Mitrovic, Simanic
5. pojacanje, Milutinov

Ili druga opcija, nadam se da ce se ovo desiti

1. Jovic, Micic
1-2. pojacanje
2. Gudura, Lazic
2-3. Zagorac, Dangubic
3. Lazarevic ili Dobric
4. Mitrovic, Simanic
4-5. pojacanje (neki Laval)
5. Milutinov, Kuzmic
Tek sad vidim da ovdje ima 13 igraca... prava je steta sto se roster za EL ne prosiri na vise od 12 igraca kao u NBA.
Veoma je bitno da dovedemo Zagorca i Milutinova da bi uz Gudurica, Simanica i Dangubica kao i trojca iz FMPa imali jezgro tima na duze staze.

Sve u svemu, najzanimljiviji dio godine tek pocinje, prelazni rok :)

i za kraj, nesto za krola 8)
Spoiler:
TEMPLATE ZA PROSECNOG NAVIJACA KK CRVENA ZVEZDA

1.a. Izgubili stoka razlikom od odlicne ekipe

- Ovo je kosarka a ne ono sto mi igramo. Nismo mi za ovaj sport, govorio sam ja to godinama. Ovi nasi mucenici ne bi pogodili okean s broda ni nebo sa svemirske stanice ali nisu oni krivi kad ih vodi ovaj neopevani retard od trenera.

1. b. Izgubili smo tesno od odlicne ekipe

- E, moj treneru, basto moja zelena. Imao si odlicnu priliku da pobedis nikad gori ____________ (popuniti po zelji) ali ko te jebe kad si nemac pojma. 30 minuta ti igra X a Y drzis na klupi, kakve su ti to rotacije i postavke u odbrani, jednu jebenu zonu ne znas da napadnes. I sta ono bi u zadnjem napadu? Jel' se tako organizuje napad za 3.2 sekunde sa svoje polovine? Gde ti je time-out kretenu jedan neopevani, jebo te voz koji te doneo.

1. c. izgubili smo tesno od lose ekipe

- Marsh, marsh, pizdo i vodi ove slepce igrace s tobom, jebali te oni. Od ovih si nasao da izgubis i da kaljas ovaj sveti dres, lemure nijedan smotani. Pa, nas 12 sa foruma da smo se skupili bolje bismo odigrali. Jesam li ja lepo govorio da treba da otpustimo igrace s brojevima 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 i umesto njih dovedemo vedete iz A, B, i C klubova s brojevima 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5 i 4. Sad bismo ovake krshine od ekipa pobedjivali vezanih ociju, Ali, ne, nas vajni trener zna. Ma, jebo ti ovaj klub, odoh na Marakanu da gledam ove momke iz FK, oni bar daju sve od sebe iako nista ne znaju.

1.d. Izgubili debelo od lose ekipe

- (Cuti u neverici i samo odmahuje glavom kao da hoce da kaze "sta mi je ovo u zivotu trebalo i cime sam ja ovo zasluzio, a koliko juce sam prosjaku dao petobanku".)

2. a. Pobedili smo debelo krsh ekipu

- Ako ja znam sta ovaj nas trener radi Bog da me ubije. Protiv ovakve ekipe koja ne zna pertle da veze igra mu X 25 minuta a ceka nas koliko za 14 dana kup utakmica u Cortanovcima. Niti je koga razigrao, niti je kome od klinaca dao sansu, kao da je bitno da li ce da dobije ili izgubi (vidi celu sekciju pod 1). Y mu igra 17.83 a Z 22.45 minuta, H jedva da je omirisao parket (igrao 28 minuta). Posebna je tragedija videti da F i G ni protiv ovakvog protivnika nisu mogli nista da urade a dobili su dobru minutazu (igrali 1 minut i 20 sekundi) da se dokazu. Eh, kad bismo samo jos mogli da dovedemo rezervnog pleja sa 25 poena i 15 asistencija u rukama da nam ne pada igra kad X izadje, dobrog beka sutera koji u proseku daje 30 poena po mecu, atletsku trojku s dobrim sutem, mitsku zver na cetvorci i neku solidnu skocnu peticu s dobrim sutem, velikim odrazom i dobrom ledjnom tehnikom, ovo bi bila bas tip-top ekipa, cak i sa ovim dudukom na klupi.

