banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2016, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Drinin lijepo je sto si optimista i treba vjerovat da se mogu stvari mjenjat...ali.

Sve bi to bilo lijepo i ok, kad bi vecina tako mogla kao taj tvoj drugar ili par njih sto ih poznajes ali u tome i jeste problem.

Ozbiljni problemi u ekonomiji i masovna ne zaposlenost se ne rijesavaju sa servisnim uslugama.
Svakako servisne djelatnosti i usluge imaju svoje mjesto i zaposlit ce neki broj ali ne takav. Isto tako te iste servise neko mora zvat tj. trebat ih platit da rade.
Oce samo serviseri ici kod servisera i vlasnici radnji i butika ici i kupovati jedni kod drugih?

Jednostavno pitanje od kud velikoj vecini ljudi, penzionerima pare da kupuju?

Isto, da bi trgovina radila mora postoja i nekakva proizvodnja. Bazirati sve na preprodaji? Koliki procenat je domace robe u trgovinama pravljen od domace radne snage, sirovina?
Ne racunam tu robu kao elektronika, automatika, auto industrija i sl. recimo u prehrabmenim i poljeprivrednim proizvodima?

Neko hoce stalno da prezentuje da zivis u drustvu i sredini jednakih mogucnosti samo je do tebe.
I ono sto cesto sa sarkazmom danas govore: " Do tebe je Drinin danas mozes sve da budes."
Eto mozes i da budes bogat kazu prije to nisi smio i mogao (govore da si mogo i u zatvor zbog toga)sve je danas do tebe.

To jest do pojedinca!!!
A to sto neces da zivis dobro. Sorry!!!

Cekas da ti se da na tacni. Gura se taj narativ, to prebacivanja loptice u tvoje polje.
Ti kazes ismijavaju se. Daleko je to od ok, ali sta ocekujes. Ocekujes li da se neko raduje tvome(ne mislim na tebe) uspijehu a okolo nigdje nista za njih.

Ti ces reci pa sta cu im ja.... sami su krivi sebi jel. :wink: Mozda ces reci ja tu ne vidim nikog drugog.
E vidis oni tako ne misle.
Mozda ipak nije sve u pojedincu? :roll:

Otvorena je ta prica o pojedincu, tj o ulozi individue u sistemu, neka je i nek se fura i gura. Na pojedicu je da vjeruje u nju ili ne.
Sve je do tebe!!! :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
"Планину ће помакнути само онај ко је на почетку помицао каменчиће". 8)

Наравно да не живимо у друштву једнаких могућности, управо због тога и чуди та пасивност, друштвена. Ту не мислим на рушилачке плаћеничке протесте у којима се манипулише сиротињом. Мислим на тотално поремећену климу активизма. Данас највећи дио људи бјежи од волонтирања као ђаво од крста. Ваљда несвјесан да је можда управо то пут ка жељеном. То ти каже неко ко је волонтирао, радио за џ. Пут који појединци морају проћи.

Тужно је да постајемо друштво стараца. Да млади одлазе по сваку цијену. Тањир се не чека, тањир се зарађује. И постоје два пута, исправан и крив.
На нама је да одлучимо. Често смо несвјесни пропуштених прилика. Често су нам правдања најлакши начин непризнавања сопствене нерационалности.

И то траје већ 20 година. И лопов онај, лопов овај. И ти немаш ништа од тога, ако га ухапсе исто тако.
Јбг једноставно ниси дијете ратног профитера. Или предсједник Уније студената, далеко било лгбт лобија.

Апсолутно сам свјестан тренутка у којем живимо, ситуације, могућности. Потенцијала имамо. Неискориштених такође.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 23:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Mrzi me objašnjavati u detalje.
Glavni problem je nepostojanje funkcionalne države, to je osnov funkcionisanja privrede kao cjeline.
Uvijek će biti pojedinaca kojima dobro ide, ali to nije dovoljni za zdrav razvoj u širem kontekstu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vi tacno niste normalni :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Aj šuti bolan ,vidiš da iz Drininog izvlačimo neiskorištene potencijale

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Траје афера "Боксит". Данас је био скуп у Милићима. Ево прилога двије телевизије из РС.
Нећу стајати ни на чију страну. Али евидентно истина је негдје у средини.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QinJB7XsBfo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M_8Zzmeesug[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2016, 01:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Čiča iz Rogače je napisao:
Aj šuti bolan ,vidiš da iz Drininog izvlačimo neiskorištene potencijale

