Drinin lijepo je sto si optimista i treba vjerovat da se mogu stvari mjenjat...ali.
Sve bi to bilo lijepo i ok, kad bi vecina tako mogla kao taj tvoj drugar ili par njih sto ih poznajes ali u tome i jeste problem.
Ozbiljni problemi u ekonomiji i masovna ne zaposlenost se ne rijesavaju sa servisnim uslugama.
Svakako servisne djelatnosti i usluge imaju svoje mjesto i zaposlit ce neki broj ali ne takav. Isto tako te iste servise neko mora zvat tj. trebat ih platit da rade.
Oce samo serviseri ici kod servisera i vlasnici radnji i butika ici i kupovati jedni kod drugih?
Jednostavno pitanje od kud velikoj vecini ljudi, penzionerima pare da kupuju?
Isto, da bi trgovina radila mora postoja i nekakva proizvodnja. Bazirati sve na preprodaji? Koliki procenat je domace robe u trgovinama pravljen od domace radne snage, sirovina?
Ne racunam tu robu kao elektronika, automatika, auto industrija i sl. recimo u prehrabmenim i poljeprivrednim proizvodima?
Neko hoce stalno da prezentuje da zivis u drustvu i sredini jednakih mogucnosti samo je do tebe.
I ono sto cesto sa sarkazmom danas govore: " Do tebe je Drinin danas mozes sve da budes."
Eto mozes i da budes bogat kazu prije to nisi smio i mogao (govore da si mogo i u zatvor zbog toga)sve je danas do tebe.
To jest do pojedinca!!!
A to sto neces da zivis dobro. Sorry!!!
Cekas da ti se da na tacni. Gura se taj narativ, to prebacivanja loptice u tvoje polje.
Ti kazes ismijavaju se. Daleko je to od ok, ali sta ocekujes. Ocekujes li da se neko raduje tvome(ne mislim na tebe) uspijehu a okolo nigdje nista za njih.
Ti ces reci pa sta cu im ja.... sami su krivi sebi jel.

Mozda ces reci ja tu ne vidim nikog drugog.
E vidis oni tako ne misle.
Mozda ipak nije sve u pojedincu?
Otvorena je ta prica o pojedincu, tj o ulozi individue u sistemu, neka je i nek se fura i gura. Na pojedicu je da vjeruje u nju ili ne.
Sve je do tebe!!!