banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A prosirenje sadrzaja ce dodatno povecati priliv novca.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
The_new_Statesman je napisao:
Sa automatskom rampom za naplatu ulaska grad moze sasvim sigurno kesirati 5 stoja dnevno. Sa tim parama se moze srediti plocnik, a kroz koju godinu i citav Spomenik. Pa i probiti nove staze za setnju i napraviti novi sadrzaji za rekreaciju.

Ti se zalazes da ne samo da ostane rampa nego i da se automatizuje i poboljsa kontrola? :D

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo je previše konstruktivno za ovaj grad, nema od toga ništa...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ako se onoliki kamen mogao dovuci sa Braca ne znam sto je problem kupiti rampu za automatsku naplatu. Ima kod Kineza :D

A ne mora biti ni rampa. Moze proci i obican parking sat poput ovih po gradu. Samo sa posebnom tarifom. ;)

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 11 Nov 2015, 09:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Treba ostaviti rampu, kupiti 20-ak rikši i naplaćivati cenera prevoz do vrha.
1.Zadovoljni rekreativci
2. Grad zarađuje
3. Guzonje se pohvale kako su zaposlili 20-ak ljudi
4. Obogaćena ponuda

:D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Rampa sa naplatom je jedino razumno resenje... Gledano iz poslovnog i ekoloskog pravca... Ako to ne predloze i ne urade stvarno su debili i pokazace da ovom gradu ne moze biti napretka

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da. Malo skuplje od obicnog sata, ali efikasnije zbog bahatih tata i sinova koji si mogu dozvoliti neplacanje parkinga.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
_зока je napisao:
Ovo je previše konstruktivno za ovaj grad, nema od toga ništa...

A i gusilo bi banjalucku urbano rekreativnu sredinu

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako je grad koštalo oko 200 KM one plastične korpe za smeće po gradu, ta rampa i šta bi sve uz nju išlo bi koštalo barem dva miliona.
50 auta dnoveno po 5 KM... otplatila bi se negdje za proslavu 75 godina od obilaska Tita.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
danijell je napisao:
Ako je grad koštalo oko 200 KM one plastične korpe za smeće po gradu, ta rampa i šta bi sve uz nju išlo bi koštalo barem dva miliona.

jest jebote, te korpe nikad necu zaboraviti, kad javise na dnevniku i to na rezimskoj televiziji, kao da se pohvale, da su nabavljene korpe za smece za 180 maraka komad... pa bog te jebo dragi, stvarno nas trebaju popisati al doslovno

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ideja sa naplatnom rampom u principu uopšte ne zvuči loše. Nije loša sama po sebi ni ideja restorana, i treba da bude gore takav sadržaj, već je loš način na koji su to zamislili ostvariti, a koji je podrazumijevano u najbahatijem stilu SNSD despotizma - samo rukaj kako tebi treba i boli te patka za bilo koga drugog. Ujutro idu penzioneri i rekreativci, predveče mnoštvo ljudi koji bi da se opuste nakon radnog dana, često i sa djecom... Zato mislim da nije dobro rješenje ni samo otvoriti rampu nakon toliko i toliko časova. Vozić zvuči pomalo egzotično, a nemoj da se zavaravamo da je to prihvatljivo rješenje za nekog ko bi "saudijem" gore u motel, pa što je davao sto 'iljada maraka, da se sa djecom vozika po brdu?!, tako da ne vjerujem da ta ideja ima prolaz, jer ciljna klijentela teško da su klasični turisti. Klasično skidanje rampe je poziv da nekog gore zvekne ili bar zakači auto, u onim krivinama...

Naplatna rampa sa jačom cijenom, za nobles koji ima zvijerku da ga nije sramota parkirati ispred Đovaka + žičara za "naše penzionere što zbog rampe ne mogu autom (Kontejner GTI) i ostale" koji bi na kafu, a da se ne preznoje uzbrdo?

Nego, kako ide ona anketa, jesu li prevladali botovi već? Banjalučani otišli na brdo da brane rampu, umjesto da sjede na feizbuku :la:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
50 auta dnoveno po 5 KM... otplatila bi se negdje za proslavu 75 godina od obilaska Tita.

Spomenik je prezivio zemljotres ali kako izgleda nece uspijeti prezivjeti srpski UA! mentalitet sa spustenom rampom kao simbolom.

Danijell, vidis, umjesto sto si se potrudio da napises nesto sarkasticno mogao si lijepo da potrazis koliko kosta jedan takav sistem. Ne zaboravi da uvijek postoji alternativa u vidu parking sata koji vec funkcionisu vise nego odlicno. A postoji i naplatna rampa u garazi kod dvorane Borik.

Sarkazam u ovakavim situacijama ne vodi nigdje, ali baratanje pravim informacijama otezava mogucnost da te neko zednog prevede preko vode.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:

Spomenik je prezivio zemljotres ali kako izgleda nece uspijeti prezivjeti srpski UA! mentalitet sa spustenom rampom kao simbolom.