Još ako mu kupimo par lopata, postaće velik biznismen od njega.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2016, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Neće, on već ima posao i zadovoljan je njime. On samo usmjerava ostale.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2016, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Стевандић: Бошњаци боље живе у Српској, него Срби у ФБиХ

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да Бошњаци боље живе у Српској него Срби у Федерацији БиХ гдје су им угрожена основна људска права

"Бошњаци много боље живе у Републици Српској него у кантонима са хрватском већином у ФБиХ", рекао је Стевандић, коментаришући тврдње потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића да власт у Српској отежава живот онима који нису Срби.
Он сматра да и Хрвати боље живе у Републици Српској него у федералним кантонима са бошњачком већином.
"Салкић је функционер у Републици Српској, гдје прима једну од највећих плата и има све што припада носиоцима власти. Лојалност показује тако што у Сарајеву говори све најгоре о Српској", каже Стевандић.
Он је напоменуо да је, према статитичким подацима, у Републици Српској најмање инцидената на вјерској и националној основи у Европи.
"Чињеница је да је Бошњака у Министарству унутрашњих послова Републике Српске било по попису становништва из 1991. године. Међутим, дио њих је отишао у друге полицијске агенције у БиХ, што нико не може спријечити", додао је Стевандић.
Салкић је јуче у Сарајеву изјавио да власти у Републици Српској чине све како би отежале већ тешке услове за живот Бошњацима и Хрватима у Српској.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=186300

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2016, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Додик: Исламска држава - практична реализација Исламске декларације

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да све оно што се могло прочитати у "Исламској декларацији" Алије Изетбеговића сада може видјети кроз практичну реализацију "Исламске државе", оцијенивши да би рјешење проблема у Сирији по моделу БиХ завршило неуспјехом, јер је и сама БиХ неуспјешна земља.

Додик истиче да би оружани сукоб у Сирији да није било руске интервенције, вјероватно, трајао годинама по принципу незавршеног сукоба који би стално изазивао друге спорадичне сукобе.

"Наравно, кључно питање је стварање жИсламске државеж, која је базирана на калифату. То је оно што смо могли прочитати код Алије Изетбеговића, који је навео у својој жИсламској декларацијиж да муслимани, тамо гдје су мањина, треба да креирају подношљиво и толерантно друштво, а онда када постану велика већина треба да креирају друштво по узору на калифат", рекао је Додик у интервјуу за "Спутњик".

Он је нагласио да такозвани БиХ модел може бити узор за Сирију уколико неко жели да у Сирији задржи међународну заједницу која ће управљати тим простором.

"То одговара управо међународној заједници, која има много својих службеника који ходају по свијету, прво изазивајући конфликте, а онда, након тога, наводно креирајући нека мирна рјешења", рекао је предсједник Српске.

Додик је навео да је БиХ неуспјешна земља, коју међународни креатори идеје о БиХ након распада бивше Југославије покушавају да одрже 20 година и очигледно да у томе не успјевају.

"БиХ је подјељено друштво и то по свим елементима - територијалним, етничким, културним, образовним и економским, тако да то не би требало да буде модел за успјешност", рекао је Додик.

У том контексту, Додик је указао да се Југославија сама од себе не би ни могла распасти да није било уплива тадашње Њемачке, која је креирала издвајање Словеније и Хрватске и сатанизацију Србије и српског народа.

"Све је на томе креирано. И сада, када се сретнем са неким од њих, видим љутњу зашто све то није усјпело. Није успјело зато што идеја која је негдје далеко смишљена о ждејтонскојж или како они то воле да кажу жфункционалнојж БиХ, није истински порив људи који тамо живе. Нисте могли на развалинама бивше Југославије, у којој се БиХ звала жЈугославија у маломж, да направите неку нову жмалу Југославијуж. То је било потпуно апсурдно", рекао је Додик.

Говорећи о мигрантској кризи, Додик је констатовао да су мигранти показали инертност Европе, која је по већ устаљеном сценарију пратила оно што су креирали неки кругови са Запада, прије свега амерички, по Блиском истоку и сада у Сирији.

