Pozdrav svima.. citam malo SDS temu, pa citam i mog omiljenog forumasa Slagera, koji u jednom postu rece ovo:
Citiraj:
ali ima sa onim sto smo raspravljali na ovoj temi zasto nas banjalucane ostatak RS ne voli..a ko god je isao sa Borcem ili na Sokolac,ili u Bijeljinu,Milice-zna o cemu pricam....
U Srbiji i Hrvatskoj je to dovedeno do maksimuma. Ostatak zemlje blago receno prosto ne voli glavni grad, smatraju da ih oni ekonomski sisaju, da im malo daju nazad, ne svidja im se njihov mentalitet, njihova prepotentnost, njihova letargija kad su u pitanju drustvene promjene koje bi trebale krenuti od glavnog grada.. Identicna stvar vam je i na zapadu, samo sto je standard zivota veci pa se to sve nekako prekrije (Amsterdam-ostatak Holandije, London-ostatak UK)
Mrznja je mozda prejaka rijec, jer smo jedan narod, ali ima li tenzija i ruznih pogleda kad se pomene Banja Luka u Bijeljini, na Sokocu, na Palama.. kakva su vasa iskustva i sta bi mogao biti razlog tome.
U Bijeljini sam imao prilike pricati sa narodom, ne mogu suditi po svima ali pojedinci sa kojima sam pricao kazu da ih unistavamo ekonomski, sve pare odose u glavni grad, kako smo najveca Dodikova glasacka baza i kako mirno gledamo dok unistava sve, kako nikada nismo poveli neki ozbiljan protest koji bi trebao krenuti od nas jer nas ima najvise.. sve je Banja Luka, samo Banja Luka, sve ide u Banja Luku, sve se desava tamo.. osjetio sam malo frustracije u njihovim rijecima. A ono, nisu u politici pa da to pricaju po stranackoj duznosti.
O Paljanima i njihovim stavovima o Banja Luci je malo pricati..
Nadam se da cemo cuti argumentovanih stavova..