2. b. Pobedili smo tesno krsh ekipu

- (vidi pod 1. c.) Marsh, marsh, pizdo i vodi ove slepce igrace s tobom, jebali te oni. Ove si nasao da pobedis u zadnjem minutu i da kaljas ovaj sveti dres, lemure nijedan smotani. Pa, nas 12 sa foruma da smo se skupili bolje bismo odigrali. Jesam li ja lepo govorio da treba da otpustimo igrace s brojevima 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 i umesto njih dovedemo vedete iz A, B, i C klubova s brojevima 12, 11, 10, 9, 78, 7, 6, 5 i 4. Sad bismo ovake krshine od ekipa pobedjivali vezanih ociju, Ali, ne, nas vajni trener zna. Ma, jebo ti ovaj klub, odoh na Marakanu da gledam ove momke iz FK, oni bar daju sve od sebe iako nista ne znaju.

2. c. Pobedili smo tesno odlicnu ekipu

- Pa, ja ljudi ne mogu da verujem sta ovaj nas trener radi. Umesto da nakantamo ove dunstere i obezbedimo se za slucaj nekog kruga, mi jedva da smo ih dobili 8 razlike a vodili smo i citavih 11 na samo 26 minuta do kraja. Mi nemamo nijednu akciju, svaki jebeni kos od ovih 96 koliko smo dali smo porodili uz teske muke. Ne znam za koji kurac spustamo loptu u reket, jeste X dao dosta koseva ali je potrosio brdo lopti (imao sut 11 od 14). Sutnuli smo cak 17 trojki a dali samo 11 i to zato sto su sve bili otvoreni sutevi. Protok lopte nam je ocajan, nismo imali ni 20 asistencija (imali smo 17) a ni skok nismo iskontrolisali. Da ti protiv ovakve ekipe imas samo 12 skokova vise od cega 8 ofanzivnih, to je skandal. Ne znam sta da vam kazem, ja bih ovog idiota na klupi odmah zamenio jer nas cekaju teske utakmice a mi sa ovakvom igrom protiv ozbiljnih ekipa nemamo sta da trazimo.

2. d. Pobedili smo debelo odlicnu ekipu

- Kao sto sam govorio i ranije, ovogodisnja Evroliga je nikad gora. I u takvoj nikad goroj Evroligi ovaj nas nemac pojma ne moze da nadje ni 29 minuta za Juniora nego mu Senior nepotrebno igra citavih 14 minuta a svi znamo u kakvom stanju su mu kolena i da nece izdrzati da igra sledecih sedam godina u ovom ritmu. Istina, pobedjujemo sve do sada, imamo skor 31-0 ali meni se ovo i dalje nista ne svidja. Losa raspodela minutaze, neki igraci nisu u formi, ovi sto su u formi izgledaju kao da ce svakog trenutka iz nje da ispadnu, osim ovih sest igraca koje smo u medjuvremenu promovisali nijedan mlad igrac se nije nametnuo, prosek godina u timu nam je 22.8, sve go matorac. Kako mi mislimo da i sledece godine igramo Evroligu a nismo napravili nijednog igraca za prodaju ja zaista ne znam ali sa ovim trenerom neka nam je Bog u pomoci.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 13:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Prvi i osnovni zadatak mora da bude Radonjic
Uprava mora da shvati da se on mora pitati oko SVIH pojacanja i pod hitno moraju da rijese barem dio dugovanja prema njemu...
Interesovanje za njega postoji i to ozbiljnih ekipa

Ne znam zasto prave pritisak oko Milutinova kad za to nema potrebe, nakon ove serije nadam se da ce Laza i Simon da ostanu. Svi pa i ja treba kolektivno da se izvinemo Simonu za uvrede kad je dosao.
Stimac je svoje zavrsio kod nas cini se da nije u nikakvim planovima jer se traze dva centra...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Na stranu sve, ali svaka čast Radonjiću posebno za to što je prošle sezone vodio ekipu sa 3 (slovima: 3 plate)! To je taj budžet... Vjerovatno se i igračima, prije svega domaćima, duguje nešto. Realan budžet bio valjda oko 2.5 miliona, nikad brutalnije, zaista, a pitanje je koliko je bio pokriven uopšte. Čovjek je zdravo sportski ambiciozan, sigurno nije bilo lako, ali prije svega je vjerovao u svoj radi i sportsko i trenersko ostvarenje. Što kažu, radi kako valja, a pare će doći... Nije nemoguće da će se odlično naplatiti sada u inostranstvu jer je baš stekao ime.