Додик истиче да је апсолутно сигуран да би Европа покушала да изабере од тих избјеглица нешто што њима треба - инжењере, докторе, медицинске сестре или оне што обављају неке физичке послове, а онда би Републици Српској и свим земљама на Балкану вратила дио избјеглица којима је потребна социјална помоћ и који нису квалификовани за много шта.

"Република Српска је јасно рекла да не може да буде дио тог програма ни под условом чак ни да се креира нека финансијска помоћ. Ми смо научили на то", рекао је Додик.

Он је напоменуо да Република Српска мора да ријеши многе нерјешене статусе интерно избјеглих из региона који се налазе на њеној територији и не може да се бави мигрантима.

"Ово не значи да ми нисмо хумани, да ми не разумемо о чему се ради. Нас погађа свака несрећа који смо могли да видимо - од оног трогодишњег дјечака па до многобројних утопљеника, али ми томе нисмо допринијели и у томе не желимо и нећемо да учествујемо. Ми можемо да имамо људски однос према томе и да то осудимо, али немамо потенцијал да се бавимо санацијом тих проблема", рекао је Додик.

Он додаје да Република Српска није друштво које је спремно да смјести мигранте, а да јој сутра под притиском међународне заједнице и причом о људским правима, буде наметнуто да им да држављанство, што значи активно и пасивно бирачко право и много чега другог.

Додик је подсјетио да је 4.500 "светих ратника ислама" раније дошло у БиХ јер су им НАТО и земље Запада то дозволиле.

"Они су чинили стравичне злочине над Србима. Видјели смо слике одсјечених глава, што је било потпуно невјероватно, али то Запад тада није ни примијетио. Међутим, када су почели да сијеку њихове главе и да их приказују, онда су се забринули. У сваком случају, ми нисмо друштво које може економски да истрпи смјештај миграната", каже Додик.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 03841.html

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2016, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Десило се оно што се најављивало.... Управо прочитах да ће Максимовића као кандидата за градоначелника Бијељине између осталих подржати и СНСД....

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=191719

У Бијељини је практично данас почела кампања.... биће веома интересантно видјети како ће БНТВ извјештавати, просто су сад у необраном грожђу... Да ли ће СРТ остати на челу или слиједи чистка, остаје да се види...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2016, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Дневником АТВ-а продефиловаше Драшко Станивуковић, Предраг Вулин, Никола Дроњак и онај краљ што штрајкује у парку. Контам, дан шале у правом смислу.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2016, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Чисто да се напомене...

http://www.rtvbn.com/380438/DNS-Bijelji ... aksimovicu

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 14:20 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Danas gledam Bakira na OBN, ako je ustina samo pola od onoga sto on prica za federaciju, mogu samo reci da smo mi u grdnom problemu, jer oni nama odmicu korakom, kaze nesretnik da je stopa zaposljavanja u federaciji u realnom sektoru sada oko hiljadu novih radnih mjesta mjesecno, da su izdvajanja u fedeaciji za boracke kategorije na 600 miliona godisnje i da nemaju nikakav problem trenutno sa ekonomskom stabilnosti...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zapošljavanje jašta, kao ono što je obećao 100,000 mjesta pred izbore.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Možda jeste, možda nije istina. I Dodik priča kako smo mi bolji dio BiH i kako je kod nas u stvari super. Treba pitati ljude iz Federacije kakvo je realno stanje, a ne Bakira.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Panzer je napisao:
Treba pitati ljude iz Federacije kakvo je realno stanje, a ne Bakira.

Ovakvo stanje otprilike:

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 14:29 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Realno je da su u boljoj poziciji, a da mi elegantno propadamo, boracki dodatak je upitan za isplatu, kazu da su kasnile invalidnine zadnji mjesec, poljoprivrednici jos cekaju subvencije za 2015 godinu...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тачно за инвалиднине. Исплата је почела тек 25-ог. Говорим о људима који примају на банци.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2016, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Realno je da su u boljoj poziciji, a da mi elegantno propadamo, boracki dodatak je upitan za isplatu, kazu da su kasnile invalidnine zadnji mjesec, poljoprivrednici jos cekaju subvencije za 2015 godinu...

Сигурно су у бољој позицији јер пре свега су политички у бољој позицији. Инвестиције које иду долазе у Б/Х са Запада се политички усмеравају искључиво ка Федерацији. Рецимо аустријска влада је свим својим огранцима и сарадницима из привреде "саветовала" да искључиво улажу у Федерацију, а да РС избегавају за било какву сарадњу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]