banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 03:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jan 2016, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
То се не ради ни на једном телефону одаааааааавно. :) У ствари откако се прешло на литијум-јонске или литијум-полимер батерије.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
pingvin je napisao:
Zna li neko treba li na ovom telefonu formirati bateriju ?
Ne treba.
Nekih 15-ak godina se koriste litijum-jonske baterije koje ne treba formirati.
Čak ih ne treba često prazniti do kraja i puniti do kraja, nego najduže traju kad su oko polovine napunjenosti.
Ovi urbani mitovi nikako da nestanu, mislim da će ljudi još godinama misliti da se baterije trebaju "formirati". :D

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
haha ok
@blaf77 Izasao me 260 KM sa "carinom i PDV-om"...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel dovoljno da ovo odradim http://www.droidbeep.com/how-to-easily- ... tall-twrp/

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 14:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Rider on the storm je napisao:
pingvin je napisao:
Zna li neko treba li na ovom telefonu formirati bateriju ?
Ne treba.
Nekih 15-ak godina se koriste litijum-jonske baterije koje ne treba formirati.
Čak ih ne treba često prazniti do kraja i puniti do kraja, nego najduže traju kad su oko polovine napunjenosti.
Ovi urbani mitovi nikako da nestanu, mislim da će ljudi još godinama misliti da se baterije trebaju "formirati". :D

Ne treba je formirati, ali na smartfonima treba kalibrirati bateriju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam problem,kada zelim da downloaduje twrp287 izbaci mi ggresku,"nazalost,proces android.process.media je zaustavljen" i ne moze se donloadovati

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Pa skini ga na komp i prebaci?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 15:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
pingvin je napisao:
Imam problem,kada zelim da downloaduje twrp287 izbaci mi ggresku,"nazalost,proces android.process.media je zaustavljen" i ne moze se donloadovati

Ovde i ovde imaš vrlo korisne informacije o tom telefonu...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Samo sa xiaomi.eu skidaj romove jer...

http://www.xda-developers.com/xiaomi-locks-bootloader-on-recent-devices/

Od 14.01. zakljucavaju na svim telefonima bootloader, pa ti je moja preporuka da ne skidas sa oficijelnog sajta, niti da prihvatas ota updateove koje ti telefon nudi.

Imas i na xda prilicno stabilan cm 12.1 pa kako ti je volja.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa? Nude i oficijalni bootloader unlock, google to oduvjek radi na svojim uredjajima, ali isto tako lako mozes otkljucati. Fora je samo (barem kod google i xiaomi) za cackanje oko sistema treba se otkljucati bootloader, a to vodi brisanje podataka sa uredjaja, znaci zbog sigurnosti, a ne zbog neke zavjere protiv kupaca :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam, ali postupak i nije bas jednostavan. Tool je na kineskom (dobro, imaju uputstva sta i kako kliktati), moras im poslati upit i obrazloziti zasto to zelis i na kraju cekas da ti posalju sms-om kôd nekih 15-20 dana jer ih rucno jedan po jedan analiziraju.
Priznaces da je malo glupavo.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To jeste malo glupavo, ali neko ce vec izmisliti neki tool kao sto su uradili za Huawei bootloader generator. Kod google je jedna komanda i otkljuca se.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zna li neko sta bi mogao biti problem - imam xiaomi power bank od 16000mAh, punim Lenovo K3 note na njega. Skoro sam ga kupio, svega 2 puta ga napunio i ispraznio. Nisam primjetio ranije, ali sam danas skonto da ne moze napuniti telefon preko 87%. Dodje baterija do toliko i prestane punjenje. Nekoliko puta pokusavao, mijenjao kabl i izlaz iz punjaca (ima 2 usb izlaza) i nema razlike. Bank pokazuje 3 od 4 lampice, znaci nije ni upola prazan. Prukopcam drugi K3 note, napuni ga do 97% i stane.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pocinjem se nervirati,skinuo sam xiaomi.eu_multi_hermes_5.10.22_v7-5.0.zip sa xiaomi.eu prebacio ga u internu memoriju telefona usao u recovery mode isao na Install update.zip to System One i update je neuspjesan,izbaci mi failed :(
Sad vidim da je i Sajinu bilo tako..

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moras ga preimenovati u update.zip

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@blaf77

Neki telefoni su namjesteni da se ne pune preko 95%, tj. pune se ali dosta sporije da se sprijeci ostecenje baterije, da li ti i dalje stoji da se puni iako je na 95%?

@pingvin

Instaliras li preko stock recovery ili neki custom, twrp, cwm itd...?