Da je neko od vlastodržaca izašao sa konstruktivnim rješenjem možda ne bi bilo UA!, što kažeš. Ovako, kad idu na čisto pišanje po sirotinji, izazvali su protest, što me iskreno i začudilo donekle, znajući kakva je naša pasivnost...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nema šta, trebamo biti smrtno ozbiljni u ovoj situaciji jer je ovo od životne važnosti za sve nas.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
danijell je napisao:

Da je neko od vlastodržaca izašao sa konstruktivnim rješenjem možda ne bi bilo UA!, što kažeš. Ovako, kad idu na čisto pišanje po sirotinji, izazvali su protest, što me iskreno i začudilo donekle, znajući kakva je naša pasivnost...

Ama gdje god i kakvoj god vlasti postavis ovakav mentalitet ona ce u deku postati ista kao ova nasa.

O tome ti pricam, ne postoji konstruktivna protuteza vlasti. Zato im se moze da budu bahati.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
danijell je napisao:

Ama gdje god i kakavoj god vlasti postavis ovakav mentalitet kna ce u deku postati ista kao ova nasa.

O tome ti pricam, ne postoji konstruktivna protuteza vlasti. Zato im se moze da budu bahati.

U redovima klasične opozicije i ne postoji i to je naša najveća boljka - ja koliko god ne volio ovakvu vlast, a mislim da je normalan čovjek ne može voljeti, toliko se ježim opozicije koja je gora od ove vlasti, počev od SDS-a sa onim svojim krajnje antipatičnim vođama.

Međutim, kad smo već kod konstruktivnog pristupa - kapa dole ljudima koji su organizovali one nedeljne šetnje (nažalost, nisam potrefio termin ni za jednu, moja sramota) i iznenađujućim odzivom pokazali da još uvijek nismo sasvim krepalo društvo. Nadam se da će istrajati i omekšati vlastodršce toliko da odustanu od ovog pokušaja da na prepad "pregaze bagerom" sve što stoji na putu do motela i malo razmisle da uvaže i građane koje navodno predstavljaju. Nije da će oni to uraditi od dobre volje, nego samo ovako kad i ljudi pokažu da ne možeš baš šišati kako hoćeš...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Vidim da ima konstruktivnih prijedloga. ALI... (veliko ali) sa jedne strane je grupa ljudi koja traži uklanjanje rampe na utu za Šehove i nije za kompromis.
Prije svega gradonačelnik, potom jedan odbornik koji je osnovao NVO koja se zalaže za uklanjanje rampe. A postoje i naručeni tekstovi i namještene ankete.
Da većina u Skupštini grada funkcioniše rampa bi bila uklonjena. Sada neki imaju apetite pa gradonačelnik nema stabilnu većinu koja bi glasala za uklanjanje rampe.

Sa druge strane ovi rekreativci nisu toliko isključivi - predlažu vozić, žičaru, organizovani prevoz...

A gazdarica motela je milionerka. Ne bi je udarilo po džepu da organizuje shuttle koji bi prevozio putnike od centra do motela. Minibus nije toliko skup, a bio bi samoodrživ. Plus što bi profesionalni vozač vozio, pa ne bi bilo jurcanja nizbrdo.
Ali, jok, pojedinci su navikli da dobiju šta god požele i bahatosti nema kraja.

Poslednji put menjao Choban dana 11 Nov 2015, 11:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Rivaldinho je napisao:
danijell je napisao:

Ama gdje god i kakavoj god vlasti postavis ovakav mentalitet kna ce u deku postati ista kao ova nasa.

U redovima klasične opozicije i ne postoji i to je naša najveća boljka - ja koliko god ne volio ovakvu vlast, a mislim da je normalan čovjek ne može voljeti, toliko se ježim opozicije koja je gora od ove vlasti, počev od SDS-a sa onim svojim krajnje antipatičnim vođama.

Međutim, kad smo već kod konstruktivnog pristupa - kapa dole ljudima koji su organizovali one nedeljne šetnje (nažalost, nisam potrefio termin ni za jednu, moja sramota) i iznenađujućim odzivom pokazali da još uvijek nismo sasvim krepalo društvo. Nadam se da će istrajati i omekšati vlastodršce toliko da odustanu od ovog pokušaja da na prepad "pregaze bagerom" sve što stoji na putu do motela i malo razmisle da uvaže i građane koje navodno predstavljaju. Nije da će oni to uraditi od dobre volje, nego samo ovako kad i ljudi pokažu da ne možeš baš šišati kako hoćeš...
Pazi, nije problem dici narod ali od ostavljanja sadasnje rampe nece imati niko koristi.
Plastican primjer za to je zakrcen trotoar iznad Alibabe. Tako se ne sredjuje grad. I zbog toga je potrebno napraviti nekoliko koraka dalje od pukog UA! mentaliteta. A tome upravo sluze konstruktivne ideje koje su solidno pripremljene i razradjene.

Samo tako ce se moci kontrolisati politicke elite.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Chobi, ne znam ko je gazdarica i ne zanima me. Danas je ona tu, sutra mozda ti. Zbog toga je zamisao da se sve to pretvori u neku vrstu kompleksa koji bi se mogao samofinansirati.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ima NVO koja podrzava uklanjanje rampe? where do I sign :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]