Stefana Jovića zadržati po svaku cijenu. Ako treba neka bataljuju Kinsija, na 5 Milutinov i neko jeftinije crno meso što skače, ili Kuzmić brat hrast, ali Stefan treba ostati. Ako se smanjuje budžet ima ko će da uskoči, na 4 Luka treba biti prva opcija, a Simanić je supertalentovan, ali ne u "Jelen Super Liga" smislu riječi nego zaista jeste i vrijeme je da uskače već. Iz FMP-a se bez problematike mogu prebaciti Dobrić i Lazarević. Tu dolazimo i do Branka Lazića - čovjek je za proučavanje u CERN-u, u smislu napretka. Od neuglednog "tabadžije" i "rukometaša", krvavim radom je popravio prvo šut za tri poena, a onda i ostale aspekte igre koji se u tim godinama u suštini ne popravljaju, već si takak kakav si :o Dakle, Lazić, šta o njemu - vrijeme je da ide. Ne zato što mu tu nije mjesto... već zato što je svih ovih godina vjerovatno jedan od najmanje plaćenih i čovjeka treba nagraditi za sve, a na roster može popuniti neko od mlađarije tipa Lazarević, koji onoliko malo koliko sam ga gledao pokazuje strašan potencijal u odbrani. To je neki prirodan tok stvari za Zvezdu, treba da promovišemo igrače, tako radeći polako postajemo meka čak i za strance koji bi da naprave iskorak u karijeri (Cirbes, Miler...). Od sledeće sezone očekujem određen pad, jer će najmanje u početku biti potreban period navikavanja, ali vidjećemo, slično smo pričali i prošle kad je odlazio Bobiška.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2016, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

FMP sezona 2015-2016:

Nas razvojni tim sutra igra majstoricu za prolaz u ABA ligu protiv Mega Leksa. Utakmicu koja ima veliki znacaj i koja ce vise znaciti trojcu koji pretenduje na mjesto u prvom timu od citavog rekreativnog KLSa koji su odigrali u prvom dijelu sezone.
Bez obzira na ishod, doslo mi je da napisem par stavki koje me kopkaju a odnose se na rad tog dijela naseg sistema.
-Prva stavka, pljuvacina bez argumenata.
Za jednog klasicnog deliju, postoje tri najbitnije stvari kojima iskazuje svoje veliko kosarkasko znanje. Pljuvanje Radonje. Pljuvanje Simona i Lazica. I pljuvanje Filipa Covica.
Prve dvije stavke smo presli uzduz i poprijeko, pa da vidimo sta cemo sa trecom. Filip Covic je najbolji igrac KLSa ili bolje receno igrac ABA i Evrokup kalibra koji igra u FMPu zato sto se preziva kako se preziva. Filip Covic nije ni glup, ni lud, ni nadmen, ni netalentovan, ni neposlusan kako se misli. Filip je momak ne mjestu, sportista i covjek koji trpi nevidjeni pritisak i cija je igra uvijek bila pod lupom. Sto se tice kosarkaskih kvaliteta dobar je pik igrac, dobar suter, ima osjecaj za asist, ima brz prvi korak... kompletan je napadac. Sto se tice nedostataka, limitiran je visinom i atleticizmom, igra zbog toga losiju odbranu ali ne zbog manjka zelje nego zbog fizickih nedostataka. Ove sezone je sazreo i pravi je vodja ove mlade ekipe.
Najbolji je asistent lige, nerijetko ide na preko 10 asistencija po utakmici.
Na petom je mjestu u svojoj ekipi po broju pokusaja za dva. Od njega vise napada trose Lazarevic, Apic, Tejic i Dobric. Za tri poena je na drugom mjestu, vise suta Dobric, a po procentu Covic je najbolji suter ekipe, doduse neznatno u odnosu na Dobrica. Takodje je najvise fauliran igrac u ligi sto pokazuje koliki pritisak trpi od protivnika.
Dakle ove sezone Filip Covic je pravi vodja ove mlade ekipe gdje razigrava svoje saigrace ali i povuce kada je najteze. To rade vodje i to je sasvim ok.
-Druga stavka, disciplina ili pustanje divljanja mladih igraca?
Jedni su za to da se igra na rezultat, drugi su da se pusti talentima da uzimaju suteve ala "Vanja Marinkovic" i mislim da se nikad oko ovog necemo 100% sloziti.
Mladi igraci trebaju prostor i manji pritisak. trebaju uzimati suteve, ne trebaju da imaju strah, trebaju nekad i imati kredit za glupost itd itd. Ali sa druge strane mladi igraci ne trebaju divljati, ne trebaju privatizovati tim, trebaju se uciti postovati loptu a i ispunjavati svoje obaveze. I sta onda uraditi, da li zategnuti igrace do granica pucanja ili im davati da se ispucavaju kao nenormalni.... Istina je negdje izmedju... Mladi igrac mora imati slobodu suta ali mora i postovati loptu i posjed. Pa tako jedan Dobric mora imati slobodu da opali za tri kad god on smatra da treba a sa druge strane ga treba nauciti da postuje posjed. To je prvi plus ovog FMPa. Igraci igraju ozbiljnu kosarku ali sa druge strane svi imaju slobodu (naravno mislim da ove koji trebaju, ne zanima me iskreno hoce li Bursac imati slobodu ili ne ili Ilija Djokovic, bar ne za ovu sezonu). Marko Tejic smije sutnuti preko ruke, ali poslije toga mora da ide krvavo na skok ili da u sledecem napadu bude agresivniji prema kosu (pokazao je zavidnu agresivnost u poslednja dva meca, a samo se to trazi od njega). Lazarevic smije da sutne kad god zeli ali mora da kidise u odbrani, cuva sve pozicije itd itd. To je neki put. Mozes da probas ali moras pristupom pokazati da zasluzujes. Takav pristup je jedan od razloga i dobrih rezultata.