@pilot babo

Ne mora ako ga moze odabrati.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bilo je preimenovane na update.zip...pokusao sam preko stock recovovery sad cu nabaciti twrp pa cu opet probati...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne, i na jednom i na drugom telefonu kad dodje do 87% (na drugom do 97%) samo prestane puniti, nema znaka da se puni i ugasi se lampica koja svijetli dok traje punjenje, kao da sam ga skinuo da punjaca. Kad punim na njegov originalni punjac napuni se do 100%.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sehxor, mislim da u stock recoveryju nema opcija da se izabere.
Pingvin, moj ti je savjet da udjes u updater aplikaciju u samom sistemu i tu mozes odabrati fajl koji hoces. Tako sam ja nabacio twrp, a onda odatle rom. I nabaci slobodno zadnju verziju (6.1.11), fercera bez problema i baterija je puno bolja.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uradio sve kao u ovom tutorialu,telefon se ponasao bas kao sto je opisano u tutorijalu.Upalim ga,i root checker kaze da telefon nije rootovan :(

Evo kopije tutorijala
KRATKI TUTORIAL:

Evo da javim da sam uspio instalirat twrp i eu miui .22 verziju, a ranije je bio stable 7 miui.

Ovako sad cu napisat tutorial tako da svi poput mene, koji bas nisu vično ovome mogu uz što manje živciraranja flashat rom. Ima 10 koraka, cini se strasno, a ustvari posao od 15 min.

Na ovome linku imate upute po kojima sa ja radio

http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html

uz to, na ovom linku imate drivere koje morate instalirati na PC.

http://www.mediafire.com/download/cypm2 ... rivers.rar

na ovom trecem linku imate eu rom. Za Redmi Note 2 naziv je HERMES. Ljudi kazu da je 5.10.22 trenutno OK, pa sam ja isao na tu. Skinite ovaj weekly jer imate mogućnost tjedne nadogradnje bez ovih komplikacija, jel putem WIFI...Ima hrvatski jezik i google aplikacije (ja nisam znao ali valjda je skraceni naziv za google aplikacije je GAPPS).

http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-22.28856/

1. Skinite drivere s drugog linka i instalirajte na PC.

2. Sa prvog linka skinite adb tools i twrp recovery - download mozete napraviti tek kad stavite reply u temi.

3. Odzipajte adb tools-kad odzipate dobijete adb driver i adb tools datoteke. U adb tools datoteku stavite file (najprije ga razipajte) iz twrp recovery zipa. Zatim taj fajl koji ste kopirali preimenujte u recovery. Nemojte na kraju stavljat .img jer je on sam po sebi img file pa da ne biste imali recovery.img.img

znaci file vam mora izgledati ovako primjerice (tako je meni izgledalo) c:/adb-tools/adb-tools/recovery

4. ugasite telefon, udjite u fastboot drzeci kombinaciju tipki power+vol down. Tu ce vam samo stajati nekakva slika sad.

5. Spojite kablom mob na komp. Odite u folder gdje ste ranije stavili onaj file recovery. Drzite shift na tipkovnici i stisnite desnu tipku misa na prazan prostor u tom folderu(znaci kao da idete napraviti new folder). Otvorit ce vam se onaj izbornik gdje cete odabrat open command window here i izaberite tu opciju.

6. Kad vam se otvori, upisite - fastboot flash recovery recovery.img

7. On ce jako brzo odradit svoje. Ugasite mob. Time ste dobili TWRP recovery umjesto onog tvornickog. U njega ulazite tako da drzite power + volume up.

8. Sad upalite mob, neka udje u sistem, spojite kabal i stavite SuperSu zip file koji ste skinuli s prvog linka i rom koji ste skinuli s treceg linka na memoriju mobitela (nemojte stavljati u neki folder,samo kopirajte na mob).

9. Ugasite mob, odite u TWRP (znaci power+vol up),malo pricekajte da udje. Odite na install i nadjite SuperSu. Swipe to install. Kad zavrsi stisnite reboot i pricekajte da vam uđe ponovno u sistem. Ovime ste ROOTALI mobitel.

10. Sad ponovno ugasite mob, odite u TWRP (power+vol up). Prvo odite na WIPE (brisete data,cache, dalvik cache). Kad zavrsi vratite se na install. Instalirajte rom koji ste prebacili ranije na mob. Kad zavrsi ponovno stisnite reboot. (meni je nakon reboota stajao samo mi znak, ništa se nije događalo. Ugasio sam mob, upalio i mob je usao u sistem)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]