-Treca stavka, rezultat ili garantovana minutaza?
Takodje vrlo slozena tematika. Da bi stvorio dobrog igraca moras mu dati da igra. Ali da bi ta igra imala smisla ona mora biti na visokom nivou. Jedna utakmica gdje Dobric zabije 30 poena za 35 minuta protiv Crnokose nema ni priblizno isti znacaj za njegov razvoj kako kada zabije 10 poena Partizanu za 15 minuta. I sta onda uraditi, dati Radanovu sledece sezone da igra garantovanih 30+ minuta u KLS da se igra ili dati mu manje minuta iako je veliki talenat a na drugoj strani ostvariti plasman u plej of i opet igrati protiv Zvezde, Partizana i boriti se sa Megom za plej of? Moje misljenje je da je rjesenje jednostavno, dati mu onoliko koliko ZASLUZI. Nekad ce igrati 35, nekad 15, ali ces igrati onoliko koliko zasluzujes. Naucice postovati ekipu i posjed, naucice igrati na rezultat a opet ce imati prostora za igru. I na kraju najbitnije, odigrace 10 utakmica po 20 minuta protiv ABA klubova koji ce mu znaciti vise od 50 utakmica u KLS sa minutazom od 35+ gdje ce se nadigravati protiv amatera. E sad, da bi dosao na taj nivo da igra protiv ABA ekipa treba da ima jak tim oko sebe, i ovo sto je FMP napravio je upravo tim kakav treba da bude na raspolaganju jednom mladom igracu. To je drugi plus FMPa. FMP je ekipa sa jednim iskusnim plejom koji donosi kvalitet i stabilnost i garantuje borbu za visok plasman, plus 11 mladih igraca koji imaju slobodu u igri ali takodje i svoje zadatke. Savrsena koncepcija tima koja pruza mladom igracu mogucnost da gori ali ga cuva da ne sagori, omogucava da se igra kosarke ali i da se ne zaigra previse. Omogucava jednom Dobricu, Davidovcu, Lazarevicu da bude vodje ali da sav teret ne spadne njima na ledja. Po meni savrsen koncept tima i nadam se da cemo ga koristiti i u buducnosti.
-Cetvrta stavka, spremnost igraca koji su igrali za FMP da odmah ponesu dio tereta u Zvezdi?
Smatram iz gore navedenog da ce igraci koji dodju iz FMPa odmah moci da doprinesu Zvezdi upravo iz razloga jer nisu dosli iz ekipe koja je bila koncepirana da se oni igraju kosarke nego je to bio tim gdje su imali svoje obaveze i nosili odredjen teret. Navescemo primjer Gudure koji ima muda ali nismo ga morali cekati da smiri musice nego je odmah dao ozbiljan doprinos. Ne kazem da ce i Dobric dati kao Gudura ali ce odmah na pocetku biti ozbiljan igrac to sam siguran. To je treci plus FMPa.
-Peta stavka, dovodjenje mladih reprezentativaca u FMP.
Svi mi znamo da biti mladi reprezentativac ne znaci imati dobru seniorsku karijeru, ali takodje smo svjesni da nase mladje kategorije ne mogu svake godine izbaciti po 5-6 igraca koji su kalibar da igraju seniorsku kosarku iznad KLS nivoa. Posao koji radi Covic sa skipljanjem vecine reprezentativaca u razvojnom timu je cetvrti plus FMPa koji nam obezbjedjuje da iz kvantiteta izdvojimo kvalitet i damo sansu tim momcima da se bore za Zvezdin dres, a pri tome i sprecavamo vjecitog rivala da regrutuje potencijalne late bloomere i tako ojaca svoj sastav. Koliko god to bilo mozda i nevazno kad se trenutno pogleda na duze staze to je mozda i krucijalno u toj vjecitoj borbi za prevlast u drzavi i regionu.

A sad da se okrenemo malo oblacnoj strani neba.
-Strategija naseg razvojnog tima?
Od sporazuma pa sve do danas stice se utisak da FMP nije razvio jasnu strategiju razvoja mladih igraca.
Treba biti posten i reci da je Covic morao imati odstupnicu ako se slucajno neki Vucicev necak opet okurazi pa odluci da se igra menadzera nekog KK malo uzivo i tako te nekosarkaske stvari, ali mislim da taj period polako ostaje iza nas i da je vrijeme da na uhvati jedan pravac kojim ce se FMP kretati.
Odmah da kazem, razumijem rusvaj koji je vladao dvije godine poslije ugovora, jer tesko je sklopiti odmah tim ako sve svoje igrace koji imalo valjaju das Zvezdi i onda pokusas da sastavis neki tim koji ce liciti na nesto. Stvaranje mladog i perspektivnog tima je proces i ne desava se za mjesec dana. Problem je nastao kada smo docekali generaciju 95 i potpisali ugovore ali opet nismo nasli put kojim ce se FMP kretati. Nema sanse da jedan tim koji ima zadatak da stvori igrace za visi nivo takmicenja isti zadatak i ispuni ako ce mu se mijenjati trener svake godine. Nema sanse da ce se zadatak ispuniti ako u taj tim posaljes trenera koji nema nikakvog trenerskog iskustva pa kakav god on bivsi igrac bio. Ja licno obozavam Gurovica, ali dati mu 7-8 mladih igraca u tako osjetljivim godinama da on na njima pece zanat je blago receno neodgovorno.
Sada je postavljen Klipa, ovo sto on radi ne izgleda lose ali i ako struka bolje vidi i uoci nedostatke njegovog rada, treba mu sugerisati i usmjeriti ga a ne sledece sezone da se i on mijenja. Bez kontinuiteta nema napretka.
-Individualni rad sa mladim igracima.
Nije sporno da neki igraci nemaju potencijal da nadograde svoje nedostatke, da svi mogu da se kompletiraju svi svjetski igraci bi bili kompletni napadaci ili odbrambeni igraci, ali u nasem razvojnom timu je ocigledno da postoji problem u otklanjanju tehnickih nedostataka igraca koji se razvijaju. Navescemo primjer, Stefan Lazarevic. Momak sazrijeva, rijetko je vidjen spoj fizicke snage i atleticizma, veoma karakteran momak, veliki borac i pobjednik. Svaki duduk vidi da bi bio vec sledece sezone EL nivo ali nesto mu fali... Stefan nema sut. Nije ga imao ni prosle a ni pretprosle godine. Da li se nesto uradilo povodom toga? Ne! Pa to je osnovna stvar, moramo imati individualne trenere za taj segment, nemojmo da nam se desava da im menadzeri moraju traziti posebne trenere da rade sa njima mimo kluba. Da se sa Stefanom krvavo radilo od mladjih kategorija doslo bi do neke promjene, pa tako ako momak ne moze napredovati sa ovim izbacanjem, promijeniti mu tehniku suta, promijeniti mu polozaj nogu ili ako nista naci mu poziciju gdje ima najbolje procente pa da bar usavrsi sut iz kornera kao Branko Lazic. Niko od Stefana ne ocekuje sut iz driblinga niti neki fadeaway nego da pogadja otvorene suteve u pristojnim procentima. Zbog ovog faila mi sada moramo "bacati grah" da li ili ne treba Lazarevicu dati sansu jer ima ozbiljan nedostatak za EL nivo. Da smo ovu boljku otklonili kad joj je bilo vrijeme ne bi uopste imali dilemu, dobili bi veliko pojacanje iz sopstvanih redova, upgrade Kaline, ozbiljnu zvijerku... Dalje, Borisa Simanic, strasan potencijal, sjajan spoj visine, atleticizma, koordinacije i suta. Napravicemo nevidjenu glupost ako od njega napravimo nekog Ercega koji ce se gnusati kontakta i koji ce radije da je pripali nego da udje u dribling i rijesi napad oko obruca. Da bi Borisa bio kompletan napadac sa njim se mora krvavo raditi individualno, uvrstiti mu niski post u repertoar, popraviti mu neke segmente kod kontrole lopte itd itd. Uskoro cemo vidjeti da li je Borisa bacio dvije godine ili se sa njim radilo kako treba. Iskreno, ja mislim da je moglo bolje, ali ponovicu, tek cemo vidjeti sledece sezone gdje smo zatajili i da li smo uopste zatajili.
-Selekcija i skauting mladih igraca
Ovo se odnosi na mladje kategorije. Ne smije nam se desavati da propustamo talente iz drzave i regiona. Prvenstveno mislim da Srbiju i Republiku Srpsku. Cesto smo se susretali sa situacijom da pojedini forumasi, koji su dokazani u pracenju mladjih kategorije bukvalno cvile da se pogleda neko dijete iz Republike Srpske npr, jer ce u protivnom zavrsiti u Sparsima ili Megi, te molbe prolaze nezapazeno i onda za sezonu ili dvije upravo ti igraci nam daju po 20-30 poena igrajuci za vec spomenute Sparse ili Megu a mi se cudimo kako nasi skauti nisu primjetili tog djecaka. U moru primjera navescu Andriju Stepanovica. O tom momku se pisalo mnogo prije nego se otisao u Sparse ali niko ni da obrati paznju. Slobodno neka se zaviri malo u klubove poput Zemuna npr, ima i tamo po neki "Stepanovic", pa u nekom drugom klubu ima "Petrusev", "Plavsic", "Pecarski"... manimo se "Gasica".... Nekako mi najvise za oko zapinje kako ne mozemo prepoznati late bloomera, kako ne mozemo prepoznati "tijelo od milion dolara", kako cemo radije uzeti visokog klinca sa kratkim rukama i rukometnim tijelom koji ce nam na snagu donijeti uspjeh u mladjim kategorijama a kome je prelaz u seniorsku kosarku sigurna smrt, nego nekog vizljastog poletarca sa finim odrazom i smislimo za kosarku ali koji nece odmah donijeti prednost. Ovdje mozda grijesim, nisam previse upoznat sa radom struke u nasim mladim kategorijama ali nekako nam se cesto desava da imamo po generaciji 2-3 nosioca igre za koje se sigurno zna da nece moci uspjesno premostiti tu provaliju izmedju juniorske i seniorske kosarke.
-Strucnost u mladjim kategorijama
Vec sam se dotakao ove teme i samo cu jos par recenica napisati. Jedina stvar u koju je sigurno uloziti pare (kada je jedan kosarkaski klub u pitanju na ovom podneblju bogatom kosarkaskom bazom) je struka u mladjim kategorijama. Nema sanse da se ne isplati na dugorocnom planu. Dacu sebi za pravo da ocjenim da nam je struka tanka i da dio para trebamo odvojiti da bi doveli minimum dva provjerena i strucna trenera u mladje kategorije koji ce nam izvesti generacije mladih igraca na pravi put. Drugovi, kolege, cugeri iz kafane, rodjaci, komsije, ljudi kojima se duguje usluga itd itd, ne smiju imati mjesta u najbitnijem dijelu sistema za dugotrajnu dominaciju u zemlji i regionu. 100.000 evra koje cemo potrositi za 2-3 najozbiljnija trenera u regionu, koji bi radili u kontinuitetu par godina, ce nam ustediti za 4 godine nekih 600.000 evra koje bi dali za dva crnca zbog nedostatka ekstra kvaliteta iz spostvene baze. To je jedini nacin kako gledati na taj "trosak", sve ostalo je utopija i zivotarenje od danas do sutra.
Sada je velika prilika da uspostavimo sistem koji niko nikad nece moci srusiti, nemojte da ovo propustimo!

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 11:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
sjajan intervju a najaca recenica je
Radonjic je specifican trener

http://www.vice.com/rs/read/leti-kao-le ... e=vicefbsr

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
@skeva

Odlična analiza, nema potrebe puno dodavati, osim na dio sa strukom. Skauting i to čitava mreža, pod urgentno, potom i kvalitetan trenerski kadar... Mora se Zvezda profilisati kao klub, koji je u stanju da talenta namiriše, prije nego i samo dijete skonta da je talentovano. U trci sa 20 i 30 milionskim budžetima CSKA, Turaka, Makabija i ostatka, to je jedini put, da se amortizuje razlika u platežnoj moći. Doduše, biće sada na našoj strani faktor zatvorene EL. Nakon što bogati popune rostere, biće puno igrača koji će pristati na manje plate u odnosu na sopstveni kvalitet, samo da igraju EL...

Ovako na prvu, utisak je da bi prioriteti, odmah sada, trebali biti redom - Jović, Zagorac, Milutinov. U Stefu imamo vođu, domaćeg pleja, odličnog na obe strane terena. Ne vidim domaćeg igrača, koji bi ga mogao adekvatno zamijeniti. Njegovim ostankom, i Vase kao back-upa, otvorila bi se mogućnost za stranca kombo beka, skorera. Odlaskom, morali bi se otvoriti za pleja stranca, a njega ne vrijedi čekati do last-cuta ili dok bogati popune roster. Za prvog pleja bi valjalo da je što duže sa ekipom... Zagorac bi zatvorio spoljne pozicije, a Milutinov bi legao za sezonu poslije, kad bi projektovano mogao biti prvi centar. Za narednu, teško da bi se mogli osloniti na njega, kao prvu opciju na pet. Mislim da je ove premalo igrao. Onda prva opcija ostaje - stranac ili... Krstić? Nemam nikakve inside informacije. Samo idem logikom. Jedino ako nejmu nije prioritet još koji milionski ugovor, koji sigurno može da ubode negdje, ali teško baš među evroligašima...

Sve ovo ide pod pretpostavkom da Radonjić (aka dunster i neznalica) ostaje na našoj klupi... U slučaju njegovog odlaska, mi smo na konju ima da procvjetamo momentalno. Nećemo se više patiti sa kojekavim CSKA i igrati neizvjesna završnice, već će nas neka od trenerskih magija tipa Moke Slavnića ili Mute Nikolića, od šale voditi na FF. Na kraju krajeva, sa našim ogromnim budžetom, to je sasvim očekivano i normalno...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Tek sada vidio da je i Cirbes potpisao za Makabi.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

2,2 miliona za dvije sezone, obezbijedio se celavi brat :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Samo im još Radonjić fali :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prošlu sezonu su uprskali, ne mogu ponovo priuštiti taj luksuz :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Justin Dentmon ili Jacob Pullen?

Možete vi to i bolje, keep lookin' :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pulena je Radonja odbio na prvu prosle sezone, ne vjerujem da je promijenio misljenje. Dentmon... sta znam, ocekujem nesto bolje.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pullen je idealan primjer fraze "crni egoista" :) . Al' zato kad ga krene.... mislim, bar vi znate kako je to :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma Pulen je bek, ovo sto organizuje to ni na sta ne lici. On je kompletan napadac, ima sve, ali ako ce necija igra zavisiti od njega to nije dobro. Kontam da bi bio prejeben u petorci sa nekim pravim organizatorom.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 14:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Treba nama onaj iz aleksandrovca bijeli amer što ne prašta ni kad 0/7 ima u prvoj četvrtini šut :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17672 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633 ... 884